background img
banner
banner

Οι εργαζόμενοι ξεσηκώνονται ενάντια στην ακρίβεια…

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 9ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ 

Ο καλύτερος συντονισμός της απεργίας της 9ης Νοεμβρίου απασχολεί τη διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αιγίου, που συμμετείχε προχθές Τρίτη 18 Οκτωβρίου σε σύσκεψη στην Τρίπολη, ενώ προτίθεται να καλέσει τοπικούς φορείς και σωματεία για την οργάνωση της κινητοποίησης σε τοπικό επίπεδο. Κοινή παραδοχή ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δεινή κατάσταση και η συμμετοχή τους στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη.

Συγκεκριμένα, η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αιγίου εκπροσωπούμενη από τον πρόεδρο Πάνο Γεωργόπουλο και τον αντιπρόεδρο Σταύρο Λειβαδίτη, εν όψει της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ στις 9 Νοεμβρίου, συμμετείχε στην περιφερειακή σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, των περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας, στην Αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας με θέμα: «Συντονισμός για την Απεργία στις 9 Νοεμβρίου 2022». Τη σύσκεψη συντόνισαν οι Δανούσης Αθανάσιος (Αν. Γεν. Γραμματέας ΓΣΕΕ), Γεωργακόπουλος Γεώργιος (Οικονομικός Γραμματέας ΓΣΕΕ) και Βασιλόπουλος Θάνος (Αν. Γραμματέας Οργανωτικού ΓΣΕΕ). Στόχος της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός για τη μεγαλύτερη συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου ενάντια στη ακρίβεια και τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και με ζητούμενο τις άμεσες αυξήσεις μισθών.

Π. Γεωργόπουλος: ΄΄Οι εργαζόμενοι, μετά τα βάρη των μνημονίων, σηκώνουν τώρα και το βάρος της ακρίβειας’’

Μιλώντας στo protionline.gr ο κ. Γεωργόπουλος μετέφερε τον έντονο προβληματισμό των εκπροσώπων των εργαζόμενων, έτσι όπως διατυπώθηκε και στη σύσκεψη της Τρίπολης, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί σε τοπικό επίπεδο, τονίζοντας πως οι εργαζόμενοι υφίστανται μία νέα φτωχοποίηση. ΄΄Δυστυχώς, ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι, βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση αλλά και η κοινωνία γενικότερα, με τη ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους και την εκτίναξη των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης. Οι εργαζόμενοι, μετά τα βάρη των μνημονίων και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και το κόστος της ακρίβειας. Επ’ ουδενί επαρκούν οι παροχές που δίνονται ενώ το πρόβλημα των αυξήσεων έχει ματοκυλισθεί εξ ολοκλήρου στον μισθωτό. Καθημερινά εισπράττουμε τον προβληματισμό των εργαζόμενων και θεωρούμε πως η συμμετοχή στην απεργία της 9ης Νοεμβρίου, πρέπει να είναι καθολική΄΄.Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Γεωργόπουλος, το κλίμα αυτό συζητήθηκε και στη σύσκεψη των Εργατικών Κέντρων από όλη την Πελοπόννησο και τη Δυτική Ελλάδα, εκεί όπου ετέθη και το θέμα της απελευθέρωσης του χειρισμού των κλαρκ, καθώς εγκρίθηκε το νομοσχέδιο, δημιουργώντας μεγάλους κινδύνους για τους εργαζόμενους ενώ πλήττει και το επάγγελμα των χειριστών.

Σύσκεψη με φορείς και σωματεία την άλλη εβδομάδα

Τέλος, σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της απεργίας, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αιγίου έκανε γνωστό πως μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα καλέσει φορείς και σωματεία της Αιγιάλειας, προκειμένου να συναποφασίσουν εάν θα πραγματοποιηθεί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Αίγιο την ημέρα της γενικής απεργίας.

΄΄Πρέπει όλοι να συμμετάσχουμε και να οργανώσουμε μία δυναμική κινητοποίηση έτσι ώστε να αποδείξουμε ότι υπάρχει η αντίδραση του κόσμου΄΄, σημείωσε ο κ. Γεωργόπουλος, κάνοντας ακόμη γνωστό ότι θα τεθούν και μείζονα θέματα της περιοχής που αφορούν την Υγεία, την Παιδεία κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr