background img
banner
banner

Το Αίγιο τιμά με λαμπρότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο εορτασμός της εθνικής επετείου «28η Οκτωβρίου 1940» θα πραγματοποιηθεί και φέτος, με ξεχωριστή λαμπρότητα και επισημότητα, με την πραγματοποίηση στην πόλη του Αιγίου, εορταστικών εκδηλώσεων που κορυφώνονται αύριο Παρασκευή, με τη μαθητική παρέλαση. Με λαμπρότητα θα εορτασθεί και φέτος η ιστορική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης θα παραστεί για πρώτη φορά στις εκδηλώσεις για την εθνική εορτή, που θα πραγματοποιηθούν στο Αίγιο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, έχει ως εξής: Σήμερα Πέμπτη 27 Οκτωβρίου: Ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, τις Δημόσιες Υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κ.τ.λ. με φροντίδα των Διευθυντών των Σχολείων, των Προϊσταμένων των Δημοσίων Υπηρεσιών, καθώς και των Διοικήσεων των Ν.Π.Δ.Δ. και Οργανισμών. Ώρα 12:00μ.μ.: Απότιση φόρου τιμής από τους μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους και οδηγούς (αντιπροσωπείες μίας διμοιρίας με σημαιοφόρους και παραστάτες), στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια), με επικεφαλής Εκπαιδευτικούς και βαθμοφόρους, παρουσία της Δημοτικής Αρχής.

Η χορωδία του 4ου Γυμνασίου Αιγίου υπό τη διεύθυνση της κας Μαρίας Σταυράκη, Καθηγήτριας Μουσικής, θα ψάλλει τον Εθνικό Ύμνο. Κατάθεση στεφανιών εκ μέρους των Σχολείων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Τελετάρχες ορίζονται: Ο κ. Αντώνιος Γκολόης, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου και η κα Μαρία Θεοφανοπούλου, Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του 2ου ΓΕΛ Αιγίου.

Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων

Την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου: Ώρα 6:20π.μ.: Ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και εγερτηρίου από τη Φιλαρμονική Αιγίου. Ώρα 8:00π.μ.: Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων (Υψηλά Αλώνια). Ώρα 10:20π.μ.: Πέρας προσέλευσης αντιπροσωπειών Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους μπροστά στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης και της Φιλαρμονικής για απόδοση τιμών. Ώρα 10:30π.μ.: Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό. Μετά τη Δοξολογία και προηγουμένης της Φιλαρμονικής, μετάβαση του Ιερού Κλήρου, των επισήμων, των αντιπροσωπειών των Σχολείων, Προσκόπων, Οδηγών, Συνδέσμων, Σωματείων κ.λπ. με τις Σημαίες και τα Λάβαρά τους, στο Μνημείο Ηρώων (Υψηλά Αλώνια) όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση. Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κα Βασιλική Πλατάνου, Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Σε περίπτωση ακαταλληλότητας του καιρού ο πανηγυρικός θα εκφωνηθεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό μετά τη Δοξολογία. Μετά το πέρας αυτής θα κατατεθούν στεφάνια από τον Δήμαρχο, τις Αρχές και τους φορείς της πόλης. Τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Μαθητική παρέλαση στην οδό Μητροπόλεως

Μετά το τέλος της κατάθεσης των στεφάνων ο Ιερός Κλήρος και οι Αρχές θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο επί της οδού Μητροπόλεως. Ώρα 11:45μ.μ.: Παρέλαση. Εκκίνηση των τμημάτων που παρελαύνουν, προηγουμένης της Φιλαρμονικής, η οποία μόλις φθάσει στο ύψος των Επισήμων θα παραταχθεί στον χώρο απέναντι από αυτούς.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr