background img
banner
banner

Με… απαλλαγή από τον κορωνοϊό και με απίστευτη όρεξη για δράσεις

ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΠΗ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Με καινούριες και ενδιαφέρουσες δραστηριότητες ξεκινά η φετινή δράση στο Κ.Α.Π.Η. του δήμου Αιγιάλειας, το οποίο υπάγεται στο Νομικό Πρόσωπο του δήμου. Από την Δευτέρα 3 Οκτωβρίου που πέρασε, το χειμερινό πρόγραμμα έχει τεθεί ήδη σε εφαρμογή και αυτό επικυρώθηκε με τον Αγιασμό, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, ο οποίος έγινε το απόγευμα στον χώρο του Κέντρου στα Υψηλά Αλώνια, πατώντας ουσιαστικά το “start” της νέας σεζόν με τον πιο ηχηρό τρόπο, καθώς κυριολεκτικά δεν έπεφτε… καρφίτσα.

Πήρε τα… ¨πάνω¨ του για τα καλά

Το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Αιγίου, να τελευταία χρόνια, ειδικά από την “επανεκκίνηση” της κοινωνίας και την επιστροφή στην κανονικότητα (λόγω του ιού covid-19) και μετά, έχει πάρει πολύ τα… “πάνω” του. Ο Αγιασμός τελέσθηκε στην οδό Μελετοπούλων με την συμμετοχή πλήθους κόσμου και την ανταλλαγή ευχών για μία ευχάριστη και δημιουργική περίοδο. Τον Αγιασμό τέλεσαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης και ο π. Δημήτριος Κατσαούνης από τον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης, οι οποίοι ευχήθηκαν τα καλύτερα στα μέλη και τους υπεύθυνους του Κέντρου, με υγεία και πολλές – πολλές δράσεις. Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος που ήταν και ο “οικοδεσπότης”, η βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Βασίλης Χριστόπουλος και Στράτος Βαρδάκης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά, ο πρόεδρος και ο σύμβουλος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης και Σωκράτης Μαυρίδης αντίστοιχα, οι υπεύθυνες του ΚΑΠΗ, οι εξωτερικοί συνεργάτες και δάσκαλοι των δομών και των δραστηριοτήτων και φυσικά, όλα τα απλά, αλλά πολύτιμα μέλη του.

Ανδριόπουλος: «Στόχος είναι η κοινωνικοποίηση και η δραστηριοποίηση των μελών»

Απευθυνόμενος στα μέλη του ΚΑΠΗ και εξηγώντας αναλυτικά τις νέες δραστηριότητες της χειμερινής σεζόν που ξεκινά, ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του δήμου Παναγιώτης Ανδριόπουλος, αφού ευχαρίστησε ιδιαίτερα το “μήνυμα” του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμου το οποίο ανέγνωσε ο Πρωτοσύγκελος, τόνισε μεταξύ άλλων: “Είμαστε συγκινημένοι που είσαστε όλοι απόψε εδώ. Και φέτος, ο στόχος μας είναι η κοινωνικοποίηση και η δραστηριοποίηση των μελών μας, προκειμένου να αυξηθεί η ποιότητα ζωής τους. Όλες οι δραστηριότητες, θα λειτουργήσουν και φέτος, η χορωδία, η κοινωνική ομάδα συζητήσεων, η γυμναστική ευεξία, η καλλιτεχνική δημιουργία, οι εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές μας εκδρομές και επιπλέον, καλωσορίζουμε την Θεατρολόγο μας κ. Αγγελοπούλου στην μεγάλη μας παρέα που θα αναλάβει ένα ακόμα όμορφο κομμάτι δημιουργικότητας. Προκειμένου να ενεργοποιηθούν και οι ομάδες μας που βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του δήμου, ξεκινάμε και εκεί, ταυτόχρονα τις οποίες δράσεις μας” ανέφερε ο κ. Ανδριόπουλος, ο οποίος επισήμανε με λεπτομέρειες όλες τις πολύπλευρες δράσεις που πρόκειται να γίνουν και θα ακολουθηθούν, καθ ‘όλη τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

Αλεξοπούλου: «Χαιρετίζω την μεγάλη και πολύτιμη “οικογένειά” μας»

Αμέσως μετά, χαιρετισμό απηύθυνε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία πρόσφερε το πιο “ζεστό της χαμόγελο” στα μέλη, λέγοντας πως “πριν λίγες ημέρες ήταν η παγκόσμια ημέρα για την Τρίτη Ηλικία και έγραψα στα σόσιαλ μίντια: “Εκεί που ήσουν ήμουνα, εδώ που είμαι θα ‘ρθεις”. Αυτό εύχομαι και για μένα. Να μπορώ, όταν θα έρθει η στιγμή, να ανήκω και εγώ σε αυτή την μεγάλη, όμορφη και πολύτιμη “οικογένεια” που ονομάζεται ΚΑΠΗ Αιγίου.

Είστε άνθρωποι προς μίμηση. Σας θαυμάζω πολύ. Σίγουρα κ. Ανδριόπουλε (απευθυνόμενη στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ), αν δεν υπήρχε αυτό το υπέροχο “υλικό” (τα μέλη του ΚΑΠΗ) δεν θα υπήρχε και το ίδιο αποτέλεσμα” επισήμανε η κ. Αλεξοπούλου, η οποία καταχειροκροτήθηκε από όλα ανεξαιρέτως τα μέλη.

Με υποσχέσεις για καλυτέρευση σε όλους τους τομείς έγινε η αποφώνηση της εκδήλωσης

Λίγο μετά, τον λόγο πήρε η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ανέφερε ότι είναι πολύ όμορφο να συμμετέχουν όλα τα μέλη στις τόσο πολλές και ποικίλες δραστηριότητες, ενώ εγκωμίασε τη… “δουλειά ουσίας” που γίνεται από όλους τους υπεύθυνους της δομής, αλλά και την ανταπόκριση που υπάρχει, αποκαλώντας το ΚΑΠΗ “ζωντανό κύτταρο πολιτισμού και δράσης”. Στη συνέχεια, χαιρετισμούς απηύθυναν οι υπεύθυνες του ΚΑΠΗ ενώ ενημέρωσαν λεπτομερώς τα μέλη για όλες τις δραστηριότητες και όλες τις παλαιές και νέες προσθήκες ενεργειών και δραστηριοτήτων.

Αντιδράσεις για το ΚΑΠΗ του Συνοικισμού

Μία μικρή αλλαγή του κλίματος υπήρξε όταν στο τέλος της εκδήλωσης, υπήρξαν μέλη του ΚΑΠΗ, που επισήμαναν τη… δυσλειτουργία της άλλης δομής (της οδού Νικολάου Πλαστήρα) λέγοντας ότι δεν ανοίγει ποτέ και πως οι δραστηριότητες της δομής αφορούν μόνο το “πάνω” τμήμα. Μάλιστα, αναφέρθηκε στο ότι πολλές φορές δείχνει “εγκαταλελειμμένη” η δομή της κάτω πλευράς της πόλης, με τον πρόεδρο του ΝΠΔΔ να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό και να υπόσχεται ότι πολύ σύντομα και το έταιρο κτίριο, θα είναι απόλυτα οργανικό και λειτουργικό, όπως ακριβώς αρμόζει και σε κάθε επωφελούμενο μέλος της μεγάλης “οικογένειας” του ΚΑΠΗ Αιγίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχόλια

  • Αν και τα ρεπορτάζ που διαβάζω έχουν πάντα προσοχή στη λεπτομέρεια, είστε σίγουροι πως οι φωτό είναι από τα ΚΑΠΗ; Αφού όλες μικρές φαίνονται. Μήπως τα 40 είναι τα νέα 80;

    Βλέπω καλά; 08/10/2022 01:45

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr