background img
banner
banner

Μεγάλα οφέλη από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΑΤΑΣ

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η εκδήλωση “Ας κάνουμε την Ανατροπή” στο πλαίσιο των #ErasmusDays2022 την Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, το EuropeDirectRegionofWesternGreece και το ΠΕΚΕΣ Δυτικής Ελλάδας με την ευγενική υποστήριξη του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος και πλήθος Στελεχών της Εκπαίδευσης, ενώ διαδικτυακά συμμετείχε από το Ρίμινι της Ιταλίας η Επικεφαλής του EuropeDirect Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Μαρία Βουτσινά.

Ενημέρωση προς νέους ενδιαφερόμενους

Εκπαιδευτικοί και μαθητές παρουσίασαν τις εμπειρίες που κατέθεσαν από τη συμμετοχή τους, ενώ υπήρξε χρόνος για δικτύωση και ενημέρωση εκπαιδευτικών που επιθυμούν να εμπλακούν σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Erasmus+. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε τόσο στα αποτελέσματα Erasmus+ μεμονωμένων σχολικών μονάδων όσο και στον μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών και μαθητών που έχουν έως τώρα εμπλακεί στα Erasmus+ έργα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ενώ υπήρξε και σύντομη ενημέρωση για τον τρόπο που μπορούν να συμμετέχουν νέες ενδιαφερόμενες σχολικές μονάδες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας & Καινοτομίας Φωκίων Ζαΐμης κατά τον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ένα από τα πιο επιτυχημένα εκπαιδευτικά προγράμματα της Ε.Ε. είναι το ERASMUS. Δίνεται στους νέους και νέες η ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους στο εξωτερικό, ενώ σύμφωνα με έρευνες έχει μία ξεκάθαρα θετική επίδραση στην επαγγελματική αποκατάσταση και στην ευελιξία που προτίθενται να παρουσιάσουν στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία. Για τους παραπάνω λόγους είναι σημαντικό να ενισχυθεί καθώς μπορεί κατά την περίοδο 21-27 ο προϋπολογισμός του να διπλασιάστηκε αλλά δεν επαρκεί. Στόχος θα πρέπει να είναι η συνολική συμμετοχή όλων των φοιτητών που ενδιαφέρονται, να μη μένει κανείς εκτός προγράμματος λόγω ελλιπούς χρηματοδότησης. Το ταξίδι, η συνεργασία, η εμπειρία και η κατανόηση των αδελφών μας από την Ευρώπη και ο σεβασμός στην πολιτισμική διαφορετικότητα είναι βασικός παράγοντας αλλά και ο διάλογος από τους νέους για το ποια Ευρώπη θέλουμε είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της ουσιαστικής δημοκρατίας».

Ίσες ευκαιρίες και εμπειρίες ζωής

Από την πλευρά του ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος τόνισε: «Το εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ το οποίο συχνά συγχέεται με ένα απλό πρόγραμμα ευρωπαϊκής κινητικότητας, προσφέρει ίσες ευκαιρίες και εμπειρίες ζωής σε όλους. Αναφορικά με τις σχολικές μας μονάδες όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί και μαθητές μας τα τελευταία χρόνια από το Νηπιαγωγείο μέχρι και τα Εσπερινά Επαγγελματικά Λύκεια της Δυτικής Ελλάδας και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής επωφελούνται από αυτό, κάτι που οφείλεται σε προγραμματισμένη και στοχευμένη δουλειά μας μέσα από το θεσμό του Προωθητή Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με την ουσιαστική συμβολή, συνεργασία και υποστήριξη των Στελεχών Εκπαίδευσης της Δυτικής Ελλάδας και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό αλλά κυρίως για τους εκπαιδευτικούς μας. Συνεχίζουμε…». Παρουσιάστηκαν δράσεις-εισηγήσεις-δρώμενα μεταξύ των οποίων και από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας (Χαρίκλεια Μαμωνά – Ελένη Κοντολάτη), με θέμα: “A European School for all: competent, creative, democratic for all”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr