background img
banner
banner

Επί 35′ οι γιατροί προσπαθούσαν να επαναφέρουν…

67ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟΗ ΣΤΟ ΓΝΑΑ ΑΙΓΙΟΥ

Άσχημο “παιχνίδι” έπαιξε η μοίρα σε 67χρονη Αιγιώτισσα το μεσημέρι της Τρίτης 4 Οκτωβρίου, στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου). Η άτυχη Α.Α., η οποία είχε μεταβεί στο Ακτινολογικό Τμήμα του νοσοκομείου προκειμένου να βγάλει μία ακτινογραφία στο σπασμένο πόδι της, εξαιτίας ατυχήματος που είχε υποστεί, “κατέρρευσε” ξαφνικά, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του συνοδού της. Οι γιατροί κάνουν λόγο για ανακοπή καρδιάς, ωστόσο τα ακριβή αίτια θανάτου θα επικυρωθούν από τη διενέργεια νεκροψίας.

Η γυναίκα, η οποία δεν μπόρεσε τελικά να επανέλθει πάρα τις επίμονες προσπάθειες των γιατρών, δυστυχώς κατέληξε, βυθίζοντας σε θλίψη και τους οικείους της, αλλά και όσους προσπάθησαν να τη σώσουν χορηγώντας της ισχυρούς κραδασμούς θωρακικών συμπιέσεων και αναπνευστικών εμφυσήσεων (ΚΑΡΠΑ), επί τόπου.

Ένιωσε “σκοτοδίνη” και απλά… έχασε τις αισθήσεις της

Η 67χρονη, η οποία είχε προσέλθει με άμεσο συγγενή της το μεσημέρι της Τρίτης 4 Οκτωβρίου προκειμένου να εξεταστεί προληπτικά για ένα ατύχημα που είχε στο πόδι, υπέστη άξαφνα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των γιατρών, ανακοπή καρδιάς το μεσημέρι, στην πτέρυγα της Ακτινολογίας όπου την είχαν μεταφέρει, ώστε να βγουν ακτινογραφίες για να γίνει η εκτίμηση της κατάστασής της, στο κάτω άκρο της. Μέσα σε λιγότερο από ένα λεπτό… έχασε τις αισθήσεις της και αμέσως, έγινε επιτόπου ένας “αγώνας δρόμου” από το εξειδικευμένο προσωπικό και υγειονομικό προσωπικό του ΓΝΑΑ, για να μπορέσουν να την κρατήσουν στην ζωή. Ένας καρδιολόγος, μία αναισθησιολόγος και ένας παθολόγος, “πάλευαν” με κάθε τρόπο να κρατήσουν στην ζωή την ατυχή ηλικιωμένη.

Έπειτα από 35 λεπτά της ώρας συνεχούς προσπάθειας από το ιατρικό επιτελείο, η Α.Α. δυστυχώς άφησε την τελευταία της πνοή, μπροστά στα μάτια του συγγενή της, αλλά και του “επιτελείου” της διάσωσής της, το οποίο στήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα και μόνο. Η γυναίκα θα βρίσκεται μέχρι και σήμερα το μεσημέρι στο νεκροτομείο του νοσοκομείου, προκειμένου να σχηματιστεί δικογραφία (αυτό ισχύει βάσει νομοθεσίας για αιφνίδιους θανάτους). Μάλιστα, το τραγικό συμβάν του χαμού της άτυχης Αιγιώτισσας που είχε υποστεί κάταγμα, ήρθε να “αναμοχλεύσει” την… περίπτωση της περασμένης εβδομάδας, όταν ένας 65χρονος έφυγε χωρίς εξιτήριο από το Νοσοκομείο Ρίου και κατέληξε λίγα μέτρα αφού διέσχισε την κεντρική πύλη του νοσοκομείου, “υπενθυμίζοντας” έτσι το πόσο αμφίρροπα και ξαφνικά γίνονται κάποιες φορές τα πράγματα όταν ο θάνατος “χτυπάει” την πόρτα σε απρόσμενες συνθήκες…

 


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr