background img
banner
banner

Κι άλλη δικαίωση στα δικαστήρια για τον π. δήμαρχο Αιγιαλείας Θανάση Παναγόπουλο

Αθώος κρίθηκε την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου, από το Πρωτοδικείο Αιγίου, ο πρώην δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, κατά την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει εις βάρος του η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Αλκυών», με αφορμή το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων πριν από τέσσερα χρόνια.

Ο ίδιος ο πρώην δήμαρχος, ο οποίος δεν παρέστη στη δίκη αλλά εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, θεωρεί αναμενόμενες τις αποφάσεις αθώωσής του, αρκούμενος να πει πως ΄΄είναι η στιγμή που τα προσωπεία πέφτουν κι έρχονται οι αλήθειες στην επιφάνεια΄΄.

Αναβολή της υπόθεσης των κατοίκων Ανατ. Αιγιάλειας στο Εφετείο Πατρών

Εν τω μεταξύ, αναβλήθηκε η δίκη σε δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο Πατρών, του Θανάση Παναγόπουλου, που είχε οριστεί για προχθές Τρίτη 25 Οκτωβρίου. Η υπόθεση ήταν 28η στο πινάκιο και εκδικάστηκαν οι υποθέσεις μέχρι τον αριθμό 20.

Η νέα ημερομηνία ορίστηκε για ένα χρόνο μετά, στις 24 Οκτωβρίου 2023.

Από την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων Ανατολικής Αιγιάλειας, αναφέρονται τα εξής: ΄΄Φυσικά και ο κατηγορούμενος Παναγόπουλος δεν παρευρισκόταν στο δικαστήριο όπως η δικηγόρος μας Ζωή Κωνσταντοπούλου ήρθε από την Αθήνα και θα επέστρεφε αυθημερόν εκεί. Από το 2018 που επεβλήθη η ποινή – 17 μήνες χωρίς αναστολή για σκοπούμενο δόλο και κατ’ εξακολούθηση παράβαση καθήκοντος με δόλο, με συνέπεια την υποβάθμιση του περιβάλλοντος – αν θα εκδικαστεί και τότε, θα έχουν μεσολαβήσει περισσότερα από 6 χρόνια. Όπως όμως έδειξε η χθεσινή παρουσία των συμπολιτών μας στην αίθουσα του εφετείου, αν η πλευρά του Παναγόπουλου ελπίζει στην χρονική απόσταση για ευνοϊκότερη μεταχείριση, πρέπει να το ξεχάσει. Θα είμαστε εκεί, όσα χρόνια και να περάσουν για να αποδοθεί τελικά η τιμωρία σε έναν καταχραστή της εξουσίας που η κοινωνία του εμπιστεύθηκε΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr