background img
banner
banner

Πρώτη η Βηθλεέμ Σαπίου στον ημιμαραθώνιο “Μιχάλης Κούσης”

ΠΟΥ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΓΙΑ 14η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΟΥ

Με επιτυχία έγινε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στο Αγρίνιο ο Ημιμαραθώνιος «Μιχάλης Κούσης», με τη συμμετοχή περίπου 270 αθλητών κάθε ηλικίας. Η ικανοποίηση της συμμετοχής εκφράστηκε από τους δρομείς ενώ μαζί τερμάτισαν στην πρώτη θέση τα αδέρφια Νίκος και Κώστας Σταμούλης από το Αγρίνιο σε χρόνο 1.08.46. Πολύ σημαντικός ήταν και ο τερματισμός αθλητή με αμαξίδιο, του Παναγιώτη Νικολογιάννη που καταχειροκροτήθηκε. Στην γυναίκες, μία ακόμη πρωτιά σε ημιμαραθώνιο πρόσθεσε η Βηθλεέμ Σαπίου του Αθηνόδωρου, η οποία έτρεξε στον τόπο καταγωγής της και τερμάτισε σε χρόνο 1.28.34 (13η στη γενική κατάταξη). Στους άνδρες, από τον Αθηνόδωρο, 4ος τερμάτισε ο Ηλίας Καραμπούλας με 1.15.17 και 33ος ο Δημήτρης Παπαπέτρου με 1.37.30. Συνολικά τερμάτισαν 242 δρομείς.

Οι αρκετές συμμετοχές, ο καλός καιρός, η καλή οργάνωση στα θετικά του αγώνα, αλλά αρκετά ακόμα βήματα απομένουν ώστε στο μέλλον, ο αγώνας στη μνήμη του θρυλικού Αγρινιώτη μαραθωνοδρόμου Μιχάλη Κούση, να λάβει την πανελλήνια διάσταση που του αρμόζει.

Η εκκίνηση δόθηκε από τον δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου στη Δογρή της Τριχωνίδας στις 9:30, ενώ στις 10. 00 δόθηκε η εκκίνηση της διαδρομής του 1χλμ στην πλατεία Δημοκρατίας από τον Αντιδήμαρχο Χρήστο Ζαρκαβέλη.

Τα αδέρφια Νίκος και Κώστας Σταμούλης ακολούθησε στη τρίτη ο Γιώργος Μίνος ενώ στις γυναίκες μετά την Βηθλεέμ Σάπιου τερμάτισαν η Μαρία Καλέντζη και η Δήμητρα Τσαλοκώστα.
Όσο οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο διέσχιζαν την παρατριχώνια περιοχή στο κέντρο της πόλης διεξήχθη όπως προαναφέρεται ο λαϊκός αγώνας των 1000 μέτρων και το Σάββατο έγινε ο αγώνας των πέντε χλμ. Μεγάλη υπήρξε η συμμετοχή και στους τρεις αγώνες αφού πήραν μέρος συνολικά περισσότεροι από 500 δρομείς.

Ο Ημιμαραθώνιος οργανώνεται από το Τμήμα Πολιτισμού Αθλητισμού και Νέας Γενιάς της Διεύθυνση Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Αγρινίου σε συνεργασία με τους συλλόγους ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, Γυμναστική Εταιρία Αγρινίου, Π.Α.Σ. ΙΩΝΙΚΟΣ 80, Γ.Α.Σ. Αγρινίου, Παναιτωλικό Γ.Φ.Σ, Φιλαθλητικό Σύλλογο Αγρινίου, Σύλλογο Δρομέων Υγείας Αγρινίου και τον Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Αγρινίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr