background img
banner
banner

«Προεόρτια» αγωνιστικών κινητοποιήσεων από τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΤΑΦΙΔΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

«Τα προβλήματα του αγροτικού τομέα όχι μόνο δεν επιλύονται, αντιθέτως οξύνονται, μεγαλώνουν. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Η ακρίβεια συνεχώς αυξάνει το κόστος παραγωγής. Οι υπέρογκες αυξήσεις σε καύσιμα, ρεύμα, λιπάσματα, εφόδια αντιμετωπίζονται με αστείες δικαιολογίες και κάποια ψίχουλα. Οι χαμηλές τιμές στα αγροτικά μας προϊόντα, ειδικά στην κορινθιακή σταφίδα με τις ανοιχτές τιμές ή και καθόλου τιμές, οδηγούν τους παραγωγούς σε εγκατάλειψη της αγροτικής μας δραστηριότητας».

Με τα παραπάνω ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας» περιγράφει την ζοφερή κατάσταση στον αγροτικό χώρο, προαναγγέλλοντας δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 7.00 το απόγευμα στη Μαγούλα Ηλείας, ο Αγροτικός Σύλλογος θα συμμετάσχει σε σύσκεψη των αγροτικών συλλόγων των σταφιδικών περιοχών, όπου θα αποφασιστούν δυναμικές κινητοποιήσεις από κοινού με τους άλλους συλλόγους.

΄΄Μιλάνε μέσα από τις εφημερίδες και τα site για παροχές στους αγρότες, αποζημιώσεις, επιδοτήσεις, έργα υποδομών κ.ά. και το μόνο που βλέπουμε είναι να μας κόβουν το ρεύμα, το νερό και να μην μπορούμε να εξασφαλίσουμε τα φάρμακα και το φαΐ μας για να ζήσουμε΄΄, αναφέρει ακόμη η διοίκηση του Α.Σ.Α., κατηγορώντας την κυβέρνηση για την πολιτική της, ως εξής: Σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση που όλοι αντιλαμβανόμαστε, η κυβέρνηση της ΝΔ αξιοποιώντας τοπικούς άρχοντες και διάφορους παρατρεχάμενους, στήνει κάλπικα διλήμματα με στόχο να στρέφει στους αγρότες υπέρ της μιας ή άλλης πλευράς των εμπόρων-εξαγωγέων.

Να τους στρέψει δηλαδή να επιλέξουν απλά πόσα θα χάσουν΄΄. Επιπλέον, κατηγορεί τον Ανεξάρτητο Αγροτικό Σύλλογο Αιγιαλείας ότι δεν έκανε… ούτε λόγο για την ακρίβεια, το κόστος παραγωγής, το κόστος διαβίωσης και τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ και των προηγούμενων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που διαμόρφωσαν αυτήν την κατάσταση.

Το αγωνιστικό πλαίσιο

Ξεκαθαρίζει δε πως οι βιοπαλαιστές αγρότες δεν θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα. ΄΄Δεν περιμένουμε υποτιθέμενους σωτήρες … Δεν εγκαταλείπουμε την καλλιέργεια, αγωνιζόμαστε, διεκδικούμε΄΄, τονίζει παραθέτοντας τις διεκδικήσεις:

  • Κατώτερη εγγυημένη τιμή πώλησης από το παραγωγό για την Κορινθιακή Σταφίδα που θα ξεπερνάει τα 2€/Kg έτσι ώστε να καλύπτουμε το κόστος παραγωγής και να εξασφαλίζουμε ένα εισόδημα επιβίωσης.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.
  • Άμεση εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ. Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφαλαίο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100% με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.
  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε σταφίδα, οινοποιήσημα σταφύλια, εσπεριδοειδή και για τα προϊόντα που υπάρχει πρόβλημα στη διάθεσή τους, εξαιτίας των απωλειών ξένων αγορών και της αδυναμίας απορρόφησης στην εγχώρια λαϊκή κατανάλωση, αφού η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα και μισθοί – συντάξεις παραμένουν καθηλωμένοι.

Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr