background img
banner
banner

Αγορές οικοπέδων από τον δήμο Αιγιαλείας

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΓΙΑ… ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΓΟ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Αποφάσεις για την αγορά τεσσάρων οικοπέδων σε διαφορετικά σημεία του δήμου, έλαβε στην συνεδρίασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Μάλιστα, μολονότι σχολιάστηκε εντόνως το γεγονός ότι προεκλογικά η δημοτική αρχή προχωρά σε αγορές ακινήτων, οι τρεις από τις τέσσερις αποφάσεις ελήφθησαν ομόφωνα. Σημειωτέον ότι υπήρξε εισήγηση για αγορά ενός ακόμη οικοπέδου, θέμα που αναβλήθηκε για μία εβδομάδα, μήπως βρεθεί καταλληλότερο.

Ειδικότερα, το πρώτο θέμα που αφορούσε αγορά οικοπέδου, ήταν για τη θέση «Νησί» της Δημοτικής Κοινότητας Τεμένης Δήμου Αιγιαλείας, όμορο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α), με σκοπό την άμεση μεταφορά Υπηρεσιών και την εξυπηρέτηση μελλοντικών αναγκών της ΜΕΒΑ.

Το οικόπεδο στο «Νησί»

Η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγγελική Κουρή ζήτησε να ενημερωθεί για το κόστος αγοράς, ενώ αναφέρθηκε στις νομικές υπηρεσίες για τον ΣΜΑ που έχει κινήσει περιβαλλοντικός σύλλογος της Τέμενης, ρωτώντας αν είναι παρακινδυνευμένη η αγορά του οικοπέδου από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα. Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Νίκος Καραΐσκος είπε πως ο εν λόγω σύλλογος κάνει συνέχεια κινήσεις ως προς αυτό και ότι προσπάθησε να προσβάλει την αδειοδότηση του ΣΜΑ και έχασε. Είπε ωστόσο ότι δεν κινδυνεύει ο συγκεκριμένος χώρος και πως από τη στιγμή που θα ξεκινήσει η λειτουργία της Μονάδας Βιοαποβλήτων, ο δήμος χρειάζεται μία έκταση για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα του δήμου, να γίνεται συντήρησή τους και για το προσωπικό, γιατί ο υπάρχων θα αξιοποιηθεί για τη Μονάδα. Όπως είπε ερωτηθείς σχετικά, πρόκειται για το μπροστινό οικόπεδο το περιστοιχισμένο. Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η ψήφιση έχει εγκριθεί, ανέρχεται σε περίπου 52.000 ευρώ και πως το Σώμα καλείται να εγκρίνει την αναγκαιότητα. Θετικά ψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι, πλην της κ. Κουρή.

Ομόφωνα για Σταφιδάλωνα, Λόγγο και Μαμουσιά

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την αγορά ακινήτου στην περιοχή των Σταφιδαλώνων, με σκοπό τη δημιουργία χώρου αθλοπαιδιών, παιδικής χαράς και πλατείας. ΄΄Η αντικειμενική αξία είναι 270.000 ευρώ θα το πάρουμε 80.000 – 90.000 ευρώ, πρόκειται για μία μεγάλη έκταση΄΄, ανέφερε ο δήμαρχος.

Ως προς την αγορά ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Λόγγου, με σκοπό τη δημιουργία παιδικής χαράς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Θανάσης Χρυσανθόπουλος είπε πως στον Λόγγο υπάρχει μεγάλη δημοτική έκταση εγκαταλελειμμένη που βρίσκεται σε κακή κατάσταση και πως είναι στην ίδια περιοχή με το οικόπεδο που θέλει να αγοράσει ο δήμος. Ωστόσο ο δήμαρχος του ανέφερε πως η εν λόγω δημοτική έκταση βρίσκεται μακριά από το κέντρο. Και σε αυτή την περίπτωση η απόφαση ήταν ομόφωνη ενώ υπέρ ψήφισε και ο πρόεδρος της κοινότητας που παρίστατο.
Απόφαση ελήφθη και για την αγορά ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Μαμουσιάς Δήμου Αιγιαλείας, με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων. Όπως τονίστηκε από τον δήμαρχο, ΄΄πρόκειται για παλιό θέμα, η πρόταση του προέδρου ήταν αγορά με 40.000 ευρώ και συμφώνησε, λόγω αδυναμίας του δήμου, να το πάρουμε με 30.000 ευρώ΄΄.

Αναβολή του θέματος αγοράς οικοπέδου στο Μεσσορούγι

Τέλος, το Σώμα αποφάσισε αναβολή μέχρι το επόμενο συμβούλιο, να εξεταστεί εάν έχει βρεθεί κάτι άλλο, για το θέμα της αγοράς ακινήτου στη Δημοτική Κοινότητα Μεσορρουγίου, με σκοπό τη δημιουργία χώρου στάθμευσης οχημάτων. Ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Γιοβάς είπε πως ΄΄όντως υπάρχει αναγκαιότητα. Το θέμα όμως ήταν παλιά στον δήμο Ακράτας αλλά δεν προχώρησε διότι δεν κάνει. Εκτός του ότι είναι πανάκριβο (έχει 60.000 ευρώ), δεν ενδείκνυται κι αυτό το συμμερίζεται και ο πρόεδρος και μας το μετέφερε. Εάν το πάρουμε χρειάζονται πολλά χρήματα καθώς είναι πάνω από τον δρόμο θα χρειαστεί τοιχία και τσιμέντα. Να κάνουμε μία επιτροπή να βρούμε ένα άλλο οικόπεδο επί του δρόμου άμεσα΄΄. Η αντιδήμαρχος Ανατ. Αιγιάλειας Μαρία Σταυροπούλου είπε: ΄΄Έχει γίνει αίτηση από τον πρόεδρο, έχει εγκρίσεις εδώ και χρόνια και από την Αποκεντρωμένη, είχε φτάσει στο στάδιο της εκτιμητικής επιτροπής και δεν προλάβαμε τις εξελίξεις λόγω της μετατροπής του δήμου. Αν ο πρόεδρος ήθελε κάτι άλλο δεν θα έκανε πρόταση γι’ αυτό. Είναι κοντά στην πλατεία. Άλλο το 2009 σήμερα θα ορίσουμε εκτιμητή για τη νέα τιμή και θα το εξετάσουμε. Μην αμφισβητούμε την αναγκαιότητα΄΄.

Την επιφύλαξη του προέδρου επιβεβαίωσε και ο κ. Γούτος. Πάντως, τόσο η κ. Ψυχράμη όσο και ο κ. Παπακωνσταντιόπουλος σχολίασαν τις αγορές οικοπέδων ως… «καταναλωτική μανία εν όψει» εκλογών, ζητώντας να σταματήσει.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr