background img
banner
banner

Οργάνωση της απεργίας σε κλίμα ενωτικό!

ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΦΟΡΕΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ – ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΥΨΗΛΑ ΑΛΩΝΙΑ

Συντονισμένη, μαζική κινητοποίηση με συγκέντρωση στο Αίγιο, στις 9 Νοεμβρίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αποφάσισαν οι εκπρόσωποι σωματείων, φορέων και συλλόγων που ανταποκρίθηκαν χθες βράδυ στη σύσκεψη που συγκάλεσε για τον σκοπό αυτό, η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου. Άπαντες κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη συμμετοχής στην απεργία αλλά και στην πραγματοποίηση δυναμικής συγκέντρωσης, έτσι ώστε και η Αιγιάλεια των τόσων προβλημάτων, να στείλει το δικό της μήνυμα στην κυβέρνηση.

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου, κάλεσε στη σύσκεψη τα μέλη των Διοικήσεων των Σωματείων Μελών του, τους Αντιπροσώπους του Ε.Κ. Αιγίου και τους φορείς του δήμου Αιγιαλείας με θέμα: «Συντονισμός για την Απεργία της 9ης Νοεμβρίου 2022» που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, με εκπροσώπους τους, Εμπορικός Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός Σύλλογος Αιγιαλείας, Σωματείο Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ανατ. Αχαΐας «Ασκληπιός», Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας, Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας, Σωματείο Δημοτικών Υπαλλήλων Δ. Αιγιαλείας, Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του δήμου Αιγιαλείας, Σωματείο Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου, Ανεξάρτητος Αγροτικός Σύλλογος Αιγιαλείας, Σωματείο Εργαζομένων Καλλιμάνη, Σωματείο χειριστών ανυψωτικών μηχανημάτων, Σωματείο Εργαζομένων 3Ε, εργαζόμενοι Εθνικής Τράπεζας.

 

Κάλεσμα στους οικοδόμους για κοινή συγκέντρωση

Ακόμη, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου, που μία ημέρα πριν είχε συντονίσει τη δική του δράση για την ημέρα της γενικής απεργίας της 9ης Νοέμβρη, με εκπρόσωπό του απέστειλε το ψήφισμά του στη σύσκεψη του Ε.Κ.Α. Το ψήφισμα αναγνώστηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Παναγιώτης Γεωργόπουλος αποδέχθηκε το περιεχόμενό του, ζητώντας από τον εκπρόσωπο του Σωματείου Οικοδόμων να μεταφέρει στην διοίκηση την πρόταση του Ε.Κ.Α. να πραγματοποιήσουν όλοι μαζί την απεργιακή συγκέντρωση, καλώντας στην ουσία τα σωματεία που συντάσσονται με τους οικοδόμους στη συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. που θα πραγματοποιηθεί στα Ψηλά Αλώνια το πρωί της ίδιας ημέρας.
΄΄Τους κάλεσα να είμαστε μαζί εκείνη την ημέρα διότι, από το ψήφισμά τους που διαβάσαμε, είδαμε ότι συμφωνούμε. Η συγκέντρωσή μας αυτή θα είναι ενωτική και εφόσον δεχθούν να συμμετάσχουν, θα μπορούν να πουν ό,τι θέλουν από το μικρόφωνο. Τα αιτήματά τους πάντως, μας βρίσκουν σύμφωνους΄΄, ανέφερε στη συνέχεια στo protionline.gr ο κ. Γεωργόπουλος, θεωρώντας ακόμη και τη συμμετοχή του Σωματείου Οικοδόμων στη σύσκεψη, ως μία καλή ένδειξη.

Αναγκαία η συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση

Κατά τα άλλα, με την ακρίβεια να έχει τσακίσει τους τελευταίους μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις και με τα εισοδήματα που παραμένουν καθηλωμένα, όλοι όσοι τοποθετήθηκαν στη σύσκεψη στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, έδειξαν αποφασισμένοι να «δουλέψουν» στα σωματεία και τους συλλόγους τους ώστε η απεργία να έχει την απαιτούμενη συμμετοχή.
«Κατά κύριο λόγο, αυτό που ζητάμε είναι αύξηση του κατώτατου μισθού και επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων εργασίας σε όλους τους κλάδους της οικονομίας» επισήμανε ο κ. Γεωργόπουλος, κάνοντας γνωστό πως αύριο Πέμπτη θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α. ώστε να οριστικοποιηθεί η ώρα της απεργιακής συγκέντρωσης που έχει οριστεί να γίνει στα Υψηλά Αλώνια.
Ούτως ή άλλως, η ΓΣΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, «ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι, μετά τα βάρη των μνημονίων και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και το κόστος της ακρίβειας, η οποία σε πολλές περιπτώσεις εμπεριέχει έντονα τα χαρακτηριστικά της αισχροκέρδειας».


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr