background img
banner
banner

Κατά 90% έτοιμο το «κόσμημα» του Αιγίου | ΦΩΤΟ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ» Ε.Κ.Α.ΜΕ.

Ως ένα μικρό «θαύμα» θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν οι νέες εγκαταστάσεις του Ειδικού Κέντρου Αποκατάστασης και Μέριμνας Ατόμων με Αναπηρίες Αιγίου καθώς, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (14 μήνες μετά τη θεμελίωσή του), όχι μόνο διαμορφώθηκαν, αλλά βρίσκονται ένα «βήμα» πριν την ολοκλήρωσή τους! Οι εργασίες που υπολείπονται είναι περίπου στο 10%-15% του συνόλου και η κατασκευάστρια εταιρεία διαβεβαιώνει πως θα είναι σε θέση να παραδώσει το έργο πολύ πριν τον Φεβρουάριο που εκπνέει η συμβατική προθεσμία.

Ξενάγηση του protionline.gr στους χώρους

Το protionline.gr επισκέφθηκε τον εντυπωσιακό, από κάθε άποψη, χώρο, που με τη λειτουργία του θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τις υπηρεσίες που παρέχει το Ειδικό Κέντρο στους εξυπηρετούμενούς του. Όπως φαίνεται, οι εργασίες που υπολείπονται έχουν να κάνουν με την ψευδοροφή, με την ολοκλήρωση της πλακόστρωσης εντός του κτιρίου που θα αξιοποιηθεί ως Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας, που είναι ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 1.198 τ.μ. και θα εξυπηρετεί έως 50 εκπαιδευόμενους. Απομένουν ακόμη η εγκατάσταση των ειδών υγιεινής και η διαμόρφωση του προαυλίου. Υπάρχει πρόβλεψη για χώρο πάρκινγκ, έχει διαμορφωθεί ο κυκλικός κόμβος στην είσοδο για την ασφαλή αποβίβαση- επιβίβαση, έχει πραγματοποιηθεί η αποχέτευση, ενώ εντός του κυρίως κτιρίου διακρίνει κανείς τις καλαίσθητα βαμμένες αίθουσες και τους χώρους. Δεσπόζει δε η μεγάλη αίθουσα χωρίς χωρίσματα στην οποία θα συγκεντρώνονται όλοι οι εξυπηρετούμενοι.

Το κτίριο, στο οικόπεδο των 7 στρεμμάτων, διαθέτει τεράστιο υπόγειο (ίδιου εμβαδού 1.198 τ.μ.), είναι υπερσύγχρονο, με όλες τις ανέσεις και έχουν ληφθεί όλες οι προϋποθέσεις για τα άτομα με αναπηρίες. Υπάρχουν αίθουσες για έξι εργαστήρια, για φούρνο Κεραμικής στην γωνία δίπλα στο εργαστήριο Κεραμικής, τέσσερες αίθουσες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ψυχολογίας, τάξη ένταξης, γραμματεία και γραφείο διευθυντή στην είσοδο του Κέντρου. To protionline.gr συνάντησε στον χώρο τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρακολούθησης του έργου, Θόδωρο Στεφανίδη, τον άνθρωπο που οραματίστηκε τις νέες εγκαταστάσεις και αγωνίστηκε για την εξασφάλιση του οικοπέδου, των χρηματοδοτήσεων αλλά και για να ξεπεραστούν όλοι οι «σκόπελοι» που προέκυψαν. Μάλιστα, παρουσιάστηκε ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη του έργου, κάνοντας γνωστό πως καθημερινά βρίσκεται στον χώρο παρακολουθώντας την πορεία των εργασιών και παρεμβαίνοντας για μικρές βελτιώσεις ως προς την λειτουργικότητά τους. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι το έργο θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου.

Η Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης

Το κτίριο του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας συνδέεται με τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, εκεί όπου υπάρχει η δυνατότητα φιλοξενίας 8 εκπαιδευόμενων. Πρόκειται για υπερσύγχρονο κτίριο ισόγειο με κεραμοσκεπή, εμβαδού 198 τ.μ., που περιλαμβάνει καθιστικό, τραπεζαρία, υπνοδωμάτια συνδεδεμένα με ξεχωριστά μπάνια και βοηθητικούς χώρους, στο οποίο επίσης υπολείπονται τα μπάνια και η ψευδοροφή. ΄΄Στην Στέγη Διαβίωσης ζήτησα τα τέσσερα υπνοδωμάτια των δύο μονόκλινων κρεβατιών να έχουν εσωτερικό μπάνιο το καθένα. Φάνηκε υπερβολικό στην αρχή αλλά ο μηχανικός συμφώνησε, αμέσως μετά τα επιχειρήματα που του εξέθεσα από την εμπειρία μου σε επισκέψεις σε άλλα κέντρα στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό΄΄, αναφέρει ο κ. Στεφανίδης.

Ως προς τον εξοπλισμό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της Επιτροπής Παρακολούθησης, στο Κέντρο Διημέρευσης θα αξιοποιηθεί ο υπάρχων εξοπλισμός ο οποίος θα εγκατασταθεί πλέον στους άνετους χώρους του νέου κτιρίου. Ωστόσο νέος εξοπλισμός θα χρειαστεί για τη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης. Το «νέο» Ε.Κ.Α.ΜΕ. θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες της κοινωνίας της Αιγιάλειας, ενώ όμοιό του δεν υπάρχει καν σε όλη την Ελλάδα!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr