background img
banner
banner

Παραχώρηση του παλαιού σχολείου Μοναστηρίου στον τοπικό Σύλλογο για δέκα χρόνια

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Σε έγκριση παραχώρησης του μη λειτουργούντος Σχολείου της Κοινότητας Μοναστηρίου για χρονικό διάστημα δέκα χρόνων, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μοναστηρίου «Η Βεργουβίτσα», προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.

Η εισήγηση έγινε από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο, δεδομένου ότι βάσει νόμου, οι υποδομές και εγκαταστάσεις που δεν χρησιμοποιούνται για στέγαση δημοσίων σχολείων, είναι δυνατόν να διατεθούν με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από πρόταση της οικείας Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, για άλλες χρήσεις κοινής ωφέλειας, εφόσον δεν υπάρχει κίνδυνος σοβαρών φθορών και ζημιών και υπό τον όρο της διατήρησης του διδακτηρίου για τον σκοπό που προορίζεται.

Στο έγγραφο-αίτημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Μοναστηρίου αναφερόταν ότι στην κοινότητα δεν υπάρχει άλλο Σωματείο, ούτε άλλο κτήριο που θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες του Συλλόγου.

Επίσης, υπήρξε και η θετική σύμφωνη γνώμη του προέδρου της κοινότητας Μοναστηρίου Χρήστου Σπυρόπουλου Χρήστου, με την προϋπόθεση ότι ο Πολιτιστικός Σύλλογος οφείλει να παραδώσει στον δήμο τον χώρο σε περίπτωση που κάποια στιγμή το ζητήσει πίσω.

Ο Σύλλογος υποχρεούται:

1)Να αποκαταστήσει ζημιές ή να καλύψει δαπάνες που θα προκύψουν κατά τη χρήση του σχολικού κτιρίου.

2)Να καθαρίζει τους χώρους που θα χρησιμοποιήσει με αποκλειστική ευθύνη του και φροντίδα.

3)Να σεβαστεί τους χώρους του σχολείου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr