background img
banner
banner

Mini bus προστέθηκε στον στόλο του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου

Η΄ΘΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ Ή ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΝΕΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟ

Ταχύτητες προς… το μέλλον ανεβάζει το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Αιγιάλειας. Προσφάτως προχώρησε στην αγορά ενός μικρού λεωφορείου, το οποίο σύντομα θα… βγει στον δρόμο για να καλύψει τις ανάγκες του επιβατικού κοινού.
Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου Χρήστος Κοσσαράς, ΄΄πρόκειται για ένα σχετικά καινούριο λεωφορείο, του 2010, σε άριστη κατάσταση, το οποίο προστέθηκε στον στόλο μας και έρχεται για να εξυπηρετήσει τους πολίτες της Αιγιάλειας, άμεσα, οικονομικά και με ασφάλεια. Διαθέτει 17 θέσεις για καθήμενους και υπάρχει πρόβλεψη για 8 όρθιους, δηλαδή δύναται να εξυπηρετεί 25 άτομα. Το μεγάλο πλεονέκτημά του είναι το γεγονός ότι είναι ευέλικτο΄΄.

Εφικτό να περνά από την ανάπλαση αλλά και από πεζόδρομους…

Πώς όμως θα αξιοποιηθεί το σύγχρονο όχημα και για ποιους λόγους το προμηθεύτηκε ο τοπικός αστικός οργανισμός; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, ΄΄το mini bus όπως λέγεται, είναι βέβαιο ότι θα εξυπηρετήσει. Οι σκέψεις μας είναι προς δύο κατευθύνσεις, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουμε αποφασίσει. Ή θα χρησιμοποιηθεί σε κάποια από τα υπάρχοντα δρομολόγια που δεν παρουσιάζουν μεγάλη κίνηση, όπως για παράδειγμα για το ορεινό χωριό των Δαφνών, ή για τα Βαλιμίτικα, ή και για το απογευματινό δρομολόγιο του Ελαιώνα. Κάπως έτσι δεν θα χρειάζεται να πηγαινοέρχονται τα μεγάλα λεωφορεία μισοάδεια. Η άλλη σκέψη είναι η δημιουργία μίας νέας γραμμής που θα περνά από το κέντρο της πόλης του Αιγίου, δεδομένου ότι το μέγεθός του, επιτρέπει τη διέλευση και από τους αναπλασμένους δρόμους. Σε αυτή την περίπτωση που επεξεργαζόμαστε, το δρομολόγιο θα συνδέεται και με τον προαστιακό σιδηρόδρομο, εκεί όπου επίσης οι δρόμοι πρόσβασης παρουσιάζουν στενότητα. Η γραμμή αυτή, εφόσον δημιουργηθεί, θα ενώνει το κέντρο της πόλης με τον προαστιακό αλλά και με το νοσοκομείο. Ακόμη όμως είμαστε σε συζητήσεις και δεν έχουμε καταλήξει΄΄.

Να σημειωθεί ότι το ενδεχόμενο δρομολόγησης mini bus στο κέντρο της πόλης έχει συζητηθεί από τους υπεύθυνους του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου και με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος το βλέπει θετικά εκτιμώντας πως θα εξυπηρετήσει τους πολίτες και θα δώσει ζωή στο κέντρο. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι ακόμη και σε ενδεχόμενο πεζοδρόμησης του κέντρου, κάτι που είχε τεθεί προ μηνών από τη δημοτική αρχή, το mini bus μπορεί να περνά από τους πεζόδρομους σε συγκεκριμένες ώρες, όπως ισχύει και σε άλλες πόλεις. Ήδη, το Αστικό ΚΤΕΛ Αιγίου έχει ερευνήσει το θέμα, απευθυνόμενο και σε συγκοινωνιολόγους και διαπιστώνοντας πως μπορεί να γίνει, πλην όμως αποφάσεις ακόμη δεν έχουν ληφθεί.

«Έρχονται» οι έξυπνες στάσεις

Την ίδια στιγμή, στο Αστικό ΚΤΕΛ βρίσκονται εν αναμονή του εξοπλισμού που έχει εξασφαλίσει μέσω προγράμματος για τις «έξυπνες στάσεις» και την τηλεματική, μέσω των οποίων και λαμβάνοντας χρηματοδότηση 60% της συνολικής δαπάνης θα αναβαθμίσει τα σημεία αναμονής των αστικών λεωφορείων, προσφέροντας ταυτόχρονα πληροφορίες για τον πραγματικό χρόνο άφιξης. ΄΄Βρισκόμαστε εν αναμονή, είναι μία πολύ σημαντική αλλαγή, ένα έργο, σημαντικό, χρήσιμο και αναγκαίο, που θα αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και τη λειτουργία του συγκοινωνιακού έργου΄΄, σημείωσε ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Αιγίου.

Κατασκευή στεγάστρων για τους επιβάτες και από τον δήμο

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε συνεννόηση με το Αστικό ΚΤΕΛ, προτίθεται και ο δήμος Αιγιαλείας να δημιουργήσει στέγαστρα στα σημεία που δεν θα παρέμβει το Αστικό, ώστε να βελτιωθούν οι στάσεις. Συγκεκριμένα, έχει εγκριθεί από τον δήμαρχο το ποσό των 50.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους για προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία ή και αναβάθμιση των στάσεων, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού του δήμου Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr