background img
banner
banner

Εκσυγχρονισμός των Τ.Ο.Ε.Β. Π.Ε. Αχαΐας

ΜΕΣΩ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Σύσκεψη με τα Δ.Σ. Τ.Ο.Ε.Β. της Π.Ε. Αχαΐας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 1 Νοεμβρίου, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τη συνάντηση, με θέμα «Εκσυγχρονισμός των Τ.Ο.Ε.Β. Π.Ε. Αχαΐας μέσω ενός ολοκληρωμένου οικονομικού-διαχειριστικού συστήματος», που έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη, συγκάλεσε ο Εντεταλμένος Σύμβουλος και Βοηθός Περιφερειάρχη σε θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρου Βασιλόπουλου.
Στην εισήγηση του, ο κ. Σακελλαρόπουλος μεταξύ άλλων, τόνισε την ανάγκη αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου, της συντήρησης των δικτύων και του εξοπλισμού, της ορθολογικής διαχείρισης των δικτύων και των αντλιοστασίων, όπως επίσης, της ανάκτησης και της διαχείρισης των οφειλών και της αντιμετώπισης της χαμηλής, έως τώρα, εισπραξιμότητας.

Στη συνέχεια εισηγήθηκε την δημιουργία ενός λογισμικού προγράμματος, το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις χειρόγραφες εγγραφές που γίνονται σήμερα από τους Οργανισμούς σε μία εφαρμογή, όπως: λογιστικές εγγραφές, δυνατότητα σύνταξης προϋπολογισμών και ισολογισμών κ.α., εκτύπωση αποδείξεων, εντάλματα πληρωμών, γραμμάτια είσπραξης, εξαγωγή στατιστικών δεδομένων κ.τ.λ., καταγραφή αποφάσεων Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων (ως ηλεκτρονικό βιβλίο πρακτικών). Μέσω αυτού η υπηρεσία θα μπορεί να παρακολουθεί on line και να δίνει τις σχετικές εγκρίσεις, ενώ θα έχει την δυνατότητα ελέγχου και πραγματικής εποπτείας των Τ.Ο.Ε.Β. με τον λιγότερο δυνατό χρόνο.

Μπήκαν οι βάσεις για ισχυρή και παραγωγική συνεργασία

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με υπάρχοντα προβλήματα και παθογένειες στην λειτουργία των Τ.Ο.Ε.Β. και μπήκαν οι βάσεις για την ισχυρή και παραγωγική συνεργασία τοπικών – υπηρεσιακών φορέων προκειμένου να δρομολογηθεί και να διασφαλιστεί η ανάπτυξη με βιώσιμο, φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αλλά και να επιτευχθεί ο οικονομικός εξορθολογισμός του συνολικού Δημόσιου Αρδευτικού Συστήματος της Περιφέρειας, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο σε όλη την Ελλάδα.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Νίκος Γυφτάκης, η Προϊσταμένη Τμ. Πολιτικής Γης και Εγγείων Βελτιώσεων Π.Ε. Αχαΐας Μαρία Φασόη, η Προϊσταμένη Τμ. Ποιοτικού, Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου και Φυτοπροστασίας Π.Ε. Αχαΐας Μάρθα Λιαρομμάτη, η Ελένη Αναδιώτη και ο Κων/νος Βήτας, υπεύθυνος T.O.E.B. – Γ.Ο.Ε.Β. της Π.Δ.Ε.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr