background img
banner
banner

Η αντιπολίτευση χτυπά καμπανάκι για την Ακράτα

Γ. ΓΙΟΒΑΣ: «Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ «ΘΑ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ, ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ»

Τη δυναμική της Δημοτικής Ενότητας Ακράτας, από τη δημοφιλή παραλία των Συλιβαινιωτίκων ως τον πολλά υποσχόμενο ορεινό της όγκο, απέδειξε η επισκεψιμότητα του τριημέρου που πέρασε.

Πολλές φορές ωστόσο το εν λόγω χαρισματικό κομμάτι του δήμου, έχει αποτελέσει αφορμή για αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, κυρίως για παρεμβάσεις που έγιναν αλλά και για έργα που εκκρεμούν σε βάθος χρόνου…

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Γιοβάς διαμαρτύρεται εντόνως για την αντιμετώπιση της περιοχής του, κατηγορώντας τη δημοτική αρχή για μηδενικό ενδιαφέρον, για παραγκωνισμό σε σχέση με την έδρα του δήμου, το Αίγιο, αλλά και για επιλεκτική ικανοποίηση αιτημάτων προέδρων κοινοτήτων, ανάλογα με το πού πρόσκεινται παραταξιακά…

Όπως ο ίδιος ανέφερε στο protionline.gr, ΄΄δυστυχώς, δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένα μεγάλο έργο στην περιοχή μας, μολονότι πρόκειται για μία πολύ μεγάλη Δημοτική Ενότητα κι ας φιλοξενεί τους καλοκαιρινούς μήνες περίπου όσο πληθυσμό και το Αίγιο, αφού συνολικά οι διαμένοντες τον Αύγουστο φτάνουν τους 40.000. Ανέκαθεν δεν δινόταν η απαιτούμενη βαρύτητα ως προς τη διάθεση κονδυλίων σε σχέση με το Αίγιο, πολύ περισσότερο επί των ημερών της σημερινής δημοτικής αρχής όπου η αντιμετώπιση είναι δραματική. Ποτέ όσο ήμουν αντιδήμαρχος, επί δημαρχίας Παναγόπουλου δεν μου ενέκριναν χρήματα μόνο για κοινότητες που ο πρόεδρος ήταν προσκείμενος στην παράταξη του δημάρχου, όπως δηλαδή συμβαίνει σήμερα Μολονότι έργα έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου, ξανά και ξανά, στο τέλος παρακάμπτονται και στην Δ.Ε. Ακράτας φτάνουν «ψίχουλα». Βεβαίως, γίνονται τεχνικές παρεμβάσεις σε σημεία που δεν τα έχει ζητήσει ο εκάστοτε πρόεδρος και βέβαια χωρίς τις απαιτούμενες μελέτες, πράγμα που δείχνει μεροληπτικές συμπεριφορές΄΄.

Ως παράδειγμα, ο κ. Γιοβάς αναφέρθηκε στην ανάπλαση του παραλιακού δρόμου και της πλατείας Συλιβαινιωτίκων όπου έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα η μελέτη, ωστόσο δεν εκπονήθηκε ποτέ. Αντιθέτως, όπως είπε, ολοκληρώθηκαν κάποια έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί επί της δικής του θητείας στην αντιδημαρχία Ανατολικής Αιγιάλειας. ΄΄Δεν μπορούμε να εκλάβουμε ως έργο για την περιοχή, την παρέμβαση που έγινε στην περιοχή της Ζαρούχλας έργο που είχαμε δρομολογήσει εμείς επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής ή τα τσιμέντα που έπεσαν σε Περιστέρα Μεσσορούγι. Αυτά είναι μικροπαρεμβάσεις που δεν συμβάλλουν στη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη ή στη δημιουργία υποδομών για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής΄΄, τόνισε ο κ. Γιοβάς.

Θ. Στούμπος: “Έχουν γίνει έργα στην Ακράτα αλλά υπάρχουν εκκρεμότητες’’

Σχετικά με την κοινότητα Ακράτας, ρωτήθηκε από τo protionline.gr, ο πρόεδρός της, Θανάσης Στούμπος, ο οποίος επισήμανε: ΄΄Πολλές φορές, η περιοχή μας έχει γίνει αντικείμενο συζητήσεων και σε έντονο ύφος μάλιστα, για αντιπολιτευτικούς λόγους. Εμείς που είμαστε έξω από όλο αυτό, έχουμε να πούμε πως, στην κοινότητά μας τουλάχιστον, έχουν γίνει κάποια έργα χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εκκρεμότητες. Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων, ωστόσο πρέπει να πω πως έχουμε μία καλή συνεργασία με την αντιδήμαρχο Ανατολικής Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου. Στην κοινότητά μας, εκτελέστηκε το έργο της σκεπής στην Πινακοθήκη, στο κτίριο «στολίδι» για τον τόπο μας και ευχαριστήσαμε γι’ αυτό και τον δήμαρχο και τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ κ. Ανδριόπουλο. Επίσης, φτιάχτηκε καινούρια σύγχρονη παιδική χαρά, ενώ βάφτηκε και ο δημοτικός παιδικός σταθμός΄΄.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα του κοινοτικού συμβουλίου για το κτίριο της «Αγίας Ελένης» που στεγάζει την κοινότητα, το γραφείο της ΔΕΥΑΑ, τον Κυνηγετικό Σύλλογο, το φιλανθρωπικό σωματείο «Βαρθολομαίος Γεωργιάδης», τον αθλητικό σύλλογο και τον περιβαλλοντικό. Πρόκειται, όπως είπε, για παλιά κλινική που μολονότι χρησιμεύει για τη στέγαση τόσων φορέων και σωματείων, εντούτοις παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα. ΄΄Πρέπει να γίνουν έργα υδραυλικά, ηλεκτρικά και μόνωση στο κτίριο. Αυτό είναι το κυρίαρχο αίτημα και πρέπει να ικανοποιηθεί άμεσα καθώς οι συνθήκες είναι δύσκολες΄΄, ανέφερε ο κ. Στούμπος, προσθέτοντας: ΄΄Υπάρχει βέβαια και το εγκαταλελειμμένο κτίριο, το πρώην δημαρχείο από τότε που υφίστατο ο δήμος Ακράτας το οποίο είχε μείνει στα τούβλα., Το είχαμε επισκεφθεί με τον δήμαρχο και την αντιδήμαρχο και ήταν να γίνει, ωστόσο δεν έχει προχωρήσει. Μάλιστα, είχαμε πει πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως χώρος για υπερήλικες΄΄.

Τέλος, ένα άλλο θέμα που έθιξε ο πρόεδρος είναι η αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο σχολείο εκεί όπου υπάρχουν παντού λάσπες όταν βρέχει. ΄΄Έγινε κι ένα έργο στο πάρκινγκ δίπλα στο κτίριο της «Αναγέννησις» παρότι δεν το είχαμε ζητήσει. Δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει εγκατάλειψη, γίνεται προσπάθεια από όλους, δεν μας ενδιαφέρει από πού θα γίνει το καθετί, αρκεί να υπάρχει αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, η περιοχή μας πάντα θα έχει ανάγκες΄΄, κατέληξε ο κ. Στούμπος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr