background img
banner
banner

Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για λαϊκές οικογένειες – καταστήματα

ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

Τη δική της πρόταση για τα δημοτικά τέλη του 2023, καταθέσει η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, ζητώντας γενναία μείωση για λαϊκές οικογένειες και καταστήματα και αυξήσεις για μεγάλες επιχειρήσεις.

Σημειώνει πως η δημοτική αρχή εισηγείται νέα αύξηση κατά 15% και τονίζει πως ο δήμος οφείλει να λαμβάνει συνεχώς μέτρα ελάφρυνσης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση, προτείνει: Για τις οικίες και τα καταστήματα, γενναία μείωση των συντελεστών ανά τετραγωνικό μέτρο, στην ενιαία κατώτατη τιμή πριν την επιβληθείσα αύξηση του Οκτωβρίου του 2019.

Ένταξη των μεγάλων επιχειρήσεων σε ενιαίο ανώτατο συντελεστή για όλες τις επιχειρήσεις και για όλους τους στεγασμένους διαθέσιμους χώρους τους. Πολιτική μειώσεων και απαλλαγών των «ευπαθών ομάδων» ( Άποροι, Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, ΑΜΕΑ, Μονογοίκές οικογένειες, Μακροχρόνιοι άνεργοι, Δικαιούχοι ΚΕΑ). Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών. Επιστροφή στους Δήμους των παρακρατηθέντων πόρων παρελθόντων ετών. Να αποδίδεται κατ’ έτος το σύνολο των πόρων που έχουν θεσπιστεί για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Προσλήψεις στους Δήμους με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό σε μόνιμες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να απαιτηθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό τα αναγκαία κρατικά κονδύλια για να σταματήσει ο λαός της Αιγιάλειας να πληρώνει κάθε χρόνο τον βραχνά της μεταφοράς των απορριμμάτων.

Ενιαίο κρατικό Φορέα διαχείρισης των απορριμμάτων, περιφερικά και πανελλαδικά, που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων, με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι τα κέρδη των εργολάβων.

Το κόστος της μείωσης των δημοτικών τελών σε οικίες και καταστήματα στους χαμηλότερους ενιαίους συντελεστές, να καλυφτεί κατά μεγάλο ποσοστό, από την ένταξη των μεγάλων επιχειρήσεων στον ενιαίο ανώτατο συντελεστή.

΄΄Όλες οι άλλες παρατάξεις που ζητούν την μείωση των Δημοτικών τελών, κρύβουν ότι με τη δική τους ανοχή όλα τα προηγούμενα χρόνια, το μεγαλύτερο ποσοστό των δημοτικών τελών πληρώνει η λαϊκή οικογένεια και ελάχιστο ποσοστό οι μεγάλες επιχειρήσεις. Για τη τριετία 2020-2022 οι μεγάλες επιχειρήσεις πλήρωναν μόνο το 14% του συνόλου των τελών, ενώ η σημερινή πρόταση της Δημοτικής Αρχής το ανεβάζει μόλις στο 15.7%. Ακόμα και σήμερα, η αντιπολίτευση, παρότι μιλά για μείωση των δημοτικών τελών, δεν αυξάνει τους χαμηλούς συντελεστές στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά βάζει «το χέρι στη τσέπη» των λαϊκών στρωμάτων΄΄, αναφέρει ακόμη και καταλήγει: ΄΄Η Λαϊκή Συσπείρωση αντιπαλεύει διαχρονικά τις πολιτικές υποχρηματοδότησης των Δήμων, όλων των κυβερνήσεων και καλεί το λαό της Αιγιάλειας, τους εργαζόμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, σε κοινό αγώνα διεκδίκησης και ανακούφισης σήμερα, σύγκρουσης και αμφισβήτησης αύριο αυτών των πολιτικών΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr