background img
banner
banner

Συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου

ΔΥΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΗΝΥΣΗ ΜΠΕΣΚΟΥ

Στην Αστυνομία και την Εισαγγελία «παίχτηκε» η συνέχεια στο «σήριαλ» του Δημαρχείου Αιγιαλείας , εκεί όπου δημιουργήθηκε επεισόδιο μεταξύ των συγκεντρωμένων συμβασιούχων του δήμου που απολύθηκαν και του νομικού συμβούλου του δήμου Γιώργου Μπέσκου. Ο τελευταίος κατέθεσε μήνυση εις βάρος τριών, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες στο πλαίσιο του αυτοφώρου…

Συγκεκριμένα, υποστηρίζοντας ότι του ασκήθηκε σωματική βία κατά την προσπάθεια εισόδου του στον χώρο πραγματοποίησης της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής το μεσημέρι της Τρίτης 4 Οκτωβρίου, ο κ. Μπέσκος κατέθεσε μήνυση εις βάρος δύο εκ των συμβασιούχων covid που πραγματοποιούσαν συγκέντρωση στο Δημαρχείο αλλά και εις βάρος της προέδρου του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων του δήμου Αιγιαλείας Μαρίας Κοντεσοπούλου, καθώς το Σωματείο στηρίζει τον αγώνα τους.

Η μήνυση ενάντια στους δύο, όπως μετέφερε στο protionline.gr ο κ. Μπέσκος έγινε για επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, ενώ και οι τρεις αντιμετωπίζουν την κατηγορία της διατάραξης υπηρεσίας, δεδομένου ότι, όπως ο ίδιος αναφέρει, προσπάθησε να εισέλθει για να ασκήσει τα καθήκοντά του και παρεμποδίστηκε.

Ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Ιουλίου 2023

Έτσι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου συνελήφθησαν και οι τρεις μέσω αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, ενώ παρούσα σε κάθε διαδικασία ήταν και η δικηγόρος τους Μαρία Μπιρπανάγου.

Αμέσως μετά την απολογία τους στην Αστυνομία, παρουσιάστηκαν ενώπιον της Εισαγγελέως και αφέθηκαν ελεύθεροι. Ορίστηκε δε η μήνυση να συζητηθεί σε δικάσιμο, στις 8 Ιουλίου 2023.
Να σημειωθεί ότι κατά την παραμονή των τριών εργαζόμενων στην αστυνομία, υπήρξε συμπαράσταση συναδέλφων τους εξωτερικά του κτιρίου, ενώ παρέστησαν και ο πρόεδρος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο γραμματέας Παναγιώτης Καυκάς και το μέλος του Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Νίκος Παπαγιαννόπουλος.

Μιλώντας στο protionline.gr, η κ. Κοντεσοπούλου ανέφερε ότι η ίδια αιφνιδιάστηκε και πως δεν περίμενε να συλληφθεί την ώρα μάλιστα που εργαζόταν. ΄΄Ενημέρωσα τον διευθυντή και ακολούθησα τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα. Εκεί μεταφέρθηκαν και οι δύο συνάδελφοι συμβασιούχοι covid. Δώσαμε την απολογία μας και το μεσημέρι πήγαμε στην Εισαγγελία.
Διαθέτουμε φωτογραφικό υλικό, το οποίο και παραθέσαμε, ενώ έχουμε και μάρτυρες ότι κανείς δεν προπηλακίστηκε στο Δημαρχείο. Αντιθέτως, ο κ. Μπέσκος ήρθε με πρόθεση να περάσει απωθώντας τους εργαζόμενους΄΄.

Στο ερώτημα εάν θα επαναληφθεί η κινητοποίηση σήμερα, καθώς έχει προγραμματιστεί εν νέου η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με το «φλέγον» θέμα της αναστολής, η κ. Κοντεσοπούλου είπε πως “από εδώ και πέρα τον λόγο έχουν τα δικαστήρια”, τονίζοντας πως “τα πράγματα δεν είναι όπως παρουσιάζονται. Oι εργαζόμενοι αυτοί προσέφεραν τα μέγιστα για ενάμιση χρόνο στον δήμο ενώ κάθε μέρα κερδίζουν κι ένα δικαστήριο…;;

Υπενθυμίζεται ότι τα ασφαλιστικά που έχουν καταθέσει, εκδικάζονται στις 12 Οκτωβρίου.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr