background img
banner
banner

Τεράστιες οι ανάγκες της περιοχής με 6.000 αδέσποτα…

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΖΩΗΣ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Παγκόσμια ημέρα των ζώων η Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων στην Αιγιάλεια που εκτιμά ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιαλείας… προκαλεί σοκ. Υπολογίζεται πως υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτα σκυλιά που «περιμένουν» φροντίδα και υιοθεσία.

Ο Σύλλογος, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, πρόκειται να συμμετάσχει σε μία ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα δράση σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, στις 15 και 16 Οκτωβρίου, με αντικείμενο τη θεραπευτική δύναμη των κατοικίδιων στους μεγαλύτερους ανθρώπους.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Μονοπάτια ζωής», του 1ου φεστιβάλ στην Ελλάδα που εστιάζει στους Μεγαλύτερους Ηλικιακά Ανθρώπους, που οργανώνει η Antama υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Τα Φιλαράκια» έχει την ευκαιρία να αναδείξει τη θεραπευτική δύναμη που έχουν τα ενήλικα κατοικίδια για αυτό το ηλικιακό κοινό. Μείωση στρες, κοινωνική αλληλεπίδραση, φυσική δραστηριότητα, μείωση του αισθήματος μοναχικότητας, αίσθηση ευθύνης είναι μόνο μερικά από τα οφέλη.

Από τον Σύλλογο επισημαίνεται: ΄΄Ελάτε στις 15-16 Οκτωβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για να γνωρίσετε από κοντά μερικά από τα υπέροχα ενήλικα σκυλάκια μας και να βρείτε έναν νέο παντοτινό φίλο! Θα είμαστε εκεί για να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας και να σας βοηθήσουμε να πάρετε την καλύτερη απόφαση΄΄.

Ενημερωτικά, αναφέρει τα εξής: ΄΄Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Αιγιάλειας δραστηριοποιείται στον μεγαλύτερο δήμο της Πελοποννήσου, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 αδέσποτοι σκύλοι. Οι ανάγκες για τη φροντίδα τους είναι τεράστιες. Γι’ αυτό, τα ζωάκια μας κι εμείς θα είμαστε ευγνώμονες αν θελήσετε να μας βοηθήσετε, φέρνοντας μαζί σας στην εκδήλωση κάποιο από τα είδη που χρειαζόμαστε: Drontal για σκύλους, Advocate αμπούλες, Simparica Trio, Bravecto, Μια καλή τροφή για κουτάβια ή ενήλικα σκυλιά, Περιλαίμια και λουράκια, Box μεταφοράς΄΄.
«Η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων μας θυμίζει ότι ο τρόπος που φερόμαστε στα ζώα δείχνει το επίπεδο της ανθρωπιάς και του πολιτισμού μας», ήταν το σχόλιο του αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής Γιώργου Φραγκονικολόπουλου, με αφορμή τη χθεσινή παγκόσμια ημέρα των ζώων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr