background img
banner
banner

«Η Νομική Υπηρεσία του δήμου μάλλον αγνοεί το συμφέρον των ανταποδοτικών υπηρεσιών»

ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ & ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ 18 ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ COVID

Ως άστοχη, προκλητική και αναληθή χαρακτηρίζει η δήλωση των νομικών συμβούλων του δήμου, ότι ο δήμος κέρδισε την υπόθεση με τους συμβασιούχους covid, το Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων δήμου Αιγιαλείας. Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του σωματείου κάνει δε γνωστό ότι οι 18 εργαζόμενοι προσέφεραν τα μέγιστα για ενάμιση χρόνο, είναι απαραίτητοι για τον δήμο και συν τοις άλλοις, η υπόθεσή τους θα εκδικαστεί στις 12 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Σωματείου επισημαίνει: ΄΄Την ώρα που οι ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου μας ασφυκτιούν από τις ελλείψεις προσωπικού, 18 συμβασιούχοι «Covid» που προσλήφθηκαν με αφορμή την πανδημία, ενώ ουσιαστικά καλύπτουν τα μόνιμα κενά που υπάρχουν, η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αιγιαλείας προκαλεί με τις δηλώσεις της ότι ο Δήμος μας «απαλλάχτηκε» από αυτούς. Αγαπητοί συνάδελφοι της Νομικής Υπηρεσίας μπορεί εσείς να «πανηγυρίζετε» επειδή πιστεύετε ότι κερδίσατε μία ανάκληση, αλλά ο «πόλεμος» δεν χάθηκε, γιατί απλούστατα η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 12 Οκτωβρίου. Το μόνο που καταφέρατε ήταν να ακρωτηριάσετε τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου μας από 18 εργαζόμενους και να αναστατώσετε το εξαιρετικά δύσκολο και επίπονο πρόγραμμά τους, που μάλλον αγνοείτε. Αν πραγματικά σας «ενδιέφερε» το συμφέρον του δήμου Αιγιαλείας δεν θα έπρεπε να αναλωθείτε με τόσο μεγάλο ζήλο να επισπεύσετε τις διαδικασίες ώστε να «απαλλαγεί» ο δήμος ,όπως εσείς πιστεύετε, από 18 μάχιμους και έμπειρους εργαζόμενους της Καθαριότητας και της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι έδωσαν ψυχή και σώμα εδώ και ενάμιση χρόνο για να διατηρούν το Δήμο μας καθαρό΄΄.

΄΄Ο δήμος μας χωρίς αυτούς αιμορραγεί΄΄

Και συνεχίζει: ΄΄Οι 18 εργαζόμενοι συμβασιούχοι του ήμου Αιγιαλείας, όπως και άλλοι συμβασιούχοι στην Ελλάδα , πράγματι προσέφυγαν δικαστικώς ζητώντας παράταση και μονιμοποίησή τους διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου ,σύμφωνα με τις καταθέσεις υπηρεσιακών στελεχών , αιρετών και της Διοίκησης του Σωματείου μας αλλά κα με την πραγματική εικόνα του οργανογράμματος του Δήμου μας. Ο Δήμος μας, χωρίς αυτούς τους 18 εργαζόμενους, που κατά πλείστον εργάζονται στον τομέα της Καθαριότητας ως συνοδοί απορριμματοφόρων αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία ως εργατοτεχνίτες, θα αιμορραγούσε και θα αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στα ανταποδοτικά καθήκοντά του. Ο ι 18 εργαζόμενοι του δήμου Αιγιαλείας δικαιολογημένα στράφηκαν στη δικαιοσύνη για διεκδίκηση της μονιμότητάς τους διότι είναι αυτοί που μαζί με το ελάχιστο κουρασμένο προσωπικό, που μας έχει απομείνει , βοήθησαν και συνεχίζουν να βοηθούν να καθαρίζουν το Δήμο μας. Ο Δήμος μας οριακά και κάτω από ακραίες και πιεστικές συνθήκες λόγω σοβαρής έλλειψης προσωπικού προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις ανταποδοτικές υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνουν αδρά όλοι οι Αιγιαλείς πολίτες. Από το έτος 2021 έως σήμερα συνταξιοδοτήθηκαν από την υπηρεσία της Καθαριότητας και την Τεχνική υπηρεσία το 30% του προσωπικού που δίνει καθημερνή μάχη έξω στους δρόμους για να διατηρήσει καθαρό το Δήμο μας και μέχρι το τέλος του έτους 2022 θα συνταξιοδοτηθεί το 30-40%. Αυτό και μόνο δεν αποδεικνύει ότι οι εργαζόμενοι αυτοί , κύριοι της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου μας καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες;΄΄.

Εκδίκαση της υπόθεσης στις 12 Οκτωβρίου

Καλεί δε τους υπαλλήλους της Νομικής Υπηρεσίας του δήμου Αιγιαλείας «να μην πανηγυρίζουν ότι ο Δήμος «κέρδισε» διότι το Πρωτοδικείο των Αθηνών θα δικάσει την υπόθεσή τους στις 12 Οκτωβρίου, λαμβάνοντας υπόψη και τις επιτακτικές υπηρεσιακές ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου μας και ευελπιστούμε πως θα δικαιώσει όχι μόνο αυτούς αλλά θα δικαιώσει κυρίως το Δήμο μας που τους έχε απόλυτη ανάγκη», όπως αναφέρει. Επίσης, καλεί τη Νομική Υπηρεσία του δήμου να μην εξαντλεί την απόλυτη νομιμότητά της σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους που προσπαθούν να βιοποριστούν και να επιβιώσουν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες που περνά η χώρα μας οδηγώντας τους στην ανεργία και ακρωτηριάζοντας την υπηρεσία της Καθαριότητας από έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

Τέλος, επισημαίνει: ΄΄Καλούμε τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, που γνωρίζει πόσο απαραίτητοι και χρήσιμοι είναι οι εν δυνάμει εργαζόμενοι, να παρασταθεί στην εκδίκαση της υπόθεσή τους στο Πρωτοδικείο των Αθηνών και να κάνει τα απαραίτητα για να «κερδίσει» πράγματι την υπόθεση με τους συμβασιούχους covid με τη δικαίωσή τους και την παραμονή τους και ΟΧΙ με την απαλλαγή τους όπως «καυχιέται» η Νομική Υπηρεσία του Δήμου, που όπως φαίνεται μάλλον αγνοεί πιο είναι το πραγματικό συμφέρον των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας και των πολιτών της. Το Σωματείο μας στηρίζει τον δίκαιο και νόμιμο αγώνα των συμβασιούχων covid για την μονιμοποίησή τους , υπερασπίζοντας το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της υπηρεσίας της Καθαριότητας. Καταγγέλλει και καταδικάζει οποιαδήποτε «μικροπολιτική» παίζετε εις βάρος των εργαζομένων και τους προειδοποιούμε να σταματήσουν το «δήθεν» ενδιαφέρον για το Δήμο Αιγιαλείας γιατί θα μας βρουν απέναντι΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr