background img
banner
banner

Ξανά παγκόσμιος πρωταθλητής στη χειροπάλη ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος

Ο “ΓΙΓΑΝΤΑΣ” ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΑΝΑ ΚΑΤΑΤΡΟΠΩΣΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Χειροπάλης (μπρα-ντε-φέρ) που διεξήχθη στην Αττάλεια της Τουρκίας, νικητής αναδείχθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος, που όπως είναι γνωστό κατάγεται από τη Σελιάνα Αιγιάλειας. Ο Έλληνας χειροπαλαιστής στα +100 κιλά στο αριστερό χέρι, πήρε την πρώτη θέση επικρατώντας των δύο κορυφαίων Τούρκων που είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα της χειροπάλης και οι οποίοι κατέλαβαν την 2η και 3η θέση αντίστοιχα.
Ο πρωταθλητής μας πήρε την πρώτη θέση αήττητος, σημειώνοντας 5 νίκες συνολικά, επαναλαμβάνοντας τον θρίαμβο του 2017, όταν είχε πάρει και πάλι αήττητος τον παγκόσμιο τίτλο.

“Έκοψαν” στη μέση τον Εθνικό μας ύμνο οι Τούρκοι

Ωστόσο, σάλος ξέσπασε με τον Εθνικό μας Ύμνο, ο οποίος «κόπηκε στη μέση» κατά τη διάρκεια της απονομής του χρυσού μεταλλίου στον Γιώργο Χαραλαμπόπουλο, με πολλούς να θεωρούν πως οι Τούρκοι το έκαναν εσκεμμένα, λόγω της έντασης που υπάρχει στις σχέσεις των δύο χωρών.

Όπως είναι γνωστό, σε μεγάλες διοργανώσεις, όπου πρέπει να πραγματοποιηθούν πολλές απονομές, ο εθνικός ύμνος οποιασδήποτε χώρας δεν ακούγεται ολόκληρος για εξοικονόμηση χρόνου. Αυτό υπενθύμισε και ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος μέσω ανάρτησής του στο Instagram.

Συγκεκριμένα, ο παγκόσμιος πρωταθλητής της χειροπάλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως ό,τι ακούγεται τις τελευταίες ώρες ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα!

Σε τόσο μεγάλες διοργανώσεις με χιλιάδες κόσμου και τόσες βραβεύσεις δεν βάζουν ολόκληρο τον εθνικό ύμνο για κανέναν αθλητή, με μόνο σκοπό την εξοικονόμηση χρόνου!
Η διοργάνωση και οι οικοδεσπότες, φέτος όπως και κάθε χρόνο, είναι φιλόξενοι και μας σέβονται. Ευχαριστούμε!»

Από 8 ετών στον αθλητισμό

Ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος είναι Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής χειροπάλης και πολιτισμιολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 25 Ιανουαρίου 1975 με καταγωγή από τη Σελιάνα Αχαΐας. Ξεκίνησε την πορεία του στον αθλητισμό σε ηλικία οκτώ ετών στο άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης και στη συνέχεια μεταπήδησε στο άθλημα της άρσης βαρών.
Κρυφό του πάθος ήταν το μπρα-ντε-φέρ -η χειροπάλη- άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε και ασχολείται τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια. Διακρίθηκε και αναγνωρίστηκε παγκοσμίως με τους τίτλους του, για το πάθος, την ένταση και το θέαμα που προσφέρει και παραμένει στην ενεργό δράση με διεθνής διακρίσεις. Όλα αυτά τα χρόνια έχει συλλέξει πάνω από 140 τίτλους και είναι ο λόγος που τον έχουν ονομάσει «Βασιλιά των δυναμικών αθλημάτων».

Παράλληλα σπούδασε στο ΕΑΠ στο πρόγραμμα “Ιστορία και τέχνες στον Ελληνικό πολιτισμό” λαμβάνοντας πτυχίο πολιτισμιολόγου.
Το 2020 εκλέχθηκε Πρόεδρος επιτροπής διοίκησης χειροπάλης όπου και συνεχίζει να υπηρετεί τον αθλητισμό πολυπλεύρως.

“Μεγάλη τιμή, σας ευχαριστώ όλους”

“Αποτελεί ύψιστη τιμή για έναν αθλητή να σηκώνει τη σημαία της πατρίδας του στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και να ακούει τον εθνικό ύμνο! Το καταφέραμε ξανά!! Σας ευχαριστούμε όλους μέσα από τη καρδιά μας για την αγάπη σας! Αυτή η αγάπη μας κάνει να συνεχίζουμε!”, δήλωσε συγκινημένος ο Γιώργος Χαραλαμπόπουλος μετά τον θρίαμβό του.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr