background img
banner
banner

«Καρέ – καρέ» τα αιτήματα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου

ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΣΟΚ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Εθιμοτυπική συνάντηση στο γραφείο του συλλόγου με αντιπροσωπεία της συντονιστικής επιτροπής Αιγιαλείας του ΠΑΣΟΚ, είχε την περασμένη Τρίτη 18 Οκτωβρίου, το προεδρείο του σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατ. Αχαΐας (Αιγίου). Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν διεξοδικά, πάρα πολλά θέματα που απασχολούν το νοσοκομείο και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους αυτού.

Παραβρέθηκαν ο Γραμματέας συντονιστικής Γιώργος Γεωργόπουλος Γεώργιος και το μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας Παναγιώτης Μαρινόπουλος.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Σωματείου, αναφέρθηκαν τα εξής αιτήματα προς διεκδίκηση:

« -Ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας, που θα παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες στον πολίτη και ασθενή, στο επίπεδο των εξελίξεων της επιστήμης, με κριτήριο την καθολική κάλυψη των αναγκών.

-Την ενδυνάμωση και κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων (Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό, Τεχνική υπηρεσία και λοιπό προσωπικό).

-Την Ανανέωση όλων των Επικουρικών Εργαζομένων και εργαζομένων ΟΑΕΔ και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Δεν αρκούν οι 4.000 νοσηλευτών που θα προσληφθούν με διαγωνισμό καθότι οι επικουρικοί στα δημόσια νοσοκομεία αγγίζουν τις 30.000. Αποτελούν το 40% περίπου του εργατικού δυναμικού των νοσοκομείων (διοικητικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό), τα οποία χωρίς αυτούς δεν μπορούν να λειτουργήσουν.

-Την Ανανέωση όλων των συμβάσεων ΣΟΧ (εργαζόμενοι καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης) είκοσι πέντε (25) εργαζομένων και μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες δουλεύοντας κάποιοι εξ αυτών στο νοσοκομείο μας με συνεχείς και διαδοχικές συμβάσεις. Συγκεκριμένα από το 2008 δέκα (10) περίπου έτη με εργολάβους και πενήντα έξι (56) μήνες με επτά (7) διαδοχικές και συνεχείς συμβάσεις ΣΟΧ (Από Απρίλιο 2018 έως και 31/12/2022). Να δημιουργηθούν οι αντίστοιχες οργανικές θέσεις στο νοσοκομείο μας και κατ΄ επέκταση σε όλα τα νοσοκομεία ώστε να μπορέσουν να μετατραπούν οι συμβάσεις σε αορίστου χρόνου. Η εργασία τους μετά από 15 χρόνια αποτελεί κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών. Δηλαδή πόσα ακόμη χρόνια θα διαρκεί η ομηρία;».

Αντίθετοι στην επαναφορά των εργολάβων

Ακόμη, τέθηκαν τα εξής:

«-Να μείνουν εκτός νοσοκομείου κάθε λογής εργολάβοι υπηρεσιών που σκοπό έχουν να πάρουν ένα μερίδιο μισθού από κάθε εργαζόμενο και να το βάλουν στην τσέπη τους. Έτσι και αλλιώς ΔΕΝ πρόκειται ποτέ οι υπηρεσίες τους να είναι αφενός ποιοτικότερες και αφετέρου ΔΕΝ θα στοιχίζουν λιγότερο από ότι στοιχίζουν τώρα. Έχουμε πραγματοποιήσει πλήθος οικονομικών μελετών που αποδεικνύουν περίτρανα και με μεγάλη διαφορά ότι οι εργολαβικοί υπάλληλοι θα στοιχίζουν στο νοσοκομείο πάρα πολύ περισσότερα χρήματα. Το έχουμε ζήσει το ΄΄έργο΄΄ με τους εργολάβους στο παρελθόν και ξέρουμε τι περιμένει τον εργαζόμενο που είτε έμενε απλήρωτος για αρκετό διάστημα, είτε δεν έπαιρνε όλα τα ένσημα, είτε τα έπαιρνε μισά, είτε δεν έπαιρνε τα δώρα (Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας), είτε δεν πληρωνόταν για την νυχτερινή εργασία του, είτε δεν πληρωνόταν για την εργασία του τις αργίες (52 Κυριακές & 15 επίσημες αργίες κάθε χρόνο). Η επαναφορά των εργολάβων θα είναι ‘’αιτία πολέμου’’.

-Την άρση των αναστολών εργασίας των συναδέλφων λόγω covid-19. -Την ένταξη όλων των υγειονομικών υπαλλήλων στα ΒΑΡΕΑ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ, γεγονός πιο αναμφισβήτητο και αδιαπραγμάτευτο από ποτέ στις συνθήκες της πανδημίας.

-Αύξηση των βασικών μισθών, καθότι πια στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί αυξήθηκαν και υπολογιζόμενοι επί 14 μισθούς το συνολικό και ετήσιο εισόδημα είναι πολύ παραπάνω από τον συνολικό βασικό μισθό του δημόσιου υπαλλήλου καθότι αυτός παρέμεινε να αμείβεται με 12 βασικούς μισθούς.

-Αυτονομία Τ.Ε.Π.: Να αλλάξει το νομικό καθεστώς ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αυτονομηθεί το τμήμα επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.). Να μπορούμε (ως νοσοκομείο) να προκηρύξουμε μόνιμες θέσεις ιατρών, για να καλύπτουν τις εφημεριακές ανάγκες καθότι το νοσοκομείο μας εφημερεύει 7 μέρες την εβδομάδα / 365 μέρες το έτος, και όχι να βρισκόμαστε με την ‘’ψυχή στο στόμα‘’ κάθε μέρα / κάθε εβδομάδα ψάχνοντας για ιατρούς από τα περιφερειακά Κ.Υ. Ακράτας, Πατρών, Ερυμάνθου».


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr