background img
banner
banner

Τα μανιτάρια είχαν την τιμητική τους στην Αγία Βαρβάρα | ΦΩΤΟ

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΕ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Ένα γεμάτο φαντασία, γεύσεις, χορό και πραγματικά πολύ κόσμο, διήμερο μέσα στη φύση, απόλαυσαν οι δημότες της Αιγιάλειας και όχι μόνο, στο πανέμορφο χωριό της Αγίας Βαρβάρας Νωνάκριδος. Η φετινή γιορτή μανιταριού που έχει πλέον καθιερωθεί, σημείωσε τεράστια επιτυχία και οι 500 περίπου επισκέπτες που βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο 1 και 2 Οκτωβρίου στην περιοχή, ευχαριστήθηκαν με την… ψυχή τους στιγμές με ενδιαφέρουσες εξορμήσεις και περιπάτους στο δάσος, μουσικές και χορό με δημοτικά τραγούδια και φυσικά απολαυστικές γεύσεις μανιταριών στη γεμάτη από αυτά κοινότητα της Αγίας Βαρβάρας!

Ο πέμπτος περιπατητικός περίπατος διεξήχθη το Σάββατο το πρωί, με έναρξη από την πλατεία του χωριού, ενώ η επιστροφή έγινε στις 2.30 το μεσημέρι, μια απόσταση συνολικής έκτασης 5,5χλμ μέσα στο πυκνό καταπράσινο δάσος. Η Τούλα Κατσιβάλη, ο Κώστας Σωτηρόπουλος και η ορχήστρα τους, με παραδοσιακά τραγούδια κράτησαν “ζεστό το κλίμα” της εκδήλωσης, μέχρι περίπου τις 10 το βράδυ! Την Κυριακή, η ομάδα του σεφ Νεκταρίου Φιλιππόπουλου ανέλαβε τα γευστικότατα μανιταρογεύματα, (κριθαρότο με τρούφα, ομελέτα με άγρια μανιτάρια) συνοδεία κρασιού και σαλάτας. Υπό τους ήχους επαγγελματία dj, ο Ηλίας Μαμαλάκης μαγείρεψε μανιταρόσουπα για τους παρευρισκομένους και για περίπου… 500 (!) άτομα.

Ποιοι παρέστησαν στο διήμερο των εκδηλώσεων

Με έναν… πρόχειρο υπολογισμό, στην όμορφη φιέστα που συνδιοργάνωσαν η τοπική κοινότητα με τον πολιτιστικό σύλλογο, ο κόσμος και τις δύο ημέρες των δράσεων ξεπέρασε κατά πολύ τα 500 άτομα, γεγονός που σημαίνει ότι θεωρείται ακόμα πιο επιτυχημένη από την περσινή γιορτή, η οποία είχε ήδη “αφήσει εποχή”. Μαζί με τους δεκάδες λάτρεις των μανιταριών, στην περιοχή και τις δύο ημέρες παρέστησαν η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Χριστίνα Αλεξοπούλου, η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου (την πρώτη ημέρα), ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Αιγιαλείας Χρήστος Γούτος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Μαρία Τσουκαλά, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Γιοβάς και Πάνος Γιαννούλης, οι πρόεδροι των κοινοτήτων Πλατάνου Ανδρέας Ρεκούτης και Παραλίας Πλατάνου Αθανάσιος Σμυρνιώτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Συλιβαιιωτίκων και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου “Τα Ματσόνια” Παναγιώτης Κρικέτος και οι κοινοτάρχες της Περιστέρας Γιάννης Κουτρούλης και Ζαρούχλας Παναγιώτης Ντρίβας.

 

Ξυγκάς: «Ευχαριστούμε όσους πραγματικά κόπιασαν για να γίνουν αυτά που ζήσαμε»

Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Αγίας Βαρβάρας και αναφερόμενος στην επιτυχία του διημέρου που πέρασε, τόνισε μεταξύ άλλων: “Φέτος το διήμερο των εκδηλώσεων ήταν μια γιορτή που δύσκολα θα την ξεχάσουμε και εμείς σαν διοργανωτές και φυσικά ο κόσμος που έχει “αγκαλιάσει” αυτή την προσπάθεια. Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας. Ευχαριστούμε τους δεκάδες εθελοντές που πραγματικά, κόπιασαν για να γίνουν όλα αυτά τα πανέμορφα που ζήσαμε. Η ροή του κόσμου ήταν συγκινητική και οι πάγκοι με τα παραδοσιακά προϊόντα ήταν οι διπλάσιοι! Ευχαριστούμε πολύ και τον σεφ Ηλία Μαμαλάκη αλλά και τον κ. Φιλιππόπουλο με την ομάδα του για την πολύτιμη παρουσία τους. Τυχόν λάθη ή παραλείψεις που μπορεί να έγιναν, θα είναι για εμάς ένα μάθημα για να μην ξαναγίνουν την επόμενη σεζόν” επισήμανε ο κ. Ξυγκάς, ο οποίος ξεκαθάρισε ήδη ότι ο επόμενος στόχος, του χρόνου τέτοια εποχή, είναι η συμμετοχή των διπλάσιων από φέτος!

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και τα λόγια της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α Μαρίας Τσουκαλά, η οποία υποστηρίζει πλήρως πάντα τέτοιες δράσεις: “Περάσαμε ένα υπέροχο διήμερο στην μαγευτική Νωνάκριδα και την γιορτή που διοργάνωσε η Αγία Βαρβάρα και ο τοπικός σύλλογος. Συγχαρητήρια σε όσους κόπιασαν για αυτό. Και του χρόνου να είμαστε καλά, εύχομαι πάντα επιτυχίες και δημιουργικότητα” δήλωσε η κ. Τσουκαλά, η οποία βρέθηκε να δει από κοντά την προσπάθεια του κόσμου να συλλέξει τα καλύτερα μανιτάρια και μετά να τα… γευτεί, από τα μαγικά χέρια του σεφ Ηλία Μαμαλάκη. Η εκδήλωση, έγινε υπό την αιγίδα της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΑ. και διοργάνωσαν η κοινότητα Αγ. Βαρβάρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Τα Ματσόνια”.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr