background img
banner
banner

Πρωταγωνιστές οι Αιγιαλείς στο «IRONMAΝ 70.3 Vouliagmeni, Greece»

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΡΙΑΘΛΗΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ 2.300 ΑΘΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 65 ΧΩΡΕΣ!

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις αλλά οκτώ τριαθλητές από την Αιγιάλεια συμμετείχαν με επιτυχία την Κυριακή 23 Οκτωβρίου στη μεγάλη γιορτή του αθλήματος που έγινε στη Βουλιαγμένη! Στον τριαθλητικό αγώνα παγκοσμίου εμβέλειας «IRONMAΝ 70.3 Vouliagmeni, Greece» που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Βουλιαγμένης, του Δήμου Βάρης Βούλας – Βουλιαγμένης. Πρόκειται για μία σημαντική τριαθλητική διοργάνωση με περισσότερους από 160 αγώνες το χρόνο σε περίπου 90 χώρες και με 400.000 συμμετοχές! Συνολικά στις δράσεις του αγώνα συμμετείχαν περίπου 2.300 αθλητές από περίπου 65 χώρες, 850 πόλεις, 500 εθελοντές!

Δύο αθλητές συμμετείχαν στο ομαδικό με τα χρώματα της Φιλαθλητικής Λέσχης. Ο Θεόδωρος Αθανασόπουλος που έκανε την κολύμβηση 1.9 χιλιόμετρα και το τρέξιμο 21.1 χιλιόμετρα και ο Γρηγόρης Μοιραλιώτης διήνυσε με το ποδήλατό του 90 χιλιόμετρα! Τεράστια ψυχική δύναμη από δύο αθλητές που είναι αρμονικά δεμένοι μεταξύ τους, στηρίζει ο ένας τον άλλον χωρίς εγωισμούς και ευχαριστιούνται μαζί τους αγώνες, τιμώντας την ομάδα της Φιλαθλητικής Λέσχης Αιγίου με τον καλύτερο τρόπο. Έξι ακόμη τριαθλητές αγωνίστηκαν ατομικά, δηλαδή ο καθένας πήρε μέρος και στα τρία αγωνίσματα και ξεπέρασαν τον εαυτό τους για μία ακόμη φορά. Αναλυτικά η κατάταξή τους:

Ο Αναστάσιος Κουμπέτσος, 27χρόνων, με 4:29:04 ήταν 2ος στην ηλικιακή του κατηγορία και 22ος γενικής! Τρoμερή επιτυχία για πρώτο iron. O Xρήστος Στεργίου, 45 χρόνων με 4:59:26 198ος γενικής Ο Βασίλης Γιαννίκος, 41χρονων 5:13:24 και 328ος γενικής

Ο Στράτος Κακαβάνης, 5:28:35 και 476ος γενικής Ο Κώστας Βελαώρας 6:21:34 και 967ος γενικής Ο Θεόφιλος Σάκκης 6:42:26 και 1080ος γενικής, ανάμεσα σε συνολικά 1279 αθλητές.

Βασίλης Γιαννίκος: “Κόσμημα και τιμή για την χώρα η ανάληψη τέτοιου επιπέδου αγώνα”

Ο Βασίλης Γιαννίκος σε half distance κατέβασε τον χρόνο του κατά 1:05:00 λεπτά και ήταν απόλυτα ευχαριστημένος.
“ Πραγματικά ήταν μία πολύ δυνατή διοργάνωση και αποτελεί κόσμημα και τιμή για τη χώρα η ανάληψη τέτοιου επιπέδου αγώνα! Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω όλο και περισσότερα παιδιά από την πόλη μας να ασχολούνται με αυτό το καταπληκτικό άθλημα! Ευχή μου την επόμενη φορά να είμαστε ακόμη περισσότεροι! Επόμενο βήμα είναι η διοργάνωση τριαθλητικού αγώνα στην πόλη μας στα πλαίσια του αθλητικού τουρισμού που προσπαθούμε να αναπτύξουμε! Αναμένουμε τα σπουδαία! Προσωπικά είμαι παραπάνω από χαρούμενος για την προσπάθεια και το ρεκόρ μου ! Σκληρή δουλειά από όλη την παρέα όπου πραγματικά απολαύσαμε όλη την διαδρομή της προετοιμασίας κάθε μέρα”, τόνισε.

Τάσος Κουμπέτσος: “Ευχαριστώ όσους με στήριξαν στον πρώτο μου αγώνα”

Ο Τάσος Κουμπέτσος κατέλαβε την καλύτερη θέση, παρότι ήταν το πρώτο του iron. “Φέτος για πρώτη φορά κατάφερα να συμμετέχω σε έναν από τους πιο απαιτητικούς αγώνες τριάθλου στην Ελλάδα. Ο αγώνας περιλάμβανε: 1.9 km κολύμπι, 90 km ποδήλατο και 21 km τρέξιμο. Κατάφερα να κατακτήσω τη 2η θέση στην ηλικιακή κατηγορία 25-29 ετών και την 22η θέση γενικής κατάταξης με χρόνο 4:29.04. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Παναγιώτη Χριστοδουλόπουλο για την πολύτιμη καθοδήγησή του, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας μου, το Ergon physio Center Egio που με στήριξε σε όλα και τον πολύ καλό μου φίλο Tάκη Χριστόπουλο για τον ποδηλατικό εξοπλισμό που μου έδωσε. Τέλος, να πω ένα τεράστιο μπράβο στους συναθλητές και φίλους Αιγιώτες, Bασίλη Γιαννίκο, Χρήστο Στεργίου, Στράτο Κακαβάνη και Κωνσταντίνο Βελαώρα’’.

Χρήστος Στεργίου: “Νιώθω πως πήρα το χρυσό μετάλλιο”

‘‘Το μετάλλιο είναι ένα απλό μετάλλιο τερματισμού, όμως για μένα είναι…. χρυσό! Και αυτό γιατί ο στόχος μου ήταν να τερματίσω έναν τέτοιο δύσκολο αγώνα τριάθλου, κοντά στις 5 + ώρες, ενώ το χρονόμετρο σταμάτησε στις 4:59’:26”. Ξεπέρασα τίς προσδοκίες μου αλλά και τον εαυτό μου, σε έναν πολύ ωραίο αγώνα, πραγματική γιορτή, τον μεγαλύτερο αγώνα τριάθλου στην Ελλάδα. Πολύ σημαντικό ρόλο είχε ο προπονητής μου, Παναγιώτης Χριστοδουλόπουλος, που πίστεψε σε μένα και σε έναν τέτοιο χρόνο και τον ευχαριστώ για αυτό! Όπως και τη γυναίκα μου Χρύσα Αγγελετοπούλου η οποία έκανε πολύ υπομονή -ίσως και λίγο παραπάνω -και με στήριξε στη προσπάθεια μου αυτή! Τι να πω για τους συναθλητές μου και φίλους Τάσο Κουμπέτσο (παλιό συναθλητή στη ποδηλασία), Στράτο Κακαβάνη και Βασίλη Γιαννίκο; Ευχαριστώ και το γυμναστήριο του Base bootcamp ,που κάναμε το δύσκολο αυτό ταξίδι μας ευχάριστο, ενώ “τραβούσαμε” ο ένας τον άλλο όταν ερχόταν η κούραση στο σώμα. Αλλά τα “αγαθά κόποις κτώνται”.

Στράτος Κακαβάνης: “Ήταν ένας απίστευτος τερματισμός”

Για τον Στράτο Κακαβάνη, ο μεγάλος αγώνας ήταν μία υπέροχη ημέρα. “ Ναι ήταν μια υπέροχη ημέρα!
Και ήρθε ένας απίστευτος τερματισμός μαζί με την οικογένειά μου, φίλους και όλη την ομάδα από το Αίγιο!
Η ολοκλήρωση ενός προπονητικού ταξιδιού που δεν θυμάμαι καμία δυσκολία στην προπόνηση αλλά θυμάμαι κάθε μέρα την ατάκα των παιδιών μου όταν άκουγαν πολύ πρωί να φεύγω “μπαμπά μην πας για προπόνηση” και τότε φυσικά σταματάς και κάνεις αυτό που θέλουν τα παιδιά! Την ημέρα του αγώνα είχα το καλύτερο support team (που λέμε και στο χωριό μου)! Ο αδερφός μου Γώργος, ξύπνησε 5:30 το πρωί για να είναι δίπλα μου σε ότι ήθελα! Οι αδερφές Εμιλία και Μαρία και τα παιδάκια μου από πολύ πρωί και αυτοί για να φωνάζουν και να με εμψυχώνουν σε κάθε πέρασμά μου! Και… Και η γυναίκα μου, Γεωργία Παπασπυροπούλου, που από το Γενάρη που της είπα σκέφτομαι να δηλώσω συμμετοχή στο Ironman ήταν δίπλα μου σε ΟΛΑ από την πρώτη ημέρα και κάθε μέρα!”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr