background img
banner
banner

Με το… βλέμμα στα σχολεία

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σε προτεραιότητα έχει θέσει η δημοτική αρχή τις ανάγκες των σχολείων τής Αιγιάλειας, πραγματοποιώντας ουσιαστικές παρεμβάσεις, που έχουν αναβαθμίσει σε μεγάλο βαθμό τις συνθήκες στις σχολικές μονάδες του δήμου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ώστε η εκπαίδευση των παιδιών να γίνεται χωρίς προβλήματα.
Η αντιδημαρχία Παιδείας συνεργάζεται άψογα με τις δύο Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θέτοντας προτεραιότητες ανάλογα με τις ανάγκες των σχολικών εγκαταστάσεων, έτσι όπως εκφράζονται από διευθυντές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δ. Βασιλακοπούλου: “Η μόρφωση, οι υποδομές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας”

Δίνοντας στη δημοσιότητα, μέσω του protionline.gr, τα έργα που έχουν εκτελεστεί ως τώρα, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, Διαμάντω Βασιλακοπούλου – Καρτσωνάκη, επισημαίνει: ΄΄Η δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά, δίνουμε μεγάλη βάση στον τομέα της Παιδείας και είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους μας. Αν θες να λέγεσαι επιτυχημένος ως πολιτικός, πρέπει απαραίτητα να είναι ψηλά τα στάνταρ σου στο κομμάτι αυτό. Η μόρφωση, οι υποδομές και το κομμάτι της Υγείας παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο στην λειτουργία της τοπικής κοινωνίας και σε αυτά δίνουμε την απόλυτη προτεραιότητα από την πρώτη στιγμή. Θα ήθελα να ξέρει ο κόσμος ότι τα θέματα της Παιδείας που αφορούν την αντιδημαρχία που έχω αναλάβει, είναι εξίσου σημαντικά με αυτά της Κοινωνικής Πρόνοιας, γιατί το μέλλον του τόπου, αν μη τι άλλο, είναι τα νέα παιδιά, οι μαθητές της Αιγιάλειας΄΄.

Παράλληλα, καθιστά σαφή τα εξής: ΄΄Μέχρι να ολοκληρωθεί η θητεία μας δεν θα σταματήσουμε να κάνουμε το μέγιστο δυνατό στο κομμάτι αυτό και ο σκοπός μας είναι να γίνονται όλο και πιο πολλά έργα΄΄.

Τα έργα της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Ποια είναι όμως τα έργα που έχουν εκτελεστεί ως τώρα; Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μέσω της αρμόδιας Σχολικής Επιτροπής και σε συνεργασία με τον πρόεδρό της, Δημήτρη Ελευθεριώτη και το υπόλοιπο Δ.Σ., έχουν γίνει τα εξής:

-6ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Τσιμεντόστρωση, γείσοι παραθύρων, ανακατασκευή τουαλετών (δημοτικού και νηπιαγωγείου), κόστος 550 ευρώ+ΦΠΑ, Τεχνική Υπηρεσία (επισκευαστικά).

Δημοτικό Σχολείο Ελίκης: Στέγαστρο, κόστος 496 ευρώ.

-Δημοτικό Σχολείο Σελιανιτίκων: Επισκευή στέγης, κόστος 1.200 ευρώ+ΦΠΑ.

-7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, 8ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Διαχωρισμός ηλεκτροδότησης, κόστος 949,44 ευρώ+ΦΠΑ.

-Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Διαμόρφωση – δημιουργία τουαλετών, φράκτης εσωτερικός, κόστος 4.836 ευρώ+ΦΠΑ.

-Νηπιαγωγείο Διακοπτού: Διαμόρφωση χώρου, εξωραϊσμός εσωτερικού, δημιουργία νέων τουαλετών, μεταστέγαση στον Ελαιώνα, κόστος 14.000 ευρώ.

-5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Προμήθεια τουαλέτας ΑΜΕΑ, καθαρισμός φρεατίων, κόστος 200 ευρώ και 100 ευρώ.

-Νηπιαγωγείο Αιγείρας: Επισκευή στέγης και υδρορροών, κόστος 560 ευρώ.

-Δημοτικό Σχολείο Τέμενης: Επισκευή υπόστεγου, κόστος 800 ευρώ.

-Δημοτικό Σχολείο Καμαρών: Αντικατάσταση πλακιδίων, λεκανών, θυρών τουαλετών, κίονες προαυλίου, εξωτερικές βρύσες, βάψιμο, κόστος 14.000 ευρώ.

1ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Επισκευή αυλής, κόστος 198,4 ευρώ.

-Δημοτικό Σχολείο Μεγανίτη: Επισκευή στέγης, κόστος 310 ευρώ.

-Νηπιαγωγείο Νικολεΐκων: Επισκευή στέγης, κόστος 682 ευρώ.

-1ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας: Επισκευή τουαλετών, αγορά ηλ. κουζίνας, κόστος 514 ευρώ, 249 ευρώ.

-5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Επισκευή καμινάδας, κόστος 868 ευρώ.

– Δημοτικό Σχολείο Τέμενης: Μεταλλικός σκελετός στις βρύσες, κόστος 433 ευρώ.

-5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Τοποθέτηση ειδών ατομικής καθαριότητας στις καινούριες τουαλέτες, εξωτερικούς κίονες και διάφορα, ανακατασκευή τουαλετών, κόστος 544,23 ευρώ και 750 ευρώ, Τεχνική Υπηρεσία (επισκευαστικά).

-2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Καθαρισμός φρεατίων, κόστος 360 ευρώ.

-3ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Αποκατάσταση φθορών, κόστος 360 ευρώ.

-Δημοτικό Σχολείο Σελινούντα: Κλιματιστικό, κόστος 320 ευρώ.

-2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου: Επισκευή εξωτερικής μάντρας, επισκευή καλοριφέρ, κόστος 682 ευρώ και 2.852 ευρώ.

-11ο Νηπιαγωγείο Αιγίου: Προμήθεια συσκευών ατομικής υγιεινής για καινούριες τουαλέτες, κόστος 349,24 ευρώ.

-Νηπιαγωγείο Κουλούρας: Αποκατάσταση σωλήνων θέρμανσης, κόστος 980 ευρώ.

-Νηπιαγωγείο Αβύθου, Δημοτικό Αβύθου, καθαρισμός φρεατίων, επισκευή κεραμοσκεπής, κόστος 100 ευρώ και 500 ευρώ.

-Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, από κοινού με Νηπιαγωγείο Αβύθου: Καθαρισμός φρεατίων, 165 ευρώ.

-1ο Νηπιαγωγείο Ακράτας: Αποκατάσταση ζημιών εμπρησμού, κόστος 2.500 ευρώ.

-Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού: Ανακατασκευή τουαλετών, Τεχνική Υπηρεσία (επισκευαστικά).

Επίσης, σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, προετοιμάζονται παρεμβάσεις καίριες σε σχολικές μονάδες που έχουν σχέση με έργα υποδομών για την επόμενη εικοσαετία, όπως ανακατασκευή τουαλετών και μετατροπή σε σύγχρονες ευρωπαϊκού τύπου καθώς και είδη ατομικής υγιεινής, διαμόρφωση προαύλιων χώρων.
Έργα σε τουαλέτες έχουν εκτελεστεί στα εξής σχολεία: Δημοτικά Διακοπτού, 5ο, 6ο, Καμαρών και στο 11ο Νηπιαγωγείο και το Ειδικό. Ακόμη, στο ενεργητικό της, η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης έχει: Θεσμοθέτηση και υλοποίηση με κονδύλια της Σχολικής Επιτροπής, τριών θέσεων σχολικών τροχονόμων στα Δημοτικά Σχολεία, 3ο, 9ο, Τέμενης. Σημαντικό έργο αποτελεί η πυρασφάλεια των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που τρέχει και εκκρεμούσε δεκαετίες.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τον Σεπτέμβριο του 2022, έγιναν τα εξής: Απολύμανση – απεντόμωση – μυοκτονία όλων των σχολικών μονάδων, σεμινάριο οδικής ασφάλειας σχολικών τροχονόμων, πρόσληψη 21 σχολικών τροχονόμων στην Αιγιάλεια, καθαρίστριες ΙΔΟΧ, πλήρους ωραρίου, όλη τη διάρκεια λειτουργίας των σχολείων, εξωραϊσμός, κοπή χόρτων, φροντίδα των περιβαλλόντων χώρων, τήρηση των πρωτόκολλων υγειονομικών και γενικότερης σχολικής ζωής, προμήθεια μπασκετών και προστατευτικών στο Δ.Σ. Αιγείρας, κατασκευή περίφραξης στο Νηπιαγωγείο Ροδοδάφνης, κατασκευή εξωτερικών βρυσών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, διαμόρφωση εξωτερικών χώρων Νηπιαγωγείων και δημιουργία χωρίσματος στην αίθουσα εκδηλώσεων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Παρεμβάσεις στη Δευτεροβάθμια

Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μέσω της Σχολικής Επιτροπής και με αποφάσεις του προέδρου της Επαμεινώνδα Δούλου και του υπόλοιπου Δ.Σ., σε 9 σχολεία τοποθετούνται βιντεοπροβολείς, 4 σχολεία ζήτησαν και πήραν ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ όλα τα σχολεία έχουν ήδη εφοδιαστεί με πετρέλαιο θέρμανσης στις δεξαμενές τους. Έχει γίνει η συντήρηση και ρύθμιση καυστήρων σε όλα τα σχολεία και αρχές Νοεμβρίου θα γίνει και η αναγόμωση στους πυροσβεστήρες όλων των σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων. Στην Αιγείρα, αντικαταστάθηκαν οι σωληνώσεις καλοριφέρ οι οποίες ήταν κατεστραμμένες, με νέου τύπου θερμοκολητικές. Τέλος, η Σχολική Επιτροπή τα προμήθευσε με χαρτί Α4 (για τις ανάγκες του σχολικού έτους). Βεβαίως, πραγματοποιήθηκαν μία σειρά από έργα και παρεμβάσεις με τελευταία αυτά των γηπέδων μπάσκετ.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr