background img
banner
banner

Θετική η πρώτη επαφή των Αμερικανών με την Αιγιάλεια | ΦΩΤΟ

ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ – ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΒΑΡΥΤΗΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έφυγαν από την Αιγιάλεια οι μεσίτες – μέλη της «Mainstreet Realtors Global» από την Αμερική, που ξεναγήθηκαν στην περιοχή με σκοπό να καταγράψουν τα σημεία εκείνα που μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης επενδύσεων. Οι 22 Αμερικανοί παρέμειναν την Παρασκευή 7 και το Σάββατο 8 Οκτωβρίου (αναχώρησαν το απόγευμα) στην Αιγιάλεια, ζητώντας ολοκληρωμένες μελέτες που θα συνθέσουν ένα συγκεντρωτικό project, το οποίο θα διοχετεύσουν στα 20.000 μέλη της Ένωσης Μεσιτών, σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής.

Μεσολαβητής της επιλογής της Αιγιάλειας, μεταξύ πολλών πόλεων, για το tour των μεσιτών – εκπροσώπων επενδυτών, ήταν η Ένωσης Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας, ιδρυτικό μέλος της οποίας αποτελεί ο μοναδικός πιστοποιημένος πραγματογνώμονας στην Αιγιάλεια, Φίλιππος Παπαδόπουλος, ο οποίος δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Αίγιο ως μεσίτης και ασφαλιστής. Τις ομορφιές αλλά και τα επενδυτικά πεδία ανέλαβε να δείξει ο δήμος Αιγιαλείας που φιλοξένησε τους αμερικανούς, με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. να βοηθά στην προβολή των τοποθεσιών. Η αποστολή διέμεινε στο «Long Beach Hotel» στον Λόγγο. Με τουριστικό λεωφορείο, το απόγευμα της Παρασκευής μετέβη σε όλο το παραλιακό μέτωπο, ξεναγήθηκε στο Αίγιο, επισκέφθηκε την Αλυκή, τα Υψηλά Αλώνια για να καταλήξει στο εστιατόριο «Λιόπετρο» όπου παρατάθηκε δείπνο από τον δήμο Αιγιαλείας. Εκεί έγινε προβολή των σημαντικότερων αξιοθέατων της περιοχής και των ιδιαιτεροτήτων της με εκτενή αναφορά στα σημεία εκείνα που προσφέρονται για επενδύσεις.

Όπως ανέφερε στo protionline.gr ο κ. Παπαδόπουλος, ΄΄η «Mainstreet Realtors Global», μέλη της οποίας είναι οι 22 μεσίτες που μας επισκέφθηκαν, είναι μία ένωση μεσιτών με έδρα το Σικάγο που απαριθμεί 20.000 μέλη. Η αποστολή δεν αποτελείτο μόνο από μεσίτες από το Σικάγο αλλά και από την Ουάσιγκτον, τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια. Είχαμε την τιμή μεταξύ αυτών να φιλοξενήσουμε και τον πρόεδρο και την αντιπρόεδρο της Ένωσης των Αμερικανών μεσιτών. Σημαντική ως προς τη φιλοξενία και την προβολή της περιοχής, ήταν η συμβολή της δημοτικής αρχής. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και την πρόεδρο της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά που «αγκάλιασαν» το εγχείρημα από την πρώτη στιγμή και μας βοήθησαν πάρα πολύ στην οργάνωση της φιλοξενίας των ανθρώπων αυτών, οι οποίοι μπορεί να φανούν εξαιρετικά χρήσιμοι για την περιοχή μας΄΄.

Τι προβλήθηκε – Πού εστίασε η παρουσίαση

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, ΄΄προβλήθηκε μία γενική εικόνα της περιοχής με τις δυναμικές της και με τα project που «τρέχουν» όπως είναι το πρώην «Club Med» στο Λαμπίρι ή η έκταση στην Ακονιά Καμαρών. Προβλήθηκαν σημεία και μέρη της περιοχής στα οποία μπορούν να γίνουν μεγάλες επενδύσεις. Μιλήσαμε και για τον ορεινό όγκο της Αιγιάλειας, ειδικά για τους λόφους στη δυτική πλευρά του δήμου και «βλέπουν» προς παραλίες σε Λόγγο, Σελιανίτικα, Ροδοδάφνη και είναι πολύ κοντά το βουνό στην παραλία΄΄.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους, οι επισκέπτες βιντεοσκοπούσαν και αναρτούσαν διαρκώς στην κεντρική σελίδα της Ένωσης, τις τοποθεσίες που επισκέφθηκαν, μέσα από τα δικά τους επαγγελματικά προφίλ που ακολουθούνται από πλήθος κόσμου.

Πλήθος ερωτημάτων για την περιοχή

Ερωτηθείς αναφορικά με τις εντυπώσεις που αποκόμισαν, ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει: ΄΄Οι εντυπώσεις τους είναι πάρα πολύ θετικές και τα μηνύματα που λάβαμε κατά τη διάρκεια του δείπνου και μετά, αλλά και μέσα στο λεωφορείο και κατά το πρωινό του Σαββάτου, ήταν ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά. Μπορώ να πω πως προσωπικά εντυπωσιάστηκα από τον ενθουσιασμό, ειδικά των πρώτων στελεχών κι αυτό φάνηκε και από τις ερωτήσεις που επέβαλαν που ήταν πολύ εξειδικευμένες και στοχευμένες, δείχνοντας ένα ουσιαστικό ενδιαφέρον. Και γι’ αυτό τον λόγο, μας ζήτησαν να προετοιμάσουμε κι εμείς από την πλευρά μας, δηλαδή εγώ προσωπικά με τους συνεργάτες μου της «Keller Williams West» με έδρα την Πάτρα, προτάσεις προς αυτούς. Ευκαιρίας δοθείσης, θα ήθελα να καλέσω τους συμπολίτες μου, όσοι ενδιαφέρονται και έχουν κάποιες εκτάσεις ή κτίρια τα οποία είναι προς πώληση, είτε είναι μεγάλα οικόπεδα, είτε πιο μικροί χώροι και οικήματα, που πληρούν βέβαια κάποιες προϋποθέσεις, να έρθουν σε επαφή μαζί μου ούτως ώστε να τα συμπεριλάβουμε στις προτάσεις μας προς τους Αμερικανούς. Το project αυτό θα διανεμηθεί σε τουλάχιστον σε 20.000 μέλη της Ένωσης στην Αμερική΄΄.

Τέλος, αναφορικά με την προοπτική επενδύσεων στην Αιγιάλεια, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε: ΄΄Όλα αυτά εξαρτώνται από το πώς εμείς θα ενεργήσουμε και τι θα παρουσιάσουμε. Και γι’ αυτό τον λόγο απευθύνω έκκληση προς τους Αιγιαλείς να έρθουν σε επαφή με το γραφείο μου στο Αίγιο ή με την «Keller Williams West» στην Πάτρα, ώστε να διαμορφώσουμε εμπεριστατωμένες, ολοκληρωμένες προτάσεις οι οποίες θα δείξουν έναν επαγγελματισμό προωθώντας με τον καλύτερο τρόπο τους ανεκμετάλλευτους «θησαυρούς» της Αιγιάλειας΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια

  • ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΡΘΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΤΕΜΕΝΗ; ΑΔΙΚΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ!

    ΤΕΜΕΝΑΙΟΣ 11/10/2022 13:06

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr