background img
banner
banner

Εκτός εργασίας οι 20 συμβασιούχοι covid

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ

Δεκτές έγιναν από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις ανάκλησης που υπέβαλε η Νομική Υπηρεσία του δήμου, ανακαλώντας έτσι τις προσωρινές διαταγές που είχαν επιβληθεί για να αποδέχεται ο δήμος τους εργαζόμενους covid, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Οι λόγοι που ελήφθη η απόφαση της απόρριψης έχουν να κάνουν με τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Αιγίου που είχε απορρίψει την αίτησή τους. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος των εργαζόμενων προσκόμισε εξουσιοδοτήσεις του δημάρχου Αιγιαλείας στο δικαστήριο, να δικαστεί τότε ερήμην ο δήμος και να συνομολογήσει την προσωρινή διαταγή.
Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος, ΄΄έγιναν δεκτές από το Πρωτοδικείο Αθηνών οι αιτήσεις ανάκλησης προσωρινών διαταγών που είχαν διατάξει απασχόληση συμβασιούχων covid στον δήμο Αιγιαλείας, κατά παράβαση του νόμου και των σύννομων διαδικασιών που προβλέπονται΄΄.

Ικανοποίηση σε Δ.Σ.Α. και Νομική Υπηρεσία

Στη συνέχεια, υπενθύμισε πως για το ίδιο θέμα είχε κάνει αναφορά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου σε όλες τις αρχές, καταγγέλλοντας απαράδεκτες διαδικασίες και τόνισε: ΄΄Το δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία σε όλους τους ανέργους μέσω διάφανων διαδικασιών, είναι υποχρέωση διαφύλαξης και κατοχύρωσης όλων μας μέσα από τους θεσμικούς μας ρόλους. Είναι αδιανόητο να στερείται η δυνατότητα σε χιλιάδες ανέργους να συμμετέχουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες επειδή τα ρουσφέτια έχουν γίνει κανόνας ειδικά σε ΟΤΑ Α και Β βαθμού αλλά και σε πολλά ΝΠΔΔ. Τα φαινόμενα αυτά που παρατηρούνται σε πολλούς δήμους της χώρας πρέπει επιτέλους να σταματήσουν. Είναι αδιανόητο να γίνεται εκμετάλλευση της αγωνίας κάποιων ανθρώπων και να τους τάζουν πράγματα μη σύννομα. Είναι αδιανόητο χιλιάδες νέοι άνεργοι να περιμένουν μάταια θέσεις σε ΟΤΑ όταν δεν προγραμματίζονται προσλήψεις λόγω ρουσφετολογικών προσλήψεων με καταστρατήγηση νόμου και διαδικασιών΄΄.

Υπογράμμισε ακόμη πως ΄΄το φαινόμενο αυτό παρουσιάζεται έντονα και στην Πάτρα και λόγω αυτών των διαδικασιών επιβαρύνεται το δημοτικό ταμείο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από μισθολογικές διαφορές. Ας αλλάξουμε αυτό το νοσηρό καθεστώς. Το οφείλουμε στην κοινωνία και στις επόμενες γενιές. Όλοι έχουν δικαίωμα στην εργασία… όχι μόνο τα ρουσφέτια. Είμαι αισιόδοξος που από την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και αφορά όλους μας ήδη η Δικαιοσύνη αρχίζει να αποκαθιστά τη νομιμότητα και η αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου κοινοποιείται με αποδεικτικό σε όλες τις αρχές για έλεγχο΄΄.

Τέλος, ο κ. Μπέσκος αναφέρθηκε στην τιμητική για τον ίδιο και τον Δ.Σ.Α., αναφορά της Προέδρου του Αρείου Πάγου, στο συνέδριο της Ένωσης Δικαστών Εισαγγελέων, που τους απένειμε τα εύσημα, με αφορμή την αναφορά τους για το θέμα των αποφάσεων προσωρινών διαταγών σε Πρωτοδικεία Αθήνας και Πειραιώς, τονίζοντας: ΄΄Τιμάμε το δικηγορικό λειτούργημα και την ορθή απονομή της Δικαιοσύνης. Ευχαριστώ όλα τα μέλη του Δ.Σ. για τη συνδρομή τους στην προσπάθεια που κάνουμε να σπάσουμε αυτό το απόστημα. Το οφείλουμε στην κοινωνία. Έμμισθοι συνάδελφοι όλων των ΟΤΑ στη χώρα κάντε το αυτονόητο. Είμαστε δίπλα σας΄΄.

Ότι… παραπλανήθηκαν δηλώνουν οι εργαζόμενοι

Την ίδια στιγμή, η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών απογοήτευσε τους 20 εργαζόμενους που είχαν μεταβεί μαζικά στην Αθήνα την περασμένη Τετάρτη, για την εκδίκαση της υπόθεσης, με πούλμαν από το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας και το Εργατικό Κέντρο Αιγίου. Μολονότι τα ασφαλιστικά μέτρα θα συζητηθούν τον Δεκέμβριο, εκφράζουν θλίψη για την απόφαση της Παρασκευής, κατηγορώντας μάλιστα τον δήμαρχο ότι τους προέτρεψε να κινηθούν δικαστικώς ενώ στη συνέχεια έλαβε απόφαση για αναστολή εκτέλεσης των αποφάσεων βάσει των οποίων θα έπρεπε να ανανεώσει τις συμβάσεις τους.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Σωματείου από το οποίο υποστηρίζονται οι συμβασιούχοι, Μαρία Κοντεσοπούλου, επιρρίπτει ευθέως ευθύνες στον δήμαρχο, τονίζοντας πως ΄΄αρχικά με δική του εισήγηση η Οικονομική Επιτροπή του δήμου είχε αποφασίσει να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους, ενώ οι εργαζόμενοι στηρίχθηκαν στο δικαστήριο από εκπροσώπους της δημοτικής αρχής, που τόνισαν ότι είναι αναγκαίοι για τη λειτουργία του τομέα Καθαριότητας του δήμου κάτι που έγινε αρχικά δεκτό από το δικαστήριο, με αποτέλεσμα οι 20 συμβασιούχοι να παραμείνουν όλο το καλοκαίρι στην εργασία τους. Όμως αυτό άλλαξε και με πρόσχημα την αναφορά του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, ότι έληξαν οι συμβάσεις και θα απολυθούν, δήμος Αιγιαλείας προχώρησε σε αίτηση αναστολής της αρχικής απόφασης΄΄.

Καταγγελία για αναθέσεις του έργου της Καθαριότητας σε εργολάβους

Και συνέχισε η κ. Κοντεσοπούλου στo protionline.gr: ΄΄Κάπως έτσι κι ενώ οι εργαζόμενοι παραπλανήθηκαν και προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη πληρώνοντας από την τσέπη τους, μετά την απόφαση που γνωστοποιήθηκε την Παρασκευή, είκοσι οικογένειες βρίσκονται στον… δρόμο, μετά την αλλαγή στάσης του δημάρχου. Αυτομάτως δε η δημοτική αρχή προχώρησε σε απευθείας ανάθεση σε δύο ιδιώτες του έργου της αποκομιδής των σκουπιδιών για τους επόμενους μήνες κι αυτό αναμένουμε επισήμως να ανακοινωθεί την Τρίτη (αύριο) που έχουν κληθεί επίσημα τα μέσα σε ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο. Όμως και μόνο η ανάθεση της αποκομιδής και το γεγονός ότι η Καθαριότητα απόμεινε πλέον με 23 άτομα, αποδεικνύουν την ανάγκη που είχε η εν λόγω Υπηρεσία του δήμου, να κρατήσει στο προσωπικό της τους 20 συμβασιούχους που προσέφεραν τα μέγιστα τόσο καιρό΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr