background img
banner
banner

Επενδυτές με πραγματικό ενδιαφέρον καταφθάνουν στην Αιγιάλεια

ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝΤΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ

Οι επενδυτικές ευκαιρίες που δημιουργούνται στην Αιγιάλεια, με έμφαση στο παραλιακό μέτωπο, πρόκειται να βρεθούν στο επίκεντρο της επίσκεψης μεσιτών και εκπροσώπων επιχειρηματιών από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου.

Οι επίσημοι προσκεκλημένοι του δήμου Αιγιαλείας, δεδομένου του σοβαρού ενδιαφέροντός τους για επενδύσεις στην Ελλάδα, καταφθάνουν με αξιώσεις στην περιοχή, η οποία παρουσιάζεται να πληροί τα κριτήρια που θέτουν οι εντολείς τους, γεγονός που δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία…

Στόχος της ξενάγησης που έχει προγραμματιστεί, είναι να διαμορφώσουν μία ευρεία εικόνα των ευκαιριών που υπάρχουν στην Αιγιάλεια, ώστε να είναι σε θέση να παρουσιάσουν τις ευκαιρίες αυτές στους ομίλους, που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Ο «συνδετικός κρίκος»

Ούτως ή άλλως, η χώρα έχει ξαναμπεί στο… ραντάρ των επενδυτών και πολλοί ενδιαφερόμενοι, κυρίως από την Αμερική, θα μπορούσαν να «ακολουθήσουν» επιτυχημένες επενδυτικές επιλογές, σαν αυτή του Ελληνικού στην Αθήνα. Ο πιστοποιημένος πραγματογνώμονας Φίλιππος Παπαδόπουλος, αποτελεί τον συνδετικό κρίκο, αφού εδώ και καιρό έχει εμφανιστεί πρόθυμος να αναλάβει αυτόν τον ρόλο, κινητοποιώντας το εκτεταμένο δίκτυο επαφών που έχει στην επενδυτική κοινότητα στις ΗΠΑ, αναλαμβάνοντας ρόλο «πρεσβευτή» για επενδύσεις μεγάλης αξίας.

Ήδη, από πλευράς δήμου Αιγιαλείας έχει προγραμματιστεί η υποδοχή 24 επενδυτών ακινήτων και πέντε συνοδών τους από τις Ηνωμένες Πολιτείας (real estate funhs-μεταφραστές, βοηθοί), έχει εγκριθεί η απαιτούμενη πίστωση (3.775 ευρώ) για τη φιλοξενία τους, ενώ εδώ και καιρό καταρτίζεται το πλάνο ξενάγησής τους και προβολής της Αιγιάλειας. Κυρίως δε των σημείων που κρίνεται πως θα μπορούσαν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Να σημειωθεί ότι οι εκπρόσωποι των επενδυτών βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα, επισκεπτόμενοι συγκεκριμένες περιοχές που τους υποδεικνύουν μέλη της Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και ο μοναδικός πιστοποιημένος πραγματογνώμονας στην Αιγιάλεια, ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Αίγιο ως μεσίτης και ασφαλιστής.

Ο τελευταίος «σταθμός» της έρευνας

Οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών ομίλων βρίσκονται ήδη στην Αλεξανδρούπολη, με τον δήμο Αιγιαλείας να επιδιώκει και να επιτυγχάνει τελικώς, η Αιγιάλεια να είναι ο τελευταίος σταθμός στη διερεύνηση των Αμερικανών επί ελληνικών εδαφών, έτσι ώστε να φύγουν με… νωπές μνήμες από την Αιγιάλεια και να αποτελέσει τελική επιλογή τους.

Μάλιστα, το Αίγιο είναι η μόνη πόλη στην οποία θα διαμείνουν (στις άλλες πόλεις παραμένουν λίγες μόνο ώρες) ένα εικοσιτετράωρο και πλέον, ώστε να καταστεί εφικτό να επισκεφθούν καθετί που θα μπορούσε να τους ενδιαφέρει και να προσφέρεται για πολλών και διαφορετικών μορφών επενδύσεις.

Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν λόγω μεσίτες διαχειρίζονται μεγάλα χαρτοφυλάκια από όλη την Αμερική και η έρευνά τους επικεντρώνεται σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας που βρέχονται από θάλασσα. Αναζητούν δηλαδή παρθένες τουριστικά περιοχές και όχι γνωστούς τουριστικούς προορισμούς σε νησιά του Ιονίου ή του Αιγαίου.

Τα υποψήφια για επενδύσεις σημεία…

Δήμος Αιγιαλείας και ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. έχουν συνεργαστεί, δουλεύοντας από καιρό το πρότζεκτ, ώστε οι επισκέπτες να έχουν ένα γεμάτο εικοσιτετράωρο, είτε επισκεπτόμενοι τα σημεία που θέλουν να τους υποδείξουν ώστε να εξάγουν τα συμπεράσματά τους, είτε μέσω ειδικής προβολής ώστε να έχουν εικόνα και από τα σημεία που δεν θα προλάβουν να επισκεφθούν. Το βασικό «όπλο» που θα προταχθεί από πλευράς δήμου, θα είναι το παραλιακό μέτωπο του Αιγίου, διαθέτοντας πολλά σημεία και κτίρια που παραμένουν ανεκμετάλλευτα για πολλά –πολλά χρόνια.

Ο ίδιος ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος έχει ζητήσει το πρότζεκτ να στηρίζεται στην προβολή της παραλιακής ζώνης ώστε να γίνουν αντιληπτές οι δυνατότητες ανάπτυξης που παρουσιάζει. Το δεύτερο σημείο στο οποίο θα εστιάσει ο δήμος, είναι η μεγάλη παραλιακή έκταση στην περιοχή Ακονιά των Καμαρών που παραμένει αναξιοποίητο «φιλέτο» το οποίο… αναζητά επενδυτή. Τρίτος «σταθμός» των εκπροσώπων των επενδυτών θα είναι η μεγάλη δημοτική έκταση κάτω από την Τράπεζα, δίπλα στην Πούντα στην Δ.Ε. Διακοπτού. Είναι ένα σημείο που εικάζεται ότι μπορεί να ενδιαφέρει τους επενδυτές και από τον δήμο επιθυμούν να ληφθεί υπόψη. Τέλος, δεν θα δοθεί έμφαση μόνο σε δημοτικά ακίνητα αλλά και σε ιδιωτικά.

Γενικότερα, στον δήμο Αιγιαλείας τρέφουν αισιοδοξία ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι επισκέπτες να δουν την περιοχή ως έναν αξιόλογο και πιθανό μέρος για να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Ίδωμεν!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr