background img
banner
banner

Εργοτάξιο… αποχέτευσης η Αιγιάλεια

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΕ ΠΟΛΛΑ «ΜΕΤΩΠΑ» ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ – ΠΟΤΕ ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΟΔΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ

«Κουμπώνουν» ένα – ένα τα «κομμάτια» της αποχέτευσης στην Αιγιάλεια. Μετά τους αργούς ρυθμούς και την παύση του Αυγούστου, τα συνεργεία… ανεβάζουν ρυθμούς και στα δύο εν εξελίξει έργα. Αφενός το έργο αποχέτευσης της οδού Κορίνθου προχωράει γοργά και αφετέρου στα εσωτερικά δίκτυα ξεπερνιούνται όλα τα εμπόδια και σύντομα θα ξεκινήσουν εργασίες και σε Διακοπτό και σε δεύτερο χρόνο στα Σελιανίτικα που μέχρι στιγμής παραμένουν ανέπαφα.

Κάποιες εκκρεμότητες γραφειοκρατικού τύπου, που αφορούσαν αδειοδοτήσεις, καθυστέρησαν την επανέναρξη των εργασιών στην οδό Κορίνθου εκεί όπου τα μηχανήματα (φωτο) ξεκίνησαν εντατικά την εβδομάδα που πέρασε, πραγματοποιώντας τομές στη μέση του οδοστρώματος και αφήνοντας το υπόλοιπο πλάτος της οδού στην κυκλοφορία ώστε να μην δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα στους διερχόμενους οδηγούς. Μάλιστα, η αρχή ήταν αρκετά δύσκολη λόγω ιδιαιτεροτήτων, ωστόσο, από την επιβλέπουσα αρχή που είναι η ΔΕΥΑΑ, εκφράζεται η βεβαιότητα ότι το έργο θα «κλείσει» σε διάστημα 40 ημερών, όπως προβλέπεται. Επίσης, καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να μην κλείσει εντελώς η κυκλοφορία,, η οποία ρυθμίζεται με τη βοήθεια ανθρώπων του συνεργείου. Σε περίπτωση ωστόσο που αυτό κριθεί απαραίτητο, να πραγματοποιηθεί κι εκεί είναι που οι οδηγοί χρειάζεται να «οπλιστούν» με την απαραίτητη υπομονή…

Έναρξη τον Νοέμβριο στο Διακοπτό -Τον Ιανουάριο στα Σελιανίτικα

Στο δε έργο των εσωτερικών δικτύων, τα έργα προχωρούν παράλληλα, αφού επιχειρούν έξι με επτά διαφορετικά συνεργεία κάθε μέρα. Ο οικισμός Πανοράματος και η Ροδοδάφνη παρουσίασαν ιδιαιτερότητες με τσιμέντα που έπρεπε να σπάσουν και στενά και προχωρά πιο αργά απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Έτσι, από τα 70 με 80 μέτρα που επρόκειτο να καλύπτονται σε ημερήσια βάση, πλέον… βγαίνουν τα μισά. Σύμφωνα με υπολογισμούς, οι δύο οικισμοί σε δύο μήνες το αργότερο θα ολοκληρωθούν και το δίκτυο θα μπορεί να είναι λειτουργικό.

Το ίδιο ισχύει πλέον και για την Άβυθο που έχει ολοκληρωθεί, από την οποία μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα επιστραφούν κάποιες αντλίες και μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.
Ταυτόχρονα, το έργο προχωρά στα Συλιβαινιώτικα, ενώ μόλις ολοκληρωθεί το εν λόγω τμήμα, το ίδιο συνεργείο θα επιχειρήσει και στην Αιγείρα. Οι εργασίες προχωρούν και στις Καμάρες, ενώ στο Διακοπτό, ο στόχος είναι να ξεκινήσει το έργο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Αντιθέτως, στα Σελιανίτικα θα αρχίσει να εκτελείται στις αρχές του νέου έτους, οπότε και θα υπάρχει πλήρης ανάπτυξη εργασιών. Βεβαίως και όποιο τμήμα ολοκληρώνεται και παραδίδεται, μπορεί να τεθεί σε λειτουργία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr