background img
banner
banner

Επτά χρόνια στον υπαίτιο της τραγωδίας των Καμαρών

ΜΕ ΜΙΑ «ΤΡΕΛΗ ΚΟΥΡΣΑ» ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΤΟΥ ’19 ΕΙΧΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΕΙ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΓΙΑΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΛΙΣ ΛΙΓΩΝ ΜΗΝΩΝ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΤΗΣ

Ποινή φυλάκισης επτά ετών επέβαλε το Ναυτοδικείο Πειραιά στον υπαίτιο της τραγωδίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Αύγουστο το 2019 και βύθισε στη θλίψη την Αιγιάλεια, όταν 29χρονος τότε Σημαιοφόρος του Πολεμικού Ναυτικού, με μία «τρελή κούρσα» θανάτου, παρέσυρε και σκότωσε μία 67χρονη γυναίκα και το αβάπτιστο εγγονάκι της που κινούνταν στο πεζοδρόμιο της Π.Ε.Ο. στις Καμάρες.

Η ποινή που επιβλήθηκε στον 32χρονο δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, όμως δόθηκε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που θα καταθέσει και την καταβολή χρηματικής εγγύησης, με τον όρο όμως πως του αφαιρείται το δίπλωμα οδήγησης. Την πεποίθηση ότι η απόφαση θα επικυρωθεί και από το Εφετείο, εξέφρασε ο δικηγόρος της οικογένειας των θυμάτων, Μαρίνος Σκανδάμης. Συγκεκριμένα, δήλωσε: «H απόφαση του Ναυτοδικείου Πειραιά απένειμε δικαιοσύνη σε αυτήν την τραγική υπόθεση. Βεβαίως τον πόνο και το πένθος της οικογένειας δεν μπορεί να τον αντιμετωπίσει το οποιοδήποτε δικαστήριο, διότι τα βαθιά ψυχικά τραύματα των μελών της που έχασαν τους ανθρώπους τους, είναι ισόβια. Αναμένουμε την επικύρωση της απόφασης και από το Εφετείο».

Το χρονικό του δυστυχήματος

Το φοβερό δυστύχημα είχε σημειωθεί στις 29 Αυγούστου του 2019 όταν η άτυχη 67χρονη και το μόλις λίγων μηνών εγγονάκι της που το είχε μέσα στο καροτσάκι του, βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού, κοντά στη στροφή που οδηγεί στον οικισμό Μπαρμπουναίικα.

Ο 29χρονος τότε οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου μάρκας BMW, έχασε τον έλεγχο του οχήματος και κυριολεκτικά καβάλησε το πεζοδρόμιο, χτυπώντας τη γιαγιά με το μωράκι και τραυματίζοντάς τους θανάσιμα. Στη συνέχεια ο δράστης τράπηκε σε φυγή για να εντοπιστεί λίγο αργότερα από τις αρχές, σε θαλάσσια περιοχή κοντά στον τόπο του συμβάντος. Μάλιστα ο οδηγός προσπάθησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς, εγκαταλείποντας το αυτοκίνητό του και πέφτοντας στη θάλασσα.

Στο πόρισμα τότε της Τροχαίας αναφερόταν πως το αυτοκίνητο του οδηγού είχε αναπτύξει ταχύτητα από 80 έως 130 χιλιόμετρα. Τη στιγμή όμως που μπήκε στη στροφή η ταχύτητά του ήταν μεγαλύτερη από 102 χιλιόμετρα γι’ αυτό και έγινε η εκτροπή. Μάλιστα, είχε αναφερθεί ότι η εκτροπή οφειλόταν σε ταχύτητα μεγαλύτερη της επιτρεπόμενης της καμπυλότητας της στροφής, ενώ το όχημα πρώτα χτύπησε το καρότσι, στο οποίο βρισκόταν το μωρό, που εκτινάχθηκε σε απόσταση πέντε μέτρων και χτύπησε με το κεφάλι σε κολώνα. Ανέφερε ακόμη πως προφανώς η γιαγιά δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Το αυτοκίνητο πέρασε από πάνω της, καθώς υπήρξαν ίχνη από τον τροχό στα χέρια της…

Και βέβαια δεν βρέθηκε καμία μηχανική βλάβη στο αυτοκίνητο πριν τη σύγκρουση. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο δράστης αφορούν σε επικίνδυνη οδήγηση, ανθρωποκτονία εξ’ αμελείας, εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr