background img
banner
banner

Τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να τρώτε ποτέ: Το Νο1 είναι σε όλα τα τραπέζια

Τα πέντε τρόφιμα που είναι πιθανότερο να μας προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση αποκάλυψε στο TikTok ένας επαγγελματίας της υγείας. Και όπως φαίνεται, τουλάχιστον ένα από αυτά είναι κάτι που πολλοί βάζουν στο τραπέζι τους καθημερινά.

Σύμφωνα με τον Βρετανό επιστήμονα, που χρησιμοποιεί το όνομα @mrguthealth στο TikTok, αυτά τα τρόφιμα μπορεί να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση και μακροπρόθεσμα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.

5. Στρείδια

Υποτίθεται ότι είναι αφροδισιακά, αλλά τα στρείδια τρέφονται με βρωμιές και συγκρατούν τα πάντα, μεταξύ αυτών και βακτήρια.

4. Μπιφτέκι μοσχαριού που δεν είναι καλοψημένο

Σε αντίθεση με μια μοσχαρίσια μπριζόλα, το μπιφτέκι δεν πρέπει ποτέ να τρώγεται λιγότερο ψημένο από medium well. Όπως εξηγεί ο επιστήμονας, τα μπιφτέκια γίνονται από αλεσμένο κρέας, κάτι που σημαίνει ότι τα βακτήρια από το εξωτερικό του κρέατος ανακατεύονται στο εσωτερικό του. Επομένως, πρέπει να ψηθεί καλά για να σκοτωθούν.

3. Σούσι που δεν είναι σημερινό

Τα περισσότερα από τα ψάρια που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή σούσι είναι κατεψυγμένα, για να σκοτωθούν τα παράσιτα και τα βακτήρια. Αυτό σημαίνει ότι χαλάνε πολύ γρήγορα, επομένως όποιος αγοράζει σούσι πρέπει να το τρώει την ίδια ημέρα.

2. Φύτρες

Υποτίθεται ότι είναι υπερ-τροφές, όμως οι φύτρες καλλιεργούνται σε ζεστά μέρη και κατά κανόνα τρώγονται άψητες.

1. Συσκευασμένες σαλάτες

Οι συνθήκες παραγωγής τους είναι επιρρεπείς σε επιμολύνσεις, ενώ το υγρό περιβάλλον μέσα στο σακουλάκι είναι ιδανικό για την ανάπτυξη βακτηρίων. Το 22% των ξεσπασμάτων τροφικών δηλητηριάσεων στις ΗΠΑ την τελευταία δεκαετία σχετίζεται με σαλάτες, την ώρα που τα θαλασσινά (τα οποία θεωρούνται πολύ συχνά ένοχα), ευθύνονται μόνο για το 6% των κρουσμάτων.

Πηγή


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
TIPS

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr