background img
banner
banner

Εμπόδια για την αξιοποίηση του Μιχαλακοπούλειου

ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΗΣ ΔΟΘΗΚΕ

Νύξη για ακίνητα του δήμου που είτε θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν δράσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., είτε θα αποτελούσαν λύση στέγασης συλλόγων της περιοχής, έκανε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δευτέρας 24 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Μαρία Τσουκαλά, για να λάβει σχετικές απαντήσεις από τον αντιδήμαρχο Ακίνητης Περιουσίας, Γρηγόρη Τριανταφυλλόπουλο.

Λαμβάνοντας τον λόγο, η κ. Τσουκαλά ρώτησε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, να ενημερωθεί σχετικά με το τι έχει γίνει με το ενοικιοστάσιο της ΕΡΓΟΣΕ, για το Μιχαλακοπούλειο στην παραλία Πούντας, δεδομένου ότι από πέρυσι τον Φεβρουάριο είχε εκφράσει αίτημα φιλοξενίας για μία εβδομάδα των νέων από την Αυστρία που επισκέφθηκαν την περιοχή το καλοκαίρι με την αυστριακή κλασική ορχήστρα για τις εκδηλώσεις στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας. Μάλιστα, όπως ανέφερε, ο λόγος δεν ήταν για να μην επιβαρυνθεί η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. τη φιλοξενία τους, αλλά προκειμένου να αναδειχθεί και ο ίδιος ο χώρος, αφού θα τους δινόταν η ευκαιρία να κάνουν πρόβες και σεμινάρια στην πολύ ωραία τοποθεσία στην παραλία, να αποτυπώσουν ωραίες εικόνες και να ξαναέρθουν.

Ακόμη, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εξήγησε ότι είχε εκφράσει ενδιαφέρον για τον χώρο, προκειμένου να γίνονται εκεί τα εργαστήρια για τα παιδιά και όχι στο Πολύκεντρο. Θα μεταφέρονταν εκεί τα παιδιά με το λεωφορείο του δήμου και θα έδιναν ζωή στον χώρο όλο το καλοκαίρι, όπως είπε. Πλην όμως, έκανε γνωστό ότι ενώ είχε επισκεφθεί τον χώρο με τον δήμαρχο και είχαν μιλήσει για τις καλοκαιρινές δράσεις, η απάντηση που έλαβε τον Φεβρουάριο από τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, ήταν ότι προωθείται ένα μεγαλόπνοο σχέδιο για το Μιχαλακοπούλειο, το οποίο μάλιστα, στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού, δεν θα παραχωρείτο αυτό το καλοκαίρι ούτε στους πρόσκοπους ούτε στο Ε.Κ.Α.ΜΕ. κι ότι κακώς γινόταν ως τώρα. Όπως όμως ανέφερε η κ. Τσουκαλά, ΄΄και σχέδιο δεν είδαμε να αναπτύσσεται και πήγαν και οι πρόσκοποι και το Ε.Κ.Α.ΜΕ.΄΄.

Κληροδότημα συγκεκριμένων χρήσεων

Απαντώντας της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Τριανταφυλλόπουλος τόνισε πως το Μιχαλακοπούλειο είναι κληροδότημα και ότι προσφέρεται για συγκεκριμένες χρήσεις.

Ανέφερε ακόμη πως οι πρόσκοποι στήνουν σκηνές, ότι οι εξυπηρετούμενοι του Ε.Κ.Α.ΜΕ. δεν ήταν μόνοι τους εκεί αλλά με τους γονείς τους και πως δεν διαταράχθηκε η ισορροπία του χώρου.

Σημείωσε ακόμη πως η χρήση του δεν εξαρτάται από τον δήμο από τη στιγμή που είναι κληροδότημα και τόνισε: ΄΄Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτό που θα δώσουμε ως πρόταση θα χωράει και τα ζητήματα της φιλοξενίας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr