background img
banner
banner

Διάνοιξη ενός ακόμη δρόμου προς την παραλία της Άκολης

ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Σε μία πολύ σημαντική παρέμβαση προχώρησε η Δημοτική Κοινότητα Ροδοδάφνης, με την υποστήριξη της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου Αιγιαλείας. πραγματοποίησε διάνοιξη μονοπατιού έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας ακόμη δρόμος προς την παραλία Άκολης, αφενός για την εξυπηρέτηση του κόσμου και αφετέρου για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν έξοδος διαφυγής.
Πρόκειται για τον στενό δρόμο που είχε αποκλειστεί από χόρτα και κλαδιά και ο οποίος βρίσκεται μετά το κατάστημα «Κοράλλι», ξεκινά από τη θέση «Μάτι» και προχωρά προς το χωριό, ενώνοντας την παραλία με την οδό Μαραθώνος.

Όπως εξηγεί στο protionline.gr  ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γιώργος Παλαιολογόπουλος, ΄΄ήταν ένα έργο αναγκαίο. Ο δρόμος συνδέει το παραλιακό κομμάτι με το χωριό, ούτως ώστε και να μπορούν να περνούν κάτοικοι και επισκέπτες και να υπάρχει και μία έξοδος για να μπορούν να περνούν πυροσβεστικά οχήματα σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη στο Μάτι το 2018 και οφείλουμε να έχουμε εναλλακτικές λύσεις΄΄.

Θα φαρδύνει κι άλλο ο δρόμος

Επιπλέον, ο κ. Παλαιολογόπουλος, τονίζει: ΄΄ Η βλάστηση είχε μεγαλώσει τόσο πολύ, με αποτέλεσμα ο στενός δρόμος να έχει κλείσει, υπήρχε πρόβλημα με τα παράπλευρα κτήματα και δεν μπορούσε να περάσει κανείς. Βεβαίως, ακόμη και με τη διάνοιξη που κάναμε, δεν χωράει να περάσει πυροσβεστικό όχημα, ωστόσο έχουμε τη διαβεβαίωση από ιδιοκτήτες κτημάτων ότι θα παραχωρήσουν ένα μέτρο από τις ιδιοκτησίες τους έτσι ώστε να φαρδύνει κι άλλο ο δρόμος.
Είναι ζήτημα ασφάλειας για όλους, ενώ έτσι δίνεται μεγαλύτερη αξία και στα οικόπεδα και οικήματά τους΄΄.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος έχει περίπου 500 μέτρα μήκος και ο στόχος ήταν η σύνδεση της παραλίας με την οδό Μαραθώνος που παρέμενε σε εκκρεμότητα για πολύ καιρό.
Ουσιαστικά όμως, με τη διάνοιξη δημιουργείται μία ακόμη οδός που θα ωφελήσει την ανάπτυξη της περιοχής.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr