background img
banner
banner

Η παραίτηση Χρυσανθόπουλου, έφερε αντιδράσεις και… συγκίνηση

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Αναφορά στην παραίτηση του δημοτικού συμβούλου Θανάση Χρυσανθόπουλου από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, με τον επικεφαλής της παράταξης, Χρήστο Γούτο, να δηλώνει έκπληκτος για τους λόγους που επικαλέστηκε στην παραίτησή του.

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ανέγνωσε την επιστολή παραίτησης, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, που ανέφερε: ΄΄Δηλώνω ότι αποχωρώ από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» με την επικεφαλής τον κ. Χρήστο Γούτο. Οι λόγοι της αποχώρησής μου έχουν να κάνουν με διαφωνίες μου ως προς τον χειρισμό σημαντικών δημοτικών υποθέσεων, την έλλειψης σαφούς στρατηγικής και κυρίως την απουσία εκφοράς φυσικού πολιτικού και προγραμματικού λόγου που θα δίνει προοπτική επιτυχίας. Δηλώνω επίσης ότι θα παραμείνω ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος για το υπόλοιπο της θητείας του Δημοτικού Συμβουλίου΄΄.

Ο κ. Γούτος σχολίασε την ανεξαρτητοποίηση του κ. Χρυσανθόπουλου, λέγοντας: ΄΄Ήταν τιμή για εμένα και την παράταξη η παρουσία του. Σίγουρα υπήρξαν και κάποιες άτυχες στιγμές σε αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο και εκτιμώ ότι κάθε καινούριος δημοτικός σύμβουλος σίγουρα δεν έχει την ανάλογη εμπειρία για κάποια θέματα λειτουργίας του. Σε αυτό είχα ζητήσει από όλους επιείκεια. Όμως δεν αμφισβητείται το ήθος του. Με αιφνιδίασε η επιστολή καθώς ουδέποτε είχε εκφράσει διαφωνία για μεγάλα θέματα. Αντιθέτως εκτιμούσε ότι η δημοτική μας ομάδα λειτουργεί σωστά και τεκμηριωμένα για τα θέματα του δήμου. Εδώ είναι ο καθρέφτης της κοινωνίας μας και οφείλουμε όλοι να είμαστε σωστοί και αληθινοί γιατί δίνουμε και παραδείγματα σε όλους. Έκανα δύο συναντήσεις το καλοκαίρι με τον κ. Χρυσανθόπουλο. Στην πρώτη προβληματίστηκε γιατί άκουσε ότι θα κατέβει στις εκλογές ο κ. Σπηλιόπουλος και μου είπε ότι θα έρθω σε δύσκολη θέση γιατί έχω συγγενική σχέση μαζί του, άρα θα μείνω απ’ έξω.

Στη δεύτερη συνάντηση μου έκανε γνωστή την απόφασή του να είναι υποψήφιος με τον κ. Σπηλιόπουλο. Τον διευκόλυνα, λέγοντάς του να το κάνει. Θεωρώ ότι είναι άδικο για εμένα και για την παράταξή μας να αναφέρει ότι δεν υπάρχει συνεννόηση και πως δεν έχουμε αναπτυξιακό όραμα. Τον καλώ να ανακαλέσει γιατί τόσο καιρό δεν έφερε κάποια αντίρρηση και δεν είναι σωστό να το κάνει τώρα΄΄.

Ο κ. Χρυσανθόπουλος από την πλευρά του, σημείωσε: ΄΄Ό,τι έχει να κάνει με το εσωτερικό ενός συνδυασμού δεν είναι ο κατάλληλος χώρος το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί, αν θέλουν οπουδήποτε αλλού μπορεί να γίνει΄΄.

Απαξιωτικά για τον κ. Χρυσανθόπουλο θεώρησε τα λόγια του κ. Γούτου η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά, όταν είπε ότι είχε ζητήσει επιείκεια γι’ αυτόν από το συμβούλιο, τονίζοντας μάλιστα πως ΄΄η μητέρα του θα ήταν υπερήφανη γι’ αυτόν΄΄, με τον ανεξαρτητοποιημένο δημοτικό σύμβουλο να συγκινείται από τα λόγια της.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr