background img
banner
banner

Συνελήφθη η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό

Η 38χρονη μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό, που έπεσε θύμα βιασμού και εκπόρνευσης, συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με το ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και οδηγήθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Η σύλληψη της μητέρας του 12χρονου παιδιού ζητήθηκε από την ανακρίτρια με βασική κατηγορία τη διακεκριμένη μαστροπεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η 33η ανακρίτρια φαίνεται να περιλαμβάνει στο ένταλμα για τη σύλληψη της γυναίκας και άλλες κατηγορίες, ωστόσο το γεγονός πως η κύρια κατηγόρια που της αποδίδει είναι αντίστοιχη με του Ηλία Μίχου, που κατηγορείται για το ίδιο αδίκημα, ανάμεσα σε άλλα, όπως ο βιασμός, σημαίνει πως θεωρεί ότι το παιδί εκδίδονταν με τη συμβολή της μητέρας του.

Εμπλοκή και άλλων προσώπων

«Διαφαίνεται μέχρι τώρα, ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, οργανωμένη δράση είναι μεμονωμένες περιπτώσεις», ανέφερε ο δικηγόρος Βασίλης Χρονόπουλος που παρέστη με εντολή της ανακρίτριας στις απολογίες των δύο κατηγορουμένων στην υπόθεση του Κολωνού.

Ο κ. Χρονόπουλος ανέφερε, σε δηλώσεις του μετά την προφυλάκιση των Ηλία Μίχου και Γιάννη Σοφιανίδη, ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας που γνωρίζει φαίνεται να προκύπτει η εμπλοκή και άλλων προσώπων, χωρίς ωστόσο, κατά τον κ. Χρονόπουλο να διαφαίνεται συγκροτημένη δράση ομάδας.

Όπως είπε ο δικηγόρος: «Παρόλο που το πρωί δήλωσα και ενώπιον της ανακρίτριας ότι δεν επιθυμώ να αναλάβω -επειδή κανένας δικηγόρος από τον κατάλογο αυτεπάγγελτων δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπόθεση αυτή- υποχρεώθηκα από την ανακρίτρια να αναλάβω εγώ. Μιας και ήξερα την υπόθεση και έπρεπε να γίνει η ανάκριση σήμερα, ήταν απαιτούμενη η παράσταση δικηγόρου».

Για τους δύο κατηγορούμενους, ο δικηγόρος είπε πως «ο 53χρονος αποδέχθηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με την ανήλικη, το ίδιο και ο δεύτερος κατηγορούμενος. Ως προς τις λοιπές κατηγορίες και οι δύο αρνούνται. Ειδικά ο πρώτος κατηγορούμενος τήρησε το δικαίωμά του για την σιωπή μέχρι να συμπληρωθεί η ανακριτική δικογραφία, η οποία έχει πολύ δρόμο ακόμη, ώστε να μπορέσει να βγει να πει αυτά που πρέπει να πει να αποδειχτεί η αλήθεια».

«Αυτό που μπορώ να πω, από το μέχρι τώρα υλικό της δικογραφίας είναι ότι αυτό που έχει βγει προς τα έξω σε σχέση με αυτό που πραγματικά έχει γίνει, απέχει πάρα πολύ» σημείωσε.

Ο δικηγόρος, ενώ ήδη έχει συλληφθεί η μητέρα του κοριτσιού, ανέφερε πως από τη δικογραφία φαίνεται εμπλοκή προσώπου από το ευρύτερο περιβάλλον της οικογένειας της 12χρονης.

Προσέθεσε επίσης πως «υπάρχουν διάφορα σημεία και αντιφάσεις και υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις εμπλοκής και άλλων προσώπων». «…Ο 53χρονος είπε κάποια πράγματα γενικά για την κατηγορία, αποδέχτηκε αυτό που του αναλογεί και αυτό που πραγματικά έχει κάνει – για τα υπόλοιπα μέχρι να συμπληρωθεί η δικογραφία δεν θέλει να πει κάτι…» ,ανέφερε, ενώ συμπλήρωσε πως ο δεύτερος κατηγορούμενος απολογήθηκε.

Ερώτηση: Υποστήριξε ότι υπήρχε συναίνεση του παιδιού;

Συνήγορος: Για τι συναίνεση τώρα μιλάτε; Για ένα ανήλικο 12 χρόνων; Το μόνο άτομο το οποίο αυτή τη στιγμή πρέπει έχει το πρόβλημα, είναι το παιδί το οποίο έχει υποστεί τεράστια ζημιά και πρέπει να προστατευτεί. Αλλά όσοι ενήλικες συμμετείχαν σε όλο αυτό που έχει γίνει πρέπει να βρεθούν ενώπιον των ευθυνών τους- και είναι αρκετοί αυτοί που εμπλέκονται. Αυτό που διαφαίνεται μέχρι τώρα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο είδος κυκλώματος, είναι μεμονωμένες περιπτώσεις. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο κύκλωμα, δεν υπάρχει κάποιο ή κάποια οργανωμένη δράση όπως έχει παρουσιαστεί. Αυτό μένει να αποδειχθεί και από τα υπόλοιπα στοιχεία που θα μπούνε στη δισκογραφία. Διατηρώ επιφυλάξεις μέχρι να τα δω και εγώ αυτά, οπότε και εγώ πάντα μιλάω με το τι έχω στη διάθεση μου. Είμαστε σε αναμονή.

Ερώτηση: Το συγγενικό πρόσωπο τι εμπλοκή φέρεται να είχε;

Συνήγορος: Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο θα το δείτε τις επόμενες ημέρες.

Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι

Στη φυλακή οδηγούνται οι δύο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του 12χρονου κοριτσιού, μετά τις απολογίες τους ενώπιον της 33ης τακτικής ανακρίτριας.

Στη σύντομη διαδικασία που προηγήθηκε, καθώς ο περισσότερος χρόνος αναλώθηκε στην προσπάθεια διορισμού δικηγόρου για τους δύο κατηγορούμενους Ηλία Μίχο και Γιάννη Σοφιανιδη, και οι δύο φέρονται να ομολόγησαν μόνο τη «συνεύρεση τους» με παιδί.

Ο πρώτος κατηγορούμενος αρνήθηκε να αναφερθεί σε όλες τις άλλες κατηγορίες που αντιμετωπίζει, ενώ ο δεύτερος φέρεται να μην αποδέχεται την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων που του αποδίδεται, όπως και στον καταστηματάρχη, από χθες μετά την συμπληρωματική δίωξη που ασκήθηκε.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, μετά το πέρας της απολογητικής διαδικασίας, ομόφωνα έκριναν πως οι δύο κατηγορούμενοι πρέπει να οδηγηθούν στη φυλακή.

Τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης

Το κατώφλι του ανακριτή πέρασε λίγο μετά τις 11 το πρωί ο 53χρονος, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι έναντι αμοιβής εδώ και μήνες στον Κολωνό, μαζί με τον 42χρονο συγκατηγορούμενό του που κατηγορείται ότι πλήρωσε για να βιάσει το παιδί.

Ο πρώτος αντιμετωπίζει διώξεις για πολλαπλά εγκλήματα (μεταξύ αυτών της γενετήσιας πράξης με ανήλικο, της μαστροπείας, της παιδικής πορνογραφίας, της διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων και της οπλοκατοχής).

Στην ογκωδέστατη δικογραφία 1.000 περίπου σελίδων που σχημάτισε εις βάρος του η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, περιλαμβάνονται μηνύματα, καταθέσεις, γυμνές φωτογραφίες, βίντεο και απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες.

Ο κατηγορούμενος είχε δημιουργήσει τρία ψεύτικα προφίλ με φωτογραφίες της 12χρονης στα social media και από εκεί ψάρευε τους ενδιαφερόμενους παιδοβιαστές που ήταν έτοιμοι να δώσουν από 50 έως 100 ευρώ για να εκμεταλλευτούν και να κακοποιήσουν το κορίτσι.

Αγώνας δρόμου για την ταυτοποίηση των ανδρών

Πλέον, το στοίχημα για τους αστυνομικούς που χειρίζονται τη υπόθεση είναι να ταυτοποιήσουν τους τουλάχιστον 10-16 άνδρες που κατόπιν αμοιβής και κατόπιν συνεννόησης με τον 53χρονο κακοποίησαν σεξουαλικά την ανήλικη ακόμη και μέσα στα αυτοκίνητα τους, αλλά και τους 213 άνδρες που έδειξαν ενδιαφέρον να βρεθούν σεξουαλικά με το κοριτσάκι και προσέγγισαν τον κατηγορούμενο επιχειρηματία.

«Κλειδί» για την ταυτοποίηση των ανδρών αυτών αναμένεται να αποτελέσουν το λάπτοπ και το κινητό τηλέφωνο του 53χρονου βιαστή και μαστροπού.

Εξάλλου, τα τελευταία 24άωρα στα εγκληματολογικά εργαστήρια δίνεται αγώνας δρόμου να αποκωδικοποιήσουν τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα στις ηλεκτρονικές συσκευές του.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΛΛΑΔΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr