background img
banner
banner

Νερό καθαρό και διαυγές στις Δάφνες

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΝΕΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΛΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΔΡΟΤΟΔΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

Σε αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης της κοινότητας Δαφνών προχώρησε η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας, επιλύοντας το σοβαρό πρόβλημα που είχε προκληθεί, επηρεάζοντας την ποιότητα του νερού και δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των κατοίκων. Η αντίδραση της Δημοτικής Επιχείρησης ήταν άμεση και μετά από έργο περίπου δέκα μηνών, παρέδωσε ένα νέο δίκτυο με ορίζοντα λειτουργίας για τις επόμενες δεκαετίες.

Η γεώτρηση που υπήρχε και εξυπηρετούσε το χωριό επί σειρά ετών, παρουσίασε πρόβλημα και σιγά – σιγά υπήρξε αλλοίωση στο νερό. Το δίκτυο πάλιωσε, τελείωσε ο χρόνος της ζωής της γεώτρησης, οπότε η ΔΕΥΑΑ μπήκε στη διαδικασία εκπόνησης μελέτης για βελτίωση των συνθηκών, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα νέο δίκτυο. Η νέα γεώτρηση και το καινούριο δίκτυο με τις νέες μηχανολογικές εγκαταστάσεις, τέθηκαν σε λειτουργία την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου.

Πιο ποιοτική καθημερινότητα για τους 220 κατοίκους του χωριού

Όπως ανέφερε στο protionline.gr ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας Γιώργος Ντίνος, ΄΄ολοκληρώθηκε ένα πολύ μεγάλο έργο για την περιοχή των Δαφνών και πλέον υπάρχει αίσιο αποτέλεσμα. Η ΔΕΥΑΑ μέχρι πρότινος αγόραζε νερό από τον ΤΟΕΒ ώστε να υπάρχει υδροδότηση στο χωριό. Τώρα πια, εφόσον έγινε η σύνδεση, οι Δάφνες θα έχουν νερό για πολλά χρόνια και όχι μόνο αρκετό νερό, αλλά κυρίως ποιοτικό. Το έργο ξεκίνησε στις αρχές του τρέχοντος έτους και ολοκληρώθηκε σχετικά γρήγορα. Δηλαδή, μέσα σε λίγους μήνες μόνο, αποκαταστάθηκε ένα ζήτημα… χρόνων, το οποίο απασχολούσε όλο το χωριό στον πλέον έντονο βαθμό. Το συνολικό έργο εκτελέστηκε από την ΔΕΥΑΑ, με αναθέσεις των επιμέρους έργων όπου δεν μπορούσε να παρέμβει. Το πρόβλημα υδροδότησης στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν χρόνιο και “ταλαιπώρησε” τους κατοίκους για πολύ καιρό. Τώρα πια η εξέλιξη αυτή θα… λύσει τα χέρια των κατοίκων και θα κάνει την καθημερινότητά τους πιο ποιοτική΄΄.

Το ίδιο το έργο έδειχνε τον… δρόμο

Αναφορικά με το πρόβλημα που υπήρχε και το έργο, ρωτήθηκε από τo protionline.gr και ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ, Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο οποίος σημείωσε: ΄΄Εξαιτίας του προβλήματος που είχε προκύψει, το νερό είχε γίνει πλέον ακατάλληλο, καθώς οι πεπαλαιωμένες σωληνώσεις και η σκουριά, οι διαφορές διαβρώσεις και η υγρασία των χρόνων, είχε επηρεάσει στην ποιότητά του. Ήταν θολό και κρίθηκε απαραίτητη η άμεση αντικατάστασή του. Το συγκεκριμένο έργο εκτελέστηκε από τη ΔΕΥΑΑ αλλά και άμεσους συνεργάτες της και το συνολικό κόστος ξεπέρασε τις 100 χιλιάδες ευρώ. Οι εργασίες που προέκυπταν μας έδειχναν τον “δρόμο” για το πώς θα προχωρήσουμε, γιατί προέκυπταν συχνά τεχνικά και πρακτικά ζητήματα που έπρεπε να λυθούν. Το νερό στην καινούρια γεώτρηση είναι το πλέον κατάλληλο και έχουν γίνει οι απαραίτητες χημικές και εργαστηριακές αναλύσεις για την πιστοποίησή του. Η παροχή είναι εξασφαλισμένη και τα δίκτυα που δημιουργήθηκαν είναι εντελώς καινούρια, άρα μιλάμε για μία κατάσταση που χαροποιεί κι εμάς, αλλά κυρίως τους κατοίκους΄΄.

Ικανοποίηση και ευχαριστίες από τον πρόεδρο της κοινότητας

Την ικανοποίησή του για το έργο που εκτελέστηκε, μετέφερε στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας Δαφνών Κώστας Μπαγιωνέτας, σημειώνοντας: ΄΄Για ένα διάστημα και συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο του 2021, ήταν ορατό πως το νερό του χωριού δεν ήταν κατάλληλο για κατανάλωση. Αυτό επιβεβαίωσαν και οι μετρήσεις της ΔΕΥΑΑ. Οι κάτοικοι δικαίως διαμαρτύρονταν καθώς χρειάστηκε να προμηθεύονται με εμφιαλωμένα νερά. Ωστόσο, στην υδροδότηση του χωριού βοήθησε για λίγο καιρό το αρδευτικό έργο, μιας και το νερό, όπως μας διαβεβαίωσαν, μπορούσε να καταναλωθεί. Βεβαίως, υπήρξαν κάτοικοι που εξέφρασαν επιφυλάξεις και γενικά είχε δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση. Πλέον, το πρόβλημα αποκαταστάθηκε μετά το έργο που εκτελέστηκε, το νερό μας είναι το πλέον κατάλληλο και επανήλθε η ηρεμία στο χωριό΄΄. Επιπλέον, ο κ. Μπαγιωνέτας δεν παρέλειψε να εκφράσει ευχαριστίες μέσω του protionline.gr, σημειώνοντας: ΄΄Ευχαριστώ εκ μέρους της κοινότητάς μας, την διοίκηση της ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για το ενδιαφέρον και την άμεση δρομολόγηση και εκτέλεση του έργου΄΄.

Παρεμβάσεις και σε άλλες κοινότητες το επόμενο διάστημα

Τέλος, ως προς το εάν θα γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις και σε άλλες κοινότητες, ο κ. Ντίνος ανέφερε: ΄΄Το επόμενο διάστημα έχει αποφασιστεί η αντικατάσταση των δικτύων σε δύο σημεία. Παρεμβάσεις θα γίνουν στο κεντρικό δίκτυο της Κουλούρας, έργου που θα ξεκινήσει αρχές Δεκεμβρίου και στο δίκτυο σύνδεσης της κοινότητας του Ερινεού στις «Μούρες» όπου θα έχουμε τρεχούμενο νερό και συνεχή ροή χωρίς γεωτρήσεις για δέκα μήνες του χρόνου. Πρόκειται για εξίσου μεγάλα έργα, όπως αυτό στην περιοχή των Δαφνών και το κόστος στην εκάστοτε περίπτωση για εργασίες και υλικά, θα ξεπερνά τα 70 χιλιάδες ευρώ΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr