background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε η αγωνιστική σεζόν για τον Ιστιοπλοϊκό Ναυτικό Όμιλο Αιγίου

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ “ΒΟΣΤΙΤΣΑ” – ΚΑΤΑΡΤΙΣΤΗΚΕ ΗΔΗ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΤΟΥ 2023

Με τον τελευταίο φετινό αγώνα ιστιοπλοΐας ανοιχτής θάλασσας, με την ονομασία “Λεπάντο” (Αίγιο – Τριζόνια), ολοκληρώθηκε το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Σεπτεμβρίου η αγωνιστική σεζόν του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου, που όπως κάθε χρόνο στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Τα σκάφη με τα πληρώματά τους ξεκίνησαν στις 11 το πρωί από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στον Άγιο Νικόλαο Αλυκής και αφού έκαναν τη διαδρομή Τριζόνια – Αη Γιάννης – Πρασούδι τερμάτισαν στα Τριζόνια, όπου και διανυκτέρευσαν, ακολουθώντας τη επόμενη ημέρα την αντίθετη διαδρομή τερματίζοντας στις εγκαταστάσεις του Ομίλου.

Ο αγώνας “Λεπάντο” αρχικά ήταν προγραμματισμένος μία εβδομάδα νωρίτερα με τη διαδρομή “Αίγιο – Ναύπακτος”, ωστόσο ακυρώθηκε λόγω της διεξαγωγής στο ίδιο διάστημα στη θαλάσσια περιοχή της Ναυπάκτου του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος “FORMULA KITE LEPANTO 2022” (Ολυμπιακή κατηγορία Ιστιοπλοϊας Αετοσανίδας), αλλά και των εορταστικών εκδηλώσεων για τη ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Η “αυλαία” της φετινής αγωνιστικής σεζόν για τον ΙΝΟΑ άνοιξε την Κυριακή 8 Μαϊου 2022 με τον αγώνα “Βοστίτσα”, απόστασης 22 μιλίων που είχε ως αφετηρία και τερματισμό τις εγκαταστάσεις του Ομίλου για να ακολουθήσουν οι αγώνες ΠΡΑΣΟΥΔΙ (22/5), ΓΑΛΑΞΙΔΙ (4-5/6), ΡΟΥΜΕΛΗ (18/6), ΤΡΟΙΖΟΝΙΑ (1/7) και ΛΕΠΑΝΤΟ (23-24/9).

Λάμπης Παναγιωτακόπουλος: “Να αναβιώσουμε το ράλι Κορινθιακού”

Το απόγευμα της Τετάρτης (28/9) στα γραφεία του ΙΝΟΑ πραγματοποιήθηκε συμβούλιο, παρουσία όλων των μελών του Δ.Σ. με σκοπό να καταρτιστεί το πρόγραμμα των αγώνων ανοιχτής θαλάσσης του 2023. Παράλληλα έγινε απολογισμός της σεζόν που ολοκληρώθηκε και ανταλλάχθηκαν απόψεις για όλα τα θέματα που αφορούν στον Όμιλο. Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος του ΙΝΟΑ Λάμπης Παναγιωτακόπουλος αναφέρθηκε στο πλούσιο αγωνιστικό πρόγραμμα της νέας χρονιάς που περιλαμβάνει, για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, επτά αγώνες: “Επιπλέον, προσθέσαμε για πρώτη φορά και αγώνα τεσσάρων ημερών που ευελπιστούμε να έχουμε ρεκόρ συμμετοχών. Είναι το ράλι Κορινθιακού, το οποίο έγινε για τελευταία φορά πριν από δέκα χρόνια και το βάλαμε στο πρόγραμμα γιατί θέλουμε να αναβιώσει ξανά. Θα διεξαχθεί από την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2023 μέχρι και τη Δευτέρα 3 Ιουλίου. Το 2023 πιστεύω ότι θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο που θα συνεχίσει την ανοδική πορεία των τελευταίων ετών”, συμπλήρωσε ο κ. Παναγιωτακόπουλος.

Στρατής Προδρομάκης: “Άμεσος ο καταρτισμός του προγράμματος της νέας χρονιάς”

Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΙΝΟΑ και Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων Στρατής Προδρομάκης, τόνισε ότι κάθε χρόνο ο καταρτισμός του προγράμματος γίνεται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

“Οι αγώνες ξεκινούν μετά το Πάσχα και συνήθως στις αρχές Μαϊου κάθε έτους και ολοκληρώνονται στα τέλη Σεπτεμβρίου. Με αυτή την έννοια, ίσως κάποιοι θεωρήσουν ότι είναι νωρίς να καταρτίζουμε το πρόγραμμα περίπου επτά μήνες νωρίτερα από τον πρώτο αγώνα της επόμενης σεζόν. Όμως τα μέλη μας και γενικότερα οι αθλητές που λαμβάνουν μέρος στους αγώνες έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις και πιθανόν κάποια προγραμματισμένα ταξίδια μέσα στο καλοκαίρι και θα πρέπει να ενημερώνονται από τώρα.

Μέσα από τη συζήτηση που γίνεται προσπαθούμε να βρούμε τις ημερομηνίες εκείνες που τους εξυπηρετούν, ώστε να μπορούν να δίνουν όλοι το “παρών” στους αγώνες”, τόνισε ο κ. Προδρομάκης.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2023

Κυριακή 30 Απριλίου “ΒΟΣΤΙΤΣΑ” (Δύο τρίγωνα στο όρμο Αιγίου)
Κυριακή 14 Μαϊου “ΔΙΑΚΟΠΤΟ” (Αίγιο – Διακοπτό – Αίγιο)
Κυριακή 28 Μαϊου “ΛΟΓΓΟΣ” (Αίγιο – Βαλιμήτικα – Αίγιο – Λόγγος – Αίγιο)
Κυριακή 18 Ιουνίου “ΡΟΥΜΕΛΗ” (Περίπλους νησίδων)
Παρασκευή 30 Ιουνίου έως Δευτέρα 3 Ιουλίου “ΡΑΛΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ” (Αίγιο – Ναύπακτος – Τριζόνια – Γαλαξίδι – Αίγιο)
Παρασκευή 16, Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου “ΓΑΛΑΞΙΔΙ” (Αίγιο – Γαλαξίδι – Αίγιο)
Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου – Σάββατο 1 Οκτωβρίου “ΛΕΠΑΝΤΟ” (Αίγιο – Ναύπακτος – Αίγιο)

To Δ.Σ. του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου είναι 9μελές και το αποτελούν: Χαράλαμπος Παναγιωτακόπουλος (Πρόεδρος), Γεώργιος Δημόπουλος (Αντιπρόεδρος), Μιχαήλ Λασκαράτος (Αντιπρόεδρος), Μιχαήλ (Λάκης) Κωστόπουλος (Γ. Γραμματέας και Έφορος Ιστιοπολοϊας), Ξενοφών Πάγκαλος (Ταμίας), Γεώργιος Πανούτσος, Βασίλειος Κολοκυθάς, Αθανάσιος Καλαντζής, Ανδρέας Αλεξίου (Μέλη). Προπονητής του Ομίλου και Πρόεδρος Επιτροπής Αγώνων είναι ο Ευστράτιος Προδρομάκης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr