background img
banner
banner

Υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας ο Χρήστος Γούτος με «ισχυρή εντολή»

ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2023 – Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ» ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Την υποψηφιότητα του Χρήστου Γούτου για τη δημαρχία Αιγιαλείας επισφράγισε η μεγαλειώδης συγκέντρωση της παράταξής του, «Αιγιάλεια Αύριο», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου, στον χώρο του ξενοδοχείου «Κυανή Ακτή», στα Σελιανίτικα. Ο κύκλος των υποψηφιοτήτων για τον δήμο άνοιξε σχετικά νωρίς, ένα χρόνο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και ο πρώτος σε ψήφους συνδυασμός της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης, έδωσε καθαρή εντολή στον επικεφαλής κ. Γούτο να διεκδικήσει τα ηνία του δήμου, προκειμένου «να τον βγάλει από το τέλμα», όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε. Όλοι οι παριστάμενοι εξέφρασαν τη βεβαιότητα πως μόνο ο κ. Γούτος μπορεί να καταφέρει να δώσει λύσεις και να οδηγήσει την Αιγιάλεια μέσω αναπτυξιακών διαδρομών μακριά από τις ατραπούς του παρόντος, όπως τονίστηκε. Εξέφρασαν δε την επιθυμία να αγωνιστούν μαζί του για να επιτύχουν τους στόχους που θα θέσουν μαζί σε αυτή την μακρά και δύσκολη προεκλογική περίοδο.

Μίξη προσωπικοτήτων

Στο κάλεσμα του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν ανταποκρίθηκαν ελάχιστοι. Τα περισσότερα από τα 50 άτομα που απάρτιζαν τον πυρήνα του συνδυασμού και ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019, καθώς και οι υποψήφιοι για τη Δημοτική Κοινότητα Αιγίου, αλλά και νέοι υποστηρικτές με αυτοδιοικητική πορεία, δηλαδή περίπου 70 άτομα. Ο στόχος της συνάντησης ήταν καθαρά να αξιολογηθεί η κατάσταση στον δήμο και να εκτιμηθεί το ποια θα είναι η στάση του συνδυασμού στις επερχόμενες εκλογές. Το αποτέλεσμα ήταν, το επιθυμητό, η εμπιστοσύνη δηλαδή στο πρόσωπο του επικεφαλής και η εντολή να συνεχίσει…

Τη δυναμική του συνδυασμού, μολονότι είναι πολύ νωρίς, φανέρωσε τόσο η παρουσία σχεδόν σύσσωμου του ψηφοδελτίου του 2019 όσο και η υποστήριξη και διάθεση συμμετοχής, νέων προσώπων που είτε στο παρελθόν είχαν ασχοληθεί με τα δημοτικά και απείχαν τελευταία, είτε επιθυμούν να εμπλακούν για πρώτη φορά. Επιπλέον, στους παριστάμενους έβλεπε κανείς παλιότερους γνώστες των θεμάτων της αυτοδιοίκησης, προέδρους και μέλη συλλόγων, σωματείων και συνεταιρισμών με ενεργή δράση στην τοπική κοινωνία, αλλά και πολύ νέους σε ηλικία ανθρώπους που επιθυμούν να προσφέρουν.

Στην ομιλία του, ο κ. Γούτος ήταν ξεκάθαρος και έδειξε αποφασιστικός, δίνοντας το «στίγμα», ως εξής: ΄΄Δεν θέλω η Αιγιάλεια να αλλάξει απλά δήμαρχο, θέλω η Αιγιάλεια να αλλάξει εποχή΄΄. ΄΄Ο στόχος μας δεν είναι να αναμετρηθούμε με τον κ. Καλογερόπουλο, αλλά να αναμετρηθούμε με τους ίδιους μας τους εαυτούς, έτσι ώστε να καταφέρουμε το κάτι παραπάνω για τον τόπο μας΄΄. Επιπλέον, άσκησε δριμεία κριτική στη δημοτική αρχή με τρεις βασικούς άξονες: Την απώλεια της Φυσικοθεραπείας, την κατάσταση της πλατείας Αγ. Λαύρας και το αδιέξοδο των απορριμμάτων. Όπως μεταξύ άλλων τόνισε, ΄΄η Αιγιάλεια δεν είναι απλά σε κρίση, αλλά σε μία επικίνδυνη παρακμή. Χρειάζεται ένα ισχυρό «ηλεκτροσόκ» ώστε όχι μόνο να διατηρηθεί ζωντανή αλλά να «πάρει τα πάνω της». Αυτό μπορούμε να τα το επιτύχουμε μόνο εμείς που είμαστε μία μεγάλη παράταξη και λειτουργούμε με διαφορετική φιλοσοφία. Αποβλέπουμε σε έναν άλλο τρόπο διοίκησης πιο δημοκρατικό αλλά και πιο αποτελεσματικό΄΄.

Πέρα από παλαιοκομματικές συμπεριφορές

Στη διαφορετική νοοτροπία του Χρήστου Γούτου αναφέρθηκαν και πολλά από τα μέλη της παράταξης (τοποθετήθηκε η πλειοψηφία των παριστάμενων), κάνοντας λόγο για αρχηγό με «ευρωπαϊκό προφίλ», για άνθρωπο εμπιστοσύνης, ικανό που δεν έχει την παραμικρή σχέση με παλαιοκομματικές συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλους διεκδικητές του δήμου, όπως τονίστηκε.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τον λόγο πήραν και άνθρωποι που επιθυμούν να ενταχθούν στην παράταξη, προτιθέμενοι να εργαστούν και να συνεργαστούν για το καλό της Αιγιάλειας. Όλοι μαζί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η πρώτη αυτή συνάντηση δημιουργεί βεβαιότητα ότι πρόκειται να «χτιστεί» μία ακόμη μεγαλύτερη παράταξη, με τον επικεφαλής να τονίζει: ΄΄Είναι συγκινητική η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι αντιστέκονται και θέλουν να παλέψουν ενάντια σε αυτή την αδιαφορία, τη μιζέρια και την παρακμή που έχει περιέλθει η Αιγιάλεια΄΄.

Τέλος, συζητήθηκαν κάποια διαδικαστικά θέματα, όπως η δημιουργία ομάδων εργασίας που θα ασχολούνται με συγκεκριμένα θέματα έτσι ώστε να καταρτιστεί σιγά – σιγά το πρόγραμμα του συνδυασμού που θα οδεύσει δυναμικά ως τις εκλογές.

Η ανακοίνωση της παράταξης που επισημοποιεί την κάθοδο στις εκλογές

Εξάλλου, αναφορά στη συνάντηση της Παρασκευής αλλά και στο ενθουσιώδες κλίμα που τη διακατείχε, γίνεται σε ανακοίνωση της παράταξης, στην οποία επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Συγκέντρωση της Δημοτικής Παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» πραγματοποιήθηκε, το βράδυ της Παρασκευής στα Σελιανίτικα, μετά από πρόσκληση του επικεφαλής της κ. Χρήστου Γούτου.
Επρόκειτο για την πρώτη – διά ζώσης – συνάντηση – μετά την πανδημία, των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων (Π. Παπαγιαννακόπουλου, Δ. Μπούνια, Μ. Κυριακόπουλος, Π. Τσερεντζούλια, Β. Χριστόπουλου, Δ. Παναγιωτακόπουλου, Γ. Γιοβά, Π. Γιαννούλη), δεκάδων υποψηφίων με τα ψηφοδέλτια της παράταξης το 2019, καθώς και νέων μελών της παράταξης.
Στη συνάντηση:

> Αξιολογήθηκε ως πολύ θετική η μέχρι τώρα πορεία της.

> Η στάση, που έχει τηρήσει σε κομβικής σημασίας ζητήματα της περιοχής, κρίθηκε επαρκής και ουσιαστική για τα συμφέροντα του δήμου.

> Εξετάστηκε η οργανωτική της δομή και αποφασίστηκε η αναδιάρθρωσή της.

> Καθορίστηκε το πλάνο ενίσχυσης της επικοινωνιακή της εικόνας και τακτικής.

> Αναλύθηκαν οι στόχοι της, μέχρι τις εκλογές του 2023, στις οποίες και είναι δεδομένη η συμμετοχή της.

Ο κ. Γούτος , αφού άσκησε και πάλι δριμεία κριτική στην Δημοτική Αρχή για τα κακώς πεπραγμένα της, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος για το συμπαγές κλίμα στην παράταξη και κατέστησε σαφές: «Η παράταξη, που δημιουργήσαμε το 2019, διαρκώς διευρύνεται. Καλώ κάθε πρόσωπο ή δημοτική παράταξη που θέλει να συνδράμει στην πρόοδο της περιοχής, να συζητήσει μαζί μας. Η παράταξη παραμένει πάντα ανοιχτή σε δημότες και ομάδες που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν, μαζί μας, με κάθε τρόπο. Έτσι μόνο, η Αιγιάλεια δεν θα αλλάξει μόνο Δήμαρχο, αλλά θα αλλάξει εποχή. Γιατί αυτός και μόνο θα πρέπει να είναι ο κοινός μας σκοπός». Η Δημοτική Παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», το επόμενο χρονικό διάστημα, θα αναλάβει πολλές πρωτοβουλίες και δράσεις, ενόψει της προετοιμασίας της για τις Δημοτικές Εκλογές του 2023».

Ποιοι έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Γούτο

Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», Χρήστος Γούτος, αλλά και τα τουλάχιστον 30 στελέχη που μίλησαν, χειροκροτήθηκαν για το λόγο τους σε μία πολιτική εκδήλωση που είχε παλμό, αγωνιστικό πνεύμα και πρωτοφανή συμμετοχή στο προσκλητήριο του αρχηγού.

Έτσι όταν ο Χρήστος Γούτος ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης για να αλλάξει όπως είπε την Αιγιάλεια, εισέπραξε ένα μεγάλο «ναι» από 60 ανθρώπους, που έχουν γράψει ή καλούνται να γράψουν ιστορία στα αυτοδιοικητικά δρώμενα του τόπου.

Το «παρών» έδωσαν στην «Κυανή Ακτή» οι 9 από τους 10 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, (έλειπε ο Θ. Χρυσανθόπουλος). Επίσης μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι Μιχάλης Κωνσταντίνου, Γιάννης Θεοφανοπουλος, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρία Μπιρπανάγου, Βασίλης Φιλιππόπουλος, Σάκης.Λουκόπουλος, Πάνος Μπερούκας, Γιώργος Αγγελόπουλος, Δημήτρης Μαρινόπουλος, Δημήτρης Ηλιόπουλος, Ανδρέας Σακελλαρίου, Σπύρος Οικονομόπουλος, Αλέξης Σωτηρόπουλος, Ανδρέας Σοφέτης, Θανάσης Ξυγκάς, Βασίλης Σταθακάρος, Τάκης Ρέλλας, Ντία Παναγοπούλου, Γιάννης Μεντζελόπουλος, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μίλτος Καραφωτιάς, Βαγγέλης Ευαγγελίου, Ηλίας Χριστοδουλόπουλος, Γιώργος Μεντζελόπουλος, Αντώνης Τσαλπατούρος, Χρύσανθος Σωτηρόπουλος, Παναγιώτης Κρικέτος, Άγγελος Ματθαίος, Δημήτρης Γιαννόπουλος, Θανάσης Πλιατσικούρας, Ρένα Γεωργιάδου, Νούλα Ντερέκη, Οδυσσέας Σακελλαρόπουλος, Μάνος Καπαρός, Βασίλης Ροδόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr