background img
banner
banner

Η ΕΛΦΑ δυνατά… παρούσα στη νέα ελαιοκομική περίοδο

ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟ

Η νέα ελαιοκομική περίοδος 2022 -23 ξεκίνησε και η ΕΛΦΑ, δίνει πάλι δυναμικό «παρών». Η αιγιώτικη εταιρεία ΕΛΦΑ λειτουργεί από το 1970 στο Αίγιο με αντικείμενο τη συσκευασία, τυποποίηση και εμπορία αγροτικών προϊόντων.

Τα τελευταία 15 χρόνια έχει επικεντρωθεί στην εμπορία λαδιού, όχι μόνο εναρμονισμένη με τις ανάγκες τις σύγχρονης εποχής, αλλά πραγματοποιώντας και βήματα μπροστά, σε μία διαρκή προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας του ελαιολάδου της. Ταυτόχρονα, «επενδύει» στην πολύ καλή συνεργασία με τους ελαιοπαραγωγούς, δίνοντας σήμερα μία πολύ καλή τιμή, για τα ποιοτικά ελαιόλαδα που παραλαμβάνει, προκειμένου να τα προωθήσει στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

Τα τελευταία χρόνια, η ΕΛΦΑ διαγράφει ανοδική πορεία στις πωλήσεις, επιτυγχάνοντας έναν – έναν τους στόχους που θέτει.
Η εταιρεία μόλις πριν από λίγους μήνες ολοκλήρωσε την νέα μονάδα τυποποίησης ελαιόλαδου συμβατικού και βιολογικού και ξεκινά την εμφιάλωση για λογαριασμό της αλλά και προς τρίτες εταιρείες που θέλουν την δική τους ετικέτα.

Μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα θα κάνει γνωστό το όνομα της ετικέτας που θα εμφανίζεται στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, η ΕΛΦΑ έχει προχωρήσει στην ίδρυση και προμήθεια ελαιοτριβείου που θα λειτουργήσει όμως τον επόμενο χρόνο. Δρομολογεί έτσι την καθετοποίηση της παραγωγής, προσβλέποντας στην παροχή σύγχρονων μεθόδων έκθλιψης και παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος όλων.

΄΄Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να επιτυγχάνουμε τη συνεχή βελτίωσή μας σε όλα τα επίπεδα΄΄, επισημαίνει στο protionline.gr ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Σωτήρης Κούσκουρης, αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιχείρησης. ΄΄Φέτος ολοκληρώσαμε την κατασκευή του τυποποιητηρίου. Μπαίνοντας στον τομέα της τυποποίησης και συνεχίζοντας την προώθηση του τυποποιημένου ελαιολάδου, φροντίζουμε ταυτόχρονα να δημιουργήσουμε μία νέα ετικέτα, που θα αντιπροσωπεύει την περιοχή. Ήδη υλοποιούμε σταδιακά, διάφορα πρότζεκτ με σκοπό, αφενός τη διατήρηση της καλής συνεργασίας μας με τους παραγωγούς που μας προμηθεύουν το προϊόν και αφετέρου την καλύτερη διάθεση του ελαιολάδου μας΄΄, σημειώνει.

Υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών για τους πελάτες και προμηθευτές της

Όλες οι λειτουργίες της εταιρείας τηρούν πλέον τις διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και πιστοποιούνται σύμφωνα με το ISO 22000 (HACCP). Επιπλέον είναι πιστοποιημένη από τη ΔΗΩ για Εμπορία και τυποποίηση βιολογικού ελαιόλαδού.

Μέσα από τις καθημερινές προσπάθειες για βελτίωση και εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, συνεργασίες με ομάδες παραγωγών και ελαιοτριβεία από όλη την Ελλάδα αλλά και ξένες εταιρείες, η ΕΛΦΑ εξασφαλίζει το υψηλό επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών για τους πελάτες και προμηθευτές της.

Η εταιρεία, που βρίσκεται στη θέση Φωνησκαριά Αιγίου, καθημερινά αγοράζει ελαιόλαδο στις πιο ανταγωνίστηκες τιμές της αγοράς. Μάλιστα, φέτος, στην προσπάθειά της να είναι πιο κοντά και να διευκολύνει τον παραγωγό, κατά την ελαιοκομική περίοδο, επεκτείνει το ωράριό της από τις 7.00 το πρωί μέχρι της 7.00 το απόγευμα.

 

Η φετινή ευκαιρία…

Για την φετινή χρονιά, ο κ. Κούσκουρης επισημαίνει το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται για αγορά ελληνικού ελαιόλαδου και σε τιμές μάλιστα που δεν έχουμε συνηθίσει στην περιοχή αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Τιμές υψηλές που δυστυχώς φέτος δεν συνοδεύονται από αντίστοιχη καλή ποιότητα. ΄΄Φέτος, λόγω της κλιματικής αλλαγής που εν μέρει επηρεάζει τη χώρα μας και κυρίως εξαιτίας της ξηρασίας στην Ισπανία και σε άλλες χώρες που παράγουν ελαιόλαδο, δημιουργείται μία προσδοκία για υψηλές τιμές στο ελληνικό ελαιόλαδο, κάτι που ήδη φαίνεται και ισχύει. Μιλάμε για τιμές που η περιοχή μας δεν είχε δει ξανά τα τελευταία χρόνια. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που είδαμε πάλι το 4,40 ευρώ το κιλό που αγοράζουμε σήμερα. Αυτό πιστεύω πως θα συνεχιστεί. Βεβαίως, θα δούμε πώς θα αντιδράσει γενικά η αγορά με την ακρίβεια που υπάρχει κι αν θα μπορέσει ο κόσμος να καταναλώσει με αυτές τις τιμές΄΄, τονίζει ο ιδιοκτήτης της ΕΛΦΑ.

Παράλληλα όμως, θίγει και μία άλλη παράμετρο, αυτή της έλλειψης εργατικών χεριών: ΄΄Η χρονιά φαίνεται ότι θα είναι καλή για το ελληνικό ελαιόλαδο. Η διεθνής συγκυρία της έλλειψης του προϊόντος, είναι μία ευκαιρία να μπορέσει να πάρει μία καλή τιμή για τους Έλληνες παραγωγούς. Φέτος η παραγωγή στην Ελλάδα είναι αυξημένη, θα φτάσει τους 330.000 τόνους, αρκεί βέβαια να καταφέρουν οι ελαιοπαραγωγοί να μαζέψουν τις ελιές τους. Διότι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού που υπάρχει, δεν αποκλείεται κάποιες ελιές να μείνουν αμάζευτες κι αυτό θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις όχι μόνο στο φετινό εισόδημα του παραγωγού αλλά και στο δέντρο και τη μετέπειτα απόδοσή του. Είναι βέβαιο ότι η ελαιοκομική περίοδος θα «τραβήξει» ακόμη περισσότερο, λόγω της έλλειψης εργατικών χεριών΄΄.

Βεβαίως, η ποιότητα φέτος δεν είναι η καλύτερη, ή τουλάχιστον αναμένεται κάτω συγκριτικά με πέρυσι. Ειδικά στην Αιγιάλεια οι οξύτητες είναι μεγάλες, άρα είναι φυσικό, να μην έχουν όλα τα λάδια την ίδια τιμή.

 

Προσπάθειες για καλή τιμή με σεβασμό στον παραγωγό

΄΄Εμείς από την πλευρά μας, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μία καλή τιμή, αντιπροσωπευτική της εποχής και του ανταγωνισμού που υπάρχει, σεβόμενοι πάντα τον παραγωγό, τον οποίο στοχεύουμε να εξυπηρετούμε όσο μπορούμε καλύτερα, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας΄΄, αναφέρει ακόμη ο κ. Κούσκουρης, ο οποίος, ερωτηθείς για τις επιπτώσεις από τη διάθεση «χύμα» ελαιολάδου, απαντά: ΄΄Η διάθεση με τον τενεκέ κάνει κακό, κυρίως στον τελικό καταναλωτή. Θα πρέπει να μάθουμε όλοι να καταναλώνουμε προϊόντα που έχουν ετικέτα. Γιατί έτσι γνωρίζουμε την προέλευση και διασφαλίζεται η ποιότητα. Στην ΕΛΦΑ δίνουμε μεγάλη έμφαση στην ποιότητα του ελαιολάδου που προωθούμε στην αγορά. Γι’ αυτό και προχωράμε σε αντικατάσταση των δεξαμενών μας με νέες, ενώ στο χημείο μας γίνονται οι βασικές αναλύσεις του ελαιολάδου, πραγματοποιείται ποιοτικός έλεγχος, ούτως ώστε να διασφαλίζεται στο έπακρο, η ποιότητα΄΄.

Με σεβασμό στους ανθρώπους της, με ηθικό εμπόριο και πίστη στους στόχους της, η ΕΛΦΑ κινείται δυναμικά στον χώρο της εμπορίας ελαιολάδου. Μέσα απ’ όλες τις δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία, με άοκνη προσπάθεια, συνεχίζει την πορεία της και κοιτάζει μπροστά. Άλλωστε από το 1970 αυτό κάνει!!!


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr