background img
banner
banner

Κατασχέσεις τεράστιας ποσότητας καπνού και όπλων

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ -ΣΥΛΛΗΨΗ 47ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων και καπνού αλλά και όπλα εντόπισαν και κατέσχεσαν το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, άνδρες της Υπηρεσίας Ασφαλείας Πατρών συνεπικουρούμενοι από την Ασφάλεια Αιγίου, σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Ροδοδάφνης.

Συνολικά εντοπίστηκαν δύο τόνοι λαθραίου καπνού και τεράστιος αριθμός πακέτων τσιγάρων καθώς και οπλισμός. Επίσης, συνελήφθη ως εμπλεκόμενος ένας 47χρονος επιχειρηματίας, κάτοικος της περιοχής, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της κατοχής και εμπορίας των λαθραίων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν 1.874 κιλά χύμα λαθραίου καπνού, 7.748 πακέτα τσιγάρα, 205 κιλά χύμα τσιγάρα, 1 πιστόλι, 2 τροποποιημένες καραμπίνες, 3 ομοιώματα οπλών και 41.300 ευρώ. Τα παράνομα προϊόντα εντοπίστηκαν σε αποθήκη εντός επιχείρησης δομικών υλικών ιδιοκτησίας του 47χρονου και σε μία ακόμη σε κοντινή περιοχή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, αναφέρονται τα εξής: «Συνελήφθη, σήμερα το πρωί, σε περιοχή της Αχαΐας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, του νόμου για τα όπλα και της πλαστογραφίας.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αξιοποιώντας πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα σε επιχείρηση και αποθήκη σε περιοχή της Αχαΐας, όπου βρήκαν και κατάσχεσαν τα εξής: Δύο τόνους και 79 κιλά λαθραίου καπνού και τσιγάρων διαμοιρασμένων σε περισσότερες από 700 συσκευασίες, 7.748 λαθραία πακέτα τσιγάρων, πιστόλι, με γεμιστήρα που περιείχε έξι φυσίγγια των 9mm και γεμιστήρα πιστολιού που περιείχε οκτώ φυσίγγια των 9mm, Τρεις καραμπίνες και laser στόχευσης, Τρία ομοιώματα πιστολιού και περιστρόφου, Ένα σιγαστήρα πυροβόλου όπλου, Δύο σουγιάδες και ένα μεταλλικό σπαθί συνολικού μήκους 85 εκατοστών, 136 φυσίγγια των 9mm, 1.191 κυνηγητικά φυσίγγια, Δυο πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, 41.305€ ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών, ενώ οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι ξεπερνούν τις 120.000 ευρώ».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr