background img
banner
banner

ΗΦΑΙΣΤΟΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ: Συνεχίζει την προετοιμασία παράλληλα με τα επίσημα παιχνίδια

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΙΣΩ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΕΔΑΦΟΣ

Μπορεί το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η να ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα, στον Ήφαιστο Αχιλλέα όμως η προετοιμασία ουσιαστικά βρίσκεται ακόμη στο ξεκίνημα(!) καθώς το ρόστερ ολοκληρώθηκε μόλις πριν από λίγες ημέρες. Το καλοκαίρι δεν είχε ξεκαθαρίσει αν η ομάδα κατέβει κανονικά στην Α1, μετά τον υποβιβασμό της από τη Γ΄ Εθνική, αλλά τελικά, έστω και με μεγάλη καθυστέρηση, πάρθηκε η απόφαση να συμμετάσχει κανονικά στην κατηγορία με εντελώς νέα ομάδα και προπονητή τον Σταύρο Kαραχατζίδη και ως επί το πλείστον νεαρούς παίκτες από το εφηβικό του συλλόγου.

Η συνεργασία όμως με τον νέο προπονητή κράτησε μόνο λίγες ημέρες καθώς στη συνέχεια έγινε πρόταση στον Γιάννη Γιούπη να αναλάβει ξανά τα “ηνία”. Ο Αιγιώτης προπονητής την αποδέχθηκε και μέσα σε διάστημα λίγων μηνών επέστρεψε στον πάγκο της ομάδας.

Ο Γιούπης οδήγησε τον Ήφαιστο/Αχιλλέα και πέρυσι στη Γ΄ Εθνική και παρότι όλοι είχαν ξεγραμμένη την ομάδα μετά τον πρώτο γύρο, κατάφερε να φτάσει στην τελευταία αγωνιστική και να διεκδικήσει στην Κυπαρισσία την παραμονή της. Η συνέχεια είναι γνωστή.

Ένα εύστοχο τρίποντο των γηπεδούχων ακριβώς στην εκπνοή, κράτησε τον τοπικό Δίωνα στη Γ΄ Εθνική και οδήγησε την ομάδα της Αιγιάλειας στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ντίνος Δημόπουλος

Με εντελώς ανανεωμένο ρόστερ

Σε σχέση με την περυσινή χρονιά δεν παρέμεινε κανένας παίκτης στο ρόστερ αλλά επέστρεψαν τέσσερις που έπαιξαν και παλαιότερα στην ομάδα. Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος που ήρθε από τον Αστέρα Τέμενης, ο Ντίνος Δημόπουλος που ξεκίνησε πέρυσι στην Ακράτα, ο Θοδωρής Μιχαλόπουλος, ο οποίος υπηρετεί την θητεία του και ο Βλάσης Γκουρβέλος. Νέα πρόσωπα είναι ο Χρήστος Τσιρώνης και ο Τάσος Τραγάρας που πέρυσι ήταν στον Κεραυνό Αιγίου (ο Τσιρώνης είχε αποχωρήσει στη μέση της σεζόν), δύο έμπειροι ψηλοί από τη Νίκη Προαστίου, οι Αλέξης Τσιμπούκης και Παύλος Διονυσόπουλος, ο νεαρός (16χρ.) Παναγιώτης Φιλιππόπουλος που ξεκίνησε από τις ακαδημίες του Κεραυνού, ο Νέστορας Καππόπουλος από τον Φαέθωνα Αντιρρίου, ο Ευθύμης Χρήστου (22χρ., 1.97) που έχει αγωνιστεί σε Κρόνο και Αστέρα Αγίου Δημητρίου, ο Γιώργος Σαράμπαλης (23χρ., 1.95) από τον Πατρέα και ο νεαρός Χρήστος Μιχαλόπουλος, αδελφός του Θοδωρή, από την Ακαδημία της ομάδας. Σύνολο 13 παίκτες, αλλά στη διάρκεια της σεζόν πιθανότατα θα αγωνιστούν και κάποιοι αθλητές από το εφηβικό τμήμα του συλλόγου. Σε αυτό το χρονικό σημείο υπάρχουν αρκετά προβλήματα λόγω απουσιών αλλά και της ελλιπούς προετοιμασίας, η οποία ουσιαστικά θα συνεχιστεί παράλληλα με τα επίσημα παιχνίδια. Πάντως στο παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής με την ΕΑΠ, για 30΄ ήταν ανταγωνιστική και κοντά στο σκορ, αλλά έμεινε από δυνάμεις στην τελευταία περίοδο χάνοντας τελικά με 82-66.

Βλάσης Γκουρβέλος

Γιάννης Γιούπης: “Θέλουμε δουλειά, στόχος η παραμονή”

Ο Γιάννης Γιούπης ξέρει ότι ανέλαβε δύσκολο έργο αλλά όπως λέει, η ομάδα θα προσπαθήσει για το καλύτερο. “Στόχος φυσικά δεν μπορεί να είναι άλλος από την παραμονή κάτω από αυτές τις συνθήκες. Η ομάδα θέλει πολλή δουλειά για να μπορέσει να φτάσει σε κάποιο επίπεδο και να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της. Δεν είναι μόνο ότι άργησε να στηθεί και να ξεκινήσει. Ακόμη, στις δέκα ημέρες που είμαι στην ομάδα, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση, λόγω απουσιών από τραυματισμούς, κυρίως”, τονίζει και συμπληρώνει: “Σε λίγες εβδομάδες σαφώς θα είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Από τη μία πλευρά είμαι αισιόδοξος, γιατί υπάρχουν και κάποιες ομάδες που φέτος δεν είναι σε υψηλό επίπεδο για την κατηγορία και όταν εμείς θα είμαστε έτοιμοι αγωνιστικά, πιστεύω ότι θα έχουμε πλεονέκτημα απέναντί τους. Από την άλλη όμως, ο μεγάλος αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν στη λήξη της φετινής σεζόν από τη Γ΄ Εθνική επηρεάζει και την Α1 ΕΣΚΑ-Η και αυτό είναι ένα επιπλέον πρόβλημα, αφού όσο μεγαλύτερος θα είναι ο αριθμός των πατρινών ομάδων που θα πέσουν, τόσο περισσότεροι θα υποβιβαστούν από την Α1 ΕΣΚΑ-Η. Εμείς πάντως θα παλέψουμε και αισιοδοξούμε ότι θα τα καταφέρουμε”.

Παναγιώτης Φιλιππόπουλος

Ευθύμης Χρήστου – Γιώργος Σαράμπαλης

Τάσος Τραγάρας


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr