background img
banner
banner

Διεθνές Συνέδριο με τη συμμετοχή κορυφαίων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό

100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Στο πλαίσιο του «Welcome to up», επιχειρείται η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών ενός εκ των πλέον τραυματικών ορόσημων στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα. Το Πανεπιστήμιο είναι πηγή γνώσης και πεδίο ενδελεχούς έρευνας στη βάση δεδομένων που οδηγούν στην επιστημονικά τεκμηριωμένη ιστορική αλήθεια και στην εξοικείωση του κοινού με τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές προσεγγίσεις για μεγάλα γεγονότα που έχουν βαρύνουσα θέση στη συλλογική μνήμη των Ελλήνων.

Στο πλαίσιο του «Welcome to up», του τριήμερου Φεστιβάλ υποδοχής πρωτοετών φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Πανεπιστημίου Πατρών σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο Αχαΐας και με τη συνδρομή του Δήμου Πατρέων, επιχειρείται η ανάδειξη γνωστών και άγνωστων πτυχών ενός εκ των πλέον τραυματικών ορόσημων στην ελληνική ιστορία του 20ού αιώνα: της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, το Πανεπιστήμιο Πατρών διοργανώνει διήμερο Διεθνές επιστημονικό συνέδριο, με τη συμμετοχή κορυφαίων ερευνητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί από σήμερα Παρασκευή 14 έως το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Θα δοθεί βήμα σε όλες τις φωνές και θα αναδειχθούν όλες οι πτυχές του κορυφαίου αυτού ιστορικού γεγονότος που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες πληγές του ελληνισμού διαχρονικά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr