background img
banner
banner

Ζητά την καλύτερη δυνατή λύση για το δήμο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΛΙΓΑΔΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Πρωτοβουλία για την οργάνωση σύσκεψης εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών του 2023 στον δήμο Αιγιαλείας, έλαβε ο α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, γνωστός επιχειρηματίας Αρίστος Τηλιγάδης. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο Βασίλη Σταθακάρο και τα μέλη της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης ΝΔ Αιγιαλείας, προτείνει συσπείρωση των μελών και συνεργασία, ώστε να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή λύση εν όψει των εκλογών.

Ο κ. Τηλιγάδης άλλωστε, ουδέποτε απέκρυψε ότι πρόσκειται στη Ν.Δ. αλλά ούτε και το ενδιαφέρον του για τα δημοτικά πράγματα, μέσα από ένα διαφορετικό πρίσμα. Αυτό του ανθρώπου που δραστηριοποιείται εδώ και δεκαετίες επιχειρηματικά στο Αίγιο, ενώ ταυτόχρονα προασπίζεται τα συμφέροντα των συναδέλφων του συνδικαλιστικά αλλά και διαμέσου του Επιμελητηρίου, γνωρίζοντας τα προβλήματα όσο και τις προοπτικές της Αιγιάλειας.

Στήριξη στα κατάλληλα πρόσωπα

Όπως ο ίδιος ξεκαθαρίζει στo protionline.gr η κίνηση αυτή προς την ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Αιγιαλείας δεν συνεπάγεται ότι ζητά να είναι ο ίδιος στα πρόσωπα που θα στηριχθούν στις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Αντιθέτως, δηλώνει πως προτίθεται να στηρίξει όποια επιλογή θα ταυτίζεται με τις δικές του σκέψεις για την ανάπτυξη της Αιγιάλειας. ΄΄Η επιστολή μου είχε στόχο την έναρξη και τον συντονισμό από τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση, μίας οργανωμένης σύσκεψης με τη συμμετοχή των στελεχών της Ν.Δ. σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, όλων των αυτοδιοικιητικών, συνδικαλιστικών στελεχών, επαγγελματικών οργανώσεων, με σκοπό τη συσπείρωση εν όψει της προεκλογική εκστρατείας΄΄, επισημαίνει ο κ. Τηλιγάδης, προσθέτοντας: ΄΄Εκτιμώ πως μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο θα μπορέσουμε να επιλέξουμε τα κατάλληλα πρόσωπα που θα ηγηθούν μίας προσπάθειας για να πάμε μπροστά τον τόπο μας΄΄.

«Έχουμε μείνει πίσω…»

Ποιος όμως πρέπει να είναι ο ρόλος των κομμάτων στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Ο κ. Τηλιγάδης απαντά: ΄΄Σαφώς και οι δημοτικές εκλογές δεν πρέπει να έχουν κομματικό χρώμα. Όμως οι δημοτικές αρχές δεν παύουν να χρειάζονται και τη στήριξη της Κυβέρνησης ή της Περιφέρειας ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν το έργο τους και να υλοποιήσουν το πρόγραμμά τους΄΄.
Σημειώνει ακόμη τα εξής: ΄΄Χωρίς να θέλω να εκμηδενίσω το έργο του δημάρχου Αιγιαλείας ή των στελεχών της δημοτικής αρχής, αυτής ή και των προηγούμενων, διαπιστώνω, τόσο εγώ όσο και πάρα πολλοί συνδημότες μας, ότι έχουμε μείνει πίσω σε πολλούς αναπτυξιακούς τομείς. Τουρισμός, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Κρίνοντας πως πρέπει να γίνει μία νέα αρχή για την Αιγιάλεια, έστειλα την επιστολή, διότι θεωρώ ότι πλέον δεν έχουμε άλλα περιθώρια, καθώς βλέπω άλλες περιοχές να κάνουν βήματα εμπρός κι εμείς να είμαστε μετέωροι. Δυστυχώς, έχουμε χάσει πολλές ευκαιρίες και οι κατά καιρούς προτάσεις που καταθέσαμε δεν εισακούστηκαν με αποτέλεσμα να έχουμε μείνει πολύ πίσω. Είναι αδιανόητο να δημιουργείται open mall στην Αμφιλοχία, στη Ναύπακτο και αλλού τη στιγμή που εμείς το είχαμε προτείνει πριν λίγα χρόνια. Το ίδιο ισχύει και με το επιχειρηματικό πάρκο για το οποίο έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο, έχουμε εξαντλήσει το θέμα σε συζητήσεις με όλους τους δημάρχους, όμως στην ουσία κανείς δεν το «άγγιξε».

Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους ώστε να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω. Δεν γίνεται οι νέοι μας να εγκαταλείπουν άλλο την Αιγιάλεια και να χάνουμε το καλύτερο δυναμικό μας. Έχουμε μία τεράστια ακτογραμμή που παραμένει αναξιοποίητη. Εδώ να αναφέρω πως καταβάλλονται σημαντικές προσπάθειες από τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βασίλη Χριστόπουλο, ενώ είναι πάντα «ανοιχτός» σε οποιαδήποτε πρόταση που αφορά την ανάπτυξη κι αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό΄΄.

Τεράστιες οι προοπτικές της περιοχής – Όχι άλλες χαμένες ευκαιρίες

Αναφορικά με τις προοπτικές της Αιγιάλειας, ο κ. Τηλιγάδης, είπε: ΄΄Σαφώς και η δυναμική της περιοχής είναι πολύ μεγάλη. Έχουμε τεράστια ακτογραμμή όμως δεν διαθέτουμε οργανωμένες εγκαταστάσεις για τουρισμό. Επαναλαμβάνουμε: Πρέπει η Αιγιάλεια να γίνει σύντομος τριήμερος προορισμός , το λεγόμενο «City break». Μπορούμε να δημιουργήσουμε το πλάνο του 2004 στην περιοχή, αξιοποιώντας το καθετί. Έχουμε πάνω από 700 κλίνες είτε ξενοδοχειακές είτε airbnb. Όλα αυτά θα πρέπει να πιστοποιηθούν για να δημιουργήσουμε τα τριήμερα του Αιγίου. Έτσι θα βοηθηθούν όλες οι επιχειρήσεις και όχι μόνο αυτές που σχετίζονται άμεσα με τον τουρισμό. Μην ξεχνάμε ότι διαθέτουμε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο και σιδηροδρομική γραμμή, απέχουμε μόνο μία ώρα από την Αθήνα, διαθέτουμε φυσικές ομορφιές, αξιοθέατα, ιστορία και πολιτισμό. Έχουμε όμως και εγκαταστάσεις αναξιοποίητες. Ό,τι πρόγραμμα υπάρχει θα έπρεπε να το εκμεταλλευόμαστε. Δυστυχώς, αυτό δεν συμβαίνει. Γίνονται έργα που αντί να βελτιώνουν την περιοχή, δημιουργούν περισσότερα προβλήματα. Οφείλουμε όλοι όσοι αγαπάμε την Αιγιάλεια, με σύνεση και ομοψυχία να βρούμε λύσεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχόλια

  • «έχουμε μείνει πίσω σε πολλούς αναπτυξιακούς τομείς»

    Αυτά δε λύνονται τη τελευταία στιγμή, δυστυχώς όποιος δε δούλεψε γι’αυτά μέχρι τώρα δύσκολα θα ξεκινήσει να δουλεύει τώρα! Καλύτερα να πάει σπίτι του και να αφήσει κάποιον άλλο να κάνει κάτι καλύτερο.

    «απέχουμε μόνο μία ώρα από την Αθήνα»

    Αυτό είναι κάπως υπερβολικό, ΚΤΕΛ και Προαστιακός κάνουν 2.5 ώρες.

    «Πρέπει να ανοίξουμε δρόμους ώστε να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω. Δεν γίνεται οι νέοι μας να εγκαταλείπουν άλλο την Αιγιάλεια και να χάνουμε το καλύτερο δυναμικό μας.»

    Πολύ σωστή πρόταση, αλλά πως θα γίνει αυτό; Που θα δουλέψουν αυτά τα παιδιά και με τι προοπτικές;

    Εξωθεσμικός 07/10/2022 03:38

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr