background img
banner
banner

“Τρία χρόνια αρχιερατικής διακονίας, αγάπης και προσφοράς από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο”

Του Πρωτοπρεσβύτερου, προϊσταμένου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Φανερωμένης Αιγίου και εκπροσώπου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, πατρός Αθανασίου Λιακόπουλου

Τρία χρόνια συμπληρώνονται από την θαυμάσια ημέρα (9.10.2019) που εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος. Για πρώτη φορά στα χρονικά εξελέγη παμψηφεί, όπως «παμψηφεί» μπήκε στις καρδιές του ποιμνίου του από την πρώτη μέρα της διακονίας του ως Αρχιερέας.

Χρειάζεται κανείς πολλές σελίδες για να περιγράψει την λαμπρή προσωπικότητα, που η Θεία Πρόνοια οδήγησε στην κεφαλή της τοπικής Εκκλησίας.

Καθημερινά, αθόρυβα μα αποτελεσματικά, διαρκώς διεκπεραιώνει μικρές αλλά και δύσκολες υποθέσεις με αίσθημα δικαίου, καλή προαίρεση και διακριτικότητα. Κανείς δεν ξεχνάει την αποφασιστικότητα και το θάρρος που έδειξε κατά τη διάρκεια των απαγορεύσεων που επέβαλλε η πολιτεία λόγω της πανδημίας και που έδωσαν παρηγοριά και δύναμη στους πιστούς, χωρίς σκανδαλισμούς.

Καθημερινά, όλη μέρα, χοροστατεί σε Θείες Λειτουργίες, τελεί μυστήρια, επισκέπτεται Ιερούς Ναούς και δομές της δικαιοδοσίας του, ενώ ταυτόχρονα επιβλέπει τις εργασίες τόσο στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου όσο και στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Τρυπητής που βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο, με στόχο την επαναλειτουργία του πριν το Πάσχα του 2023, με την ευλογία της Θεοτόκου.

Με απλότητα και ανθρωπιά, σκύβει σε κάθε ανάγκη και πρόβλημα όλων των πιστών, λειτουργώντας ταπεινά ως Πατέρας και Αδελφός όλων μας, χωρίς να εξετάζει καμία διάκριση.
Με υπερηφάνεια και χριστιανική αγάπη, ευχαριστούμε τον Κύριο και ευχόμαστε να ευλογεί πάντα το έργο του Μητροπολίτη μας, δίνοντάς του υγεία και μακροημέρευση.

«Ιερωνύμου του Σεβασμιωτάτου και Θεοπροβλήτου Μητροπολίτου της Αγιοτάτης Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, ημών δε πατρός και Ποιμενάρχου, πολλά τα έτη!


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr