background img
banner
banner

Προετοιμασία για το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θόδωρος Αγγελόπουλος

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά ταξίδεψε στην Αθήνα, για την προετοιμασία του «2ου Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Θόδωρος Αγγελόπουλος», που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στο Αίγιο. Μια σημαντική προτεραιότητα για την κ. Τσουκαλά, είναι να δοθεί έμφαση στο επερχόμενο φεστιβάλ στα παιδιά και τους εφήβους.

Σε αυτό το πλαίσιο συναντήθηκε μαζί με συνεργάτες της, με την σκηνοθέτρια κ. Δεληγιάννη, ειδική σε δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και νέους. Εκεί συζητήθηκε ο σχεδιασμός εργαστηρίων και δράσεων με άξονα τον κινηματογράφο και πιο συγκεκριμένα την κληρονομιά του μεγάλου σκηνοθέτη Θόδωρου Αγγελόπουλου που είχε προτιμήσει δύο φορές το Αίγιο και το παραλιακό του μέτωπο για να γυρίσει τις ταινίες “Ο Θίασος” και “Ο Μελισσοκόμος”.

Σημαντική ήταν και οι συνάντηση της κ. Τσουκαλά με την γενική διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου Αθηνά Καρτάλου, όπου συζητήθηκε κυρίως ο τρόπος προσέλκυσης κινηματογραφικών παραγωγών στην περιοχή της Αιγιάλειας μέσω της ίδρυσης Film Office, στον δήμο Αιγιαλείας. Η τελευταία συνάντηση στην Αθήνα, εμπεριείχε μια μεγάλη έκπληξη, αφού η γυναίκα του Θόδωρου Αγγελόπουλου Φοίβη Οικονομοπούλου, ξενάγησε την ομάδα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. στο γραφείο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, όπου υπάρχει όλο του το αρχείο μαζί με τα δεκάδες βραβεία που είχε κερδίσει ο μοναδικός δημιουργός. Η ανάδειξη του αρχείου του είναι μέσα στους στόχους της επόμενης διοργάνωσης του φεστιβάλ που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στον κήπο του Πολύκεντρου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr