background img
banner
banner

Δεν έχουν πρόσβαση στο σπίτι τους

ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΡΟΣΠΕΛΑΣΤΟΣ ΣΤΗ ΦΤΕΡΗ, ΚΡΑΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ… ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ

Ως «ζήτημα ζωής και θανάτου» χαρακτηρίζει, μόνιμη κάτοικος της Φτέρης, την αναγκαιότητα αποκατάστασης και βατότητας του ενός και μοναδικού δρόμου που οδηγεί στο σπίτι της. Εξιστορεί μάλιστα το σοβαρό περιστατικό, όταν ο γιος της λιποθύμησε και το ασθενοφόρο ήταν αδύνατον να πλησιάσει στο σπίτι, λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου, μεταφέροντας λύπη και αγανάκτηση. Το σημείο πάντως επισκέφθηκε ο αντιδήμαρχος Έργων, ο οποίος δεσμεύτηκε πως το έργο θα γίνει.

Η «Οδύσσεια» μιας οικογένειας μόνιμων κατοίκων

Η κάτοικος ονομάζεται Άνθη Μιχαηλίδου και στην επιστολή της στο protionline.gr, επισημαίνει: ΄΄Θέλω να καταγγείλω μέσω της Εφημερίδας σας, την αδιαφορία και τον εμπαιγμό με τον οποίο αντιμετωπίζεται ακόμη και ο ίδιος ο πρόεδρος της Φτέρης, κύριος Αναστάσιος Κατσαούνης, όπου, ενημερώνοντας τη δημοτική αρχή επί τρία χρόνια για την άθλια κατάσταση ορισμένων δρόμων της Φτέρης, δεν βρίσκει ανταπόκριση, γεγονός που μπορεί να στοιχίσει και τη ζωή του κάποιου ανθρώπου.

Όπως του παιδιού μου όπου χρειάστηκε στις 18-11-2022 να μεταφερθεί στο νοσοκομείο εξ εξαιτίας υψηλού πυρετού και λιποθυμίας. Ήρθε το ασθενοφόρο, όμως αδυνατούσε να κάνει την διαδρομή έως το σπίτι μου, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης του δρόμου. Ευτυχώς, ενημερώθηκε ένας γείτονας κάτω στο χωριό, όπου παρέλαβε τον νοσοκόμο του ασθενοφόρου, φέρνοντάς τον στο σπίτι μας, όπου μας παρέλαβε τρία άτομα. Τον γιο μου ασθενή Δημήτριο Μιχαηλίδη, εμένα και τον σύζυγό μου Αναστάσιο Μιχαηλίδη 94 ετών με άνοια. Μας πήγαν τον Νοσοκομείο του Αιγίου, όπου έγινε διάγνωση COVID -19. Όταν βγήκαμε έξω, ώρα 1.30 μεσονυκτίου, πήραμε ταξί όμως ο ταξιτζής αντέδρασε αρνητικά και να μας πάει κοντά στο σπίτι μας και μας άφησε 500 μέτρα μακριά. Φανταστείτε, στις 2.30 τα ξημερώματα, τρεις άνθρωποι αγκαλιασμένοι σφιχτά να προσπαθήσουμε να ισορροπήσουμε με έναν αέρα 10 μποφόρ με βροχή και πολύ κρύο, σκοτεινά, σε έναν δρόμο όλο λακκούβες και αυλάκια, σκαμμένα από τον νερό εδώ και αιώνες΄΄.

Και συνεχίζει η καταγγέλλουσα: ΄΄Το αστείο είναι ότι πριν από χρόνια είχε γίνει πλακόστρωση αλλά μόνο η βιτρίνα της φτέρης. Έτσι, για τα μάτια της… Φτέρης. Το υπόλοιπο χωριό ανήκει σε άλλο πλανήτη. Δυστυχώς, λυπάμαι για το κατάντημα και αυτού του χωριού για το οποίο έχω ακούσει από τους μεγαλύτερους ανθρώπους, για το μεγαλείο που είχε παλαιότερα. Με μεγάλη μου λύπη και ανάκτηση μαζί. Γιατί αγαπήσαμε αυτόν τον τόπο…΄΄.

Υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες, λέει ο πρόεδρος

Τη σοβαρότητα της κατάστασης επιβεβαίωσε στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Τάσος Κατσαούνης, λέγοντας: ΄΄Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πραγματικά πολύ ιδιαίτερη και πρόκειται για μια οικογένεια ηλικιωμένων που “πληρώνει τη νύφη”. Ο εν λόγω δρόμος έχει μήκος 300 μέτρα και είναι χωμάτινος.
Το σπίτι που διαμένει η συγκεκριμένη οικογένεια είναι στο τέλος του δρόμου (το τελευταίο σπίτι) και πραγματικά, το να διανύσει κάποιος αυτό το σημείο είναι μία πραγματική “Οδύσσεια”. Κανένα Ι.Χ. δεν μπορεί να τον διαβεί, αν δεν είναι αγροτικό 4×4. Οι άνθρωποι αυτοί είναι συνταξιούχοι και μένουν μόνιμα στον οικισμό του Αγίου Γεωργίου, που βρίσκεται ο δρόμος αυτός. Και την περσινή χρονιά είχε προκύψει κάποιο ανάλογο πρόβλημα για την συγκεκριμένη οδό και πάλι είχαν γίνει παράπονα, αλλά δυστυχώς η εικόνα που παρουσιάζει φέτος ο δρόμος είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη. Οι διαβρώσεις στο οδόστρωμα και σε όλο σχεδόν το μήκος του είναι τεράστιες και η υγρασία, η πολυκαιρία και τα φυσικά φαινόμενα, τον έχουν καταστρέψει ολοσχερώς΄΄.

Αναφορικά με τις δικές του προσπάθειες, είπε: ΄΄Προσωπικά, έχω κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και έχω ειδοποιήσει την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, όχι μόνο για τα προβλήματα της συγκεκριμένης οδού, αλλά για όλο το οδικό δίκτυο της ευρύτερης περιοχής και για το ποια σημεία χρίζουν άμεσης παρέμβασης. Οι εκκρεμότητες στο χωριό είναι πραγματικά πάρα πολλές και ως πρόεδρος, έχω να πω ότι η διαμαρτυρία της οικογένειας είναι σαφώς λογική και δίκαιη΄΄.

Μάλιστα να σημειωθεί ότι, το συγκεκριμένο οδικό σημείο βρίσκεται ακριβώς μέσα στον οικισμό του χωριού και ο φάκελος που έχει καταθέσει ο πρόεδρος της κοινότητας με τις άμεσες ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο δίκτυο στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου, βρίσκεται στα χέρια της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ανάλογα “θέματα” απίστευτων διαβρώσεων σε οδικά σημεία, υπάρχουν σε περίπου 8-10 άλλα σημεία, με το πιο “επικίνδυνο” από αυτά να βρίσκεται στον οικισμό Μπουφούσκια, ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου, η κατάσταση που επικρατεί σε ορισμένα σημεία είναι τόσο απογοητευτική, που μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει.

Αυτοψία και άμεση μέριμνα από τον αντιδήμαρχο Έργων

Για το θέμα ρωτήθηκε από το protionline.gr ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος ήδη είχε επισκεφθεί το σημείο, πραγματοποιώντας αυτοψία, μαζί με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων κ. Διαμαντόπουλο. Όπως είπε, ΄΄είναι γεγονός ότι ο δρόμος είναι χωμάτινος και σε κακή κατάσταση, έχει νεροφαγώματα και παρουσιάζει πρόβλημα. Βεβαίως εξυπηρετεί το πιο απομακρυσμένο σπίτι, αφού βρίσκεται στο πιο ψηλό σημείο της Φτέρης. Παρόλα αυτά, οφείλουμε να μεριμνήσουμε. Θα προσπαθήσουμε, στα πλαίσια του εφικτού, να παρέμβουμε και να εξομαλύνουμε τον δρόμο. Είναι σαφές ότι υπάρχουν δυσκολίες και ότι δεν μπορούμε να τσιμεντοστρώσουμε κάθε οδική αρτηρία και κάθε σημείο αυτού του τόσο μεγάλου σε έκταση δήμου, με τόσες ορεινές κοινότητες. Όμως αντιλαμβανόμαστε την κατάσταση και σίγουρα είμαστε θετικοί όταν άνθρωποι μένουν μόνιμα στα χωριά μας ή τα επιλέγουν και έρχονται από αστικά κέντρα να εγκατασταθούν σε αυτά. Θέλουμε κόσμο στα χωριά μας και προσπαθούμε να είμαστε δίπλα τους΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr