background img
banner
banner

Ολοκληρώθηκε ο “τοίχος για την πόλη” μετά… μουσικής | ΦΩΤΟ

ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝ.ΛΟΝΤΟΥ ΕΠΕΣΕ Η “ΑΥΛΑΙΑ” ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ… ΚΑΘΙΕΡΩΝΕΤΑΙ

Με μία πολύ ενδιαφέρουσα και γεμάτη μουσικές και εικόνες εκδήλωση, ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το “τόλμημα φωτογραφίας” του φετινού καλοκαιριού, που διοργάνωσε και πραγματοποίησε η αντιδημαρχία Τουρισμού του δήμου με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Η συμμετοχή πολλών εθελοντών, χορηγών και επαγγελματιών, διαγωνιζόμενων αλλά και απλού κόσμου, ήταν μια “ομάδα” που κέρδισε… ουσία και εντυπώσεις. Όσοι έλαβαν μέρος, είτε σαν φωτογράφοι είτε σαν απλοί θεατές, όλοι είχαν έναν καλό λόγο να πουν για την άψογη οργάνωση. Η υπαίθρια “αποφώνηση” του διαγωνισμού, είχε τελικά πολλές λήψεις από σημεία της πόλης, 16 συνολικά απονομές δώρων, δεκάδες συμμετοχές από φίλους της Τέχνης της φωτογραφίας, ρυθμική μουσική και φυσικά αρκετό… κους – κους σε ολιγομελή “πηγαδάκια”.

Ένας τοίχος που… πρωτοτύπησε

Η εκδήλωση “ένας τοίχος για την πόλη” που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8.30 χθες το βράδυ, ήταν το “κερασάκι στην τούρτα” μιας επίπονης προσπάθειας, η οποία είχε ξεκινήσει πριν περίπου δυόμισι μήνες, όταν είχε δρομολογηθεί και άρχισε να υλοποιείται ως η απόλυτη ξεχωριστή φετινή δράση της αντιδημαρχίας. Οι 30 φωτογραφίες που επιλέχθηκαν και πέρασαν στην τελική φάση του διαγωνισμού με θέμα “Ένας τοίχος για την πόλη” ήταν μια δύσκολη τελική απόφαση για την Επιτροπή Ελέγχου. Ακόμα πιο δύσκολο όμως, ήταν το έργο της, καθώς τα τρία πρώτα έργα που τελικά ξεχώρισαν και κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις, το κατάφεραν έπειτα από μεγάλη σκέψη, από πλευράς των διοργανωτών. Το πρώτο βραβείο τελικά, κέρδισε ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος με μία εξαιρετική λήψη καταρράχτη, το δεύτερο η Ζωή Προδρομάκη με μία ασπρόμαυρη φωτογραφία, ενώ την τρίτη θέση κατέλαβε η Γ. Λαμπροπούλου με θέμα ένα μέρος από το λιμάνι της πόλης.

Στρατ. Βαρδάκης: “Πολύ μεγάλη η συμμετοχή, δύσκολο το έργο της Επιτροπής”

Μιλώντας στο protionline.gr ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και σχολιάζοντας την πραγματικά όμορφη, συνολική προσπάθεια που έγινε από δήμο, φορείς, εθελοντές αλλά και κόσμο, δήλωσε: “Ήταν μία προσπάθεια, ώστε να αναδειχθούν με τον πιο ιδανικό τρόπο οι ομορφιές της Αιγιάλειας. Η φωτογραφία είναι μια Τέχνη που μπορεί να αναδείξει την απόλυτη ομορφιά. Αυτό ακριβώς έγινε! Ο στόχος επιτεύχθηκε και η μεγάλη χαρά και ικανοποίησή μας, ήταν και η συμμετοχή των “εραστών της φωτογραφίας” που έλαβαν μέρος αλλά πάνω από όλα, ο κόσμος που αγκάλιασε με μεγάλο ενδιαφέρον αυτή την δράση. Η τελική επιλογή των έργων που βραβεύτηκαν ήταν μια πολύ δύσκολη “ευθύνη”, γιατί πραγματικά, οι φωτογραφίες ήταν όλες η μία καλύτερη από την άλλη” ανέφερε ο κ. Βαρδάκης, ο οποίος μάλιστα επισήμανε ότι ο εν λόγω διαγωνισμός, ενδεχομένως να γίνει στο εξής ετήσιος θεσμός. “Του χρόνου θα εστιάσουμε σε φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης ώστε να δημιουργηθεί ένα φωτογραφικό λεύκωμα. Ένα συνολικό λεύκωμα που θα συμπεριληφθούν όλες οι συμμετοχές ανεξαιρέτως” κατέληξε να πει.

Ψηλά… ντεσιμπέλ και κέφι στην αγορά της οδού Α. Λόντου

Να σημειωθεί ότι, την φετινή εκδήλωση αλλά και γενικότερα την όλη προσπάθεια, στήριξε με κάθε τρόπο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και φυσικά ο ίδιος ο δήμαρχος, ενώ στον πεζόδρομο της Ανδρέου Λόντου και στην βράβευση των νικητών, είχαν καλεστεί μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού Νικόλαος Κοροβέσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Λάμπρος Δημητρογιάννης και ο Υπεύθυνος Στρατιωτικού Σχεδιασμού σε θέματα Τουρισμού Λαυρέντης Βασιλειάδης, καθώς και πλήθος γνωστών ή προσώπων της πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής και δεκάδες φίλων της Τέχνης της φωτογραφίας. Η υπαίθρια δράση, κράτησε για πάνω από 2 ώρες σε ψηλά… ντεσιμπέλ και κέφι την αγορά και τους γύρω δρόμους, καθώς dj είχε αναλάβει την μουσική “επένδυση” της όλης εκδήλωσης.

” Στο εξής βάζουμε πιο ψηλούς, πιο μεγάλους στόχους”

Τέλος να επισημανθεί ότι συνολικά απονεμήθηκαν 16 δώρα σε 16 ανάλογους συμμετέχοντες (των πρώτων θέσεων), δώρα που ήταν προσφορά των ιδιωτών χορηγών της εκδήλωσης. Περιχαρής ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, στο τέλος της δράσης δήλωσε στo protionline.gr: “Η Αιγιάλεια χρειάζεται πολλές και σημαντικές εκδηλώσεις. Η φετινή μας προσπάθεια ήταν μόνο η αρχή, στις δεκάδες δραστηριότητες που θέλουμε να κάνουμε και να πραγματοποιήσουμε. Πρέπει να τονωθεί η αγορά, πρέπει να αναδειχθεί η πόλη από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα. Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους συμμετείχαν και κόπιασαν για όσα απολαύσαμε όλοι. Του χρόνου βάζουμε πιο ψηλούς και πιο μεγάλους στόχους. Και θα τους πετύχουμε και αυτούς!”

1η Θέση – Π. Ηλιόπουλος

2η Θέση – Ζ. Προδρομάκη

3η Θέση – Γ. Λαμπροπούλου


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr