background img
banner
banner

Οι βασικές αρχές της κατηχητικής διακονίας

ΟΡΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΧΗΤΕΣ

Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος, χοροστάτησε στην Ακολουθία του Εσπερινού στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Φανερωμένης στο Αίγιο.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας κατηχητικής χρονιάς, ο Σεπτός Ποιμενάρχης, με τον μεστό πνευματικό του λόγο, τον διαπνεόμενο από την πατρική του αγάπη και μέριμνα, απευθυνόμενος προς τους Κατηχητές, όρισε τις βασικές αρχές, αλλά και τον σκοπό της κατηχητικής διακονίας της Εκκλησίας προς τη νεότητα για τη νέα ιεραποστολική χρονιά, ενώ προσδιόρισε και τα χαρακτηριστικά που οφείλει να διαθέτει ο Κατηχητής σε αυτή τη διακονία.

Υπογράμμισε ότι «σε έναν κόσμο, όπου οι αρνητικές και δυσάρεστες ειδήσεις μονοπωλούν την καθημερινότητά μας, οι άνθρωποι αποξενώνονται όλο και περισσότερο, οι ηθικές αξίες χάνουν το νόημά τους, η απόγνωση, η απελπισία και η αβεβαιότητα για το αύριο κυριεύουν τον σύγχρονο άνθρωπο και κυρίως τους νέους.

“Ο Λόγος του Θεού δεν ακούγεται ηχηρά ούτε μέσα στην οικογένεια, ούτε στα σχολεία και, ως εκ τούτου, η Εκκλησία διά των Κατηχητών της έχει πλέον αναλάβει αποκλειστικά αυτό το σπουδαίο έργο”».

Κάλεσε, λοιπόν, τους Κατηχητές να μεταδώσουν στις ψυχές των νέων το αναστάσιμο μήνυμα του Ευαγγελίου, που καταργεί τον θάνατο και είναι το μόνο που μπορεί να βοηθήσει τον άνθρωπο να υπερβεί τους φόβους του, τις αγωνίες του, την απόγνωση και την απελπισία.

Να ομολογούν Χριστό στη ζωή τους και να Τον μεταλαμπαδεύσουν στους νέους όχι απλώς θεωρητικά, αλλά κυρίως βιωματικά.

Να τους δώσουν την δυνατότητα να καταστούν ενεργά μέλη της Εκκλησίας, ώστε να έχουν την Εκκλησία και τον Χριστό ως σημείο αναφοράς και στήριγμα στη ζωή τους, να έχουν πίστη στον Χριστό ως οδηγό και καταφύγιο. Να διδάξουν το ήθος της Εκκλησίας, που υπερβαίνει τα μίση, τις αδικίες, τα πάθη και σχετίζει τον κάθε άνθρωπο εν Χριστώ ακόμα και με τον εχθρό του.
Μετά το πέρας της ομιλίας, ο Μητροπολίτης έδωσε τα διοριστήρια στους Κατηχητές και ένα ιδιαίτερο, πνευματικό βιβλίο ως ευλογία, ευχόμενος σε όλους πλούσια τη Χάρη του Θεού στη ζωή και τη διακονία τους.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr