background img
banner
banner

Οικονομικά βοηθήματα από τον δήμο σε ενδεείς πολίτες

ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΝ 6.200 ΕΥΡΩ

Σε έγκριση διάθεσης πίστωσης για οικονομική βοήθεια ενδεών πολιτών και εξειδίκευση πίστωσης» έτους2022 προχώρησε στη συνεδρίασή της την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου η Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Έκανε ουσιαστικά αποδεκτή την εισήγηση της αντιδημαρχίας Υγείας – Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής.

Σημειώνεται ότι ο δήμος μπορεί με απόφασή του να χορηγεί σε εξαιρετικές περιπτώσεις καθώς και για την αντιμετώπιση έκτακτης και σοβαρής ανάγκης στους οικονομικά αδύνατους κατοίκους και πολύτεκνους, είδη διαβιώσεως ή περιθάλψεως, κυρίως ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής. Με τους ίδιους όρους επιτρέπεται να χορηγούνται χρηματικά βοηθήματα. Τα βοηθήματα αυτά είναι αφορολόγητα, δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν κατάσχονται ούτε συμψηφίζονται με ήδη βεβαιωμένα χρέη προς Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, Ο.Τ.Α. και νομικά πρόσωπα αυτών ή πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζονται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε άλλης παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Εγκρίθηκαν έτσι χθες οι αιτήσεις οκτώ πολιτών που ζητούν από τον δήμο οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν καθώς δεν μπορούν με ίδιους πόρους να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Συνολικά θα διανεμηθούν 6.200 ευρώ, ως εξής: των Δ.Μ. 800 ευρώ, Θ.Χ. 800 ευρώ, Τ.Ν. 800 ευρώ, Δ.Σ. 1.200 ευρώ, Ν.Χ. 600 ευρώ, Σ.Χ. 600 ευρώ, Ρ.Α. 600 ευρώ και Κ.Ν. 800 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr