background img
banner
banner

Χωρίς άδεια τέλεσης αγώνων

ΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΗΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ

Δεν είχε γίνει αναφορά στο θέμα αδειοδότησης των γηπέδων (μεμονωμένα) για την τέλεση αγώνων, δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με την ειδική αυτή περίπτωση, αρκούσε η άδεια της Περιφέρειας, που εξέδιδε ομαδικές άδειες και κάλυπτε τις ανάγκες των γηπεδούχων σωματείων.
Τα σωματεία της Γ΄ Εθνικής ανάμεσα σε όλα τα άλλα προκαταρκτικά του πρωταθλήματος, φρόντιζαν και την άδεια της έδρας τους για να τελούν τους αγώνες χωρίς πρόβλημα.
Αντίθετα στις ερασιτεχνικές κατηγορίες που ποτέ δεν είχαν ενοχληθεί και δεν τους είχε δοθεί η υποχρεωτική κατεύθυνση για την αδειοδότηση των γηπέδων τους, δεν γινόντουσαν κινήσεις για την εξασφάλιση της άδειας τέλεσης αγώνων.

Ποιους όρους ζήτησε να καλυφτούν ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης

Να όμως που τώρα με την επιστολή του υφυπουργού Αθλητισμού προέκυψε πρόβλημα το οποίο θα πρέπει να λυθεί άμεσα, διαφορετικά θα αρχίσουν πάλι οι αναβολές αγώνων και θα πάνε τα πρωταθλήματα στο απροχώρητο.

Πλέον καλείται η Περιφέρεια να καλύψει τις ανάγκες των σωματείων Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, που σημαίνει ότι τα γραφεία της θα θυμίσουν πάλι μέρες εγγραφής στο Μητρώο.
Στην επιστολή που έστειλε στις Ενώσεις την προηγούμενη Παρασκευή ο κ. Αυγενάκης, ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να πάψουν οι ομαδικές άδειες και να δίνεται άδεια ξεχωριστά σε κάθε σωματείο.
Θα πρέπει όμως το σωματείο να είναι εγγεγραμμένο στο Μητρώο, ή να έχει επικαιροποιήσει τα στοιχεία του στην ΓΓΑ μέχρι τις 30 Ιουλίου, να διαθέτει την Αθλητική Ιδιότητα, προσκομίζοντας παράλληλα την άδεια του γηπέδου, το παραχωρητήριο ενώ στην αίτηση θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται και το επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ένωσης που ανήκει.

Μόνο το Δημοτικό Στάδιο και το γήπεδο Ακράτας διαθέτουν νομιμότητα τέλεσης αγώνων

Από την περιοχή της Αιγιάλειας την άδεια τέλεσης αγώνων σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στα ζητούμενα από τον κ. Αυγενάκη, μόνο το Δημοτικό Στάδιο Αιγίου και το γήπεδο Ακράτας πληρούν τους όρους του υφυπουργού.

Θα πρέπει δηλαδή η ΕΠΣ Αχαΐας να ορίσει όλα τα παιχνίδια της περιοχής μας σε αυτές τις έδρες, που είναι αδύνατο.
Με ανακοίνωση της η ΕΠΣΑ ενημέρωσε με τη σειρά της να όλα τα σωματεία για τη σοβαρότητα της κατάστασης που προέκυψε, μήπως και προλάβουν να ρυθμίσουν το θέμα της άδειας τέλεσης αγώνων, ξεπερνώντας τον λαβύρινθο της γραφειοκρατίας που θα προκύψει.

Η ανακοίνωση της ΕΠΣ Αχαΐας σχετικά με τη χορήγηση άδειας τέλεσης αγώνων 2022-2023

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΣ Αχαΐας, σας ενημερώνει για την υπ’ αριθ. ΥΠΠΟΑ/οικ.510652/20-10-2022 Εγκύκλιο της ΓΓΑ (αναρτημένη και στην ιστοσελίδα της ΕΠΣΑ), με θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με την χορήγηση άδειας τέλεσης αθλητικής συνάντησης του άρθρου 56Δ του ν. 2725/1999 και παραχώρησης αθλητικών εγκαταστάσεων – Επικαιροποίηση σύμφωνα με το νόμο Αυγενάκη ν.4982/2022», σύμφωνα με την οποία κατά το άρθρο 56Δ του ν. 2725/1999, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, προκειμένου να διεξαχθεί αθλητική συνάντηση, απαιτείται η χορήγηση άδειας από την οικεία Περιφέρεια, και προκειμένου αυτή να χορηγηθεί ελέγχεται η αθλητική αναγνώριση και η εγγραφή του αιτούντος σωματείου στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων του άρθρου 142 του ν. 4714/2020 (Α` 148), όπως ορίζεται στον αθλητικό νόμο.»

Στους περιφερειακούς Δήμους το πρόβλημα

Η ΕΠΣ Αχαΐας έχει φροντίσει για τις άδειες και τα τρία Ενωσιακά γήπεδα, ενώ κανένα από τα δημοτικά γήπεδα Πατρών δεν στερείται αδείας.
Το πρόβλημα έγκειται στους περιφερειακούς δήμους, που θέτουν πρόβλημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr