background img
banner
banner

Ξανά στις δικαστικές αίθουσες το θέμα των συμβασιούχων covid

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Επανέρχεται στο προσκήνιο η υπόθεση των είκοσι συμβασιούχων covid του δήμου Αιγιαλείας, οι οποίοι διεκδικούν μέσω της δικαστικής οδού την ανανέωση των συμβάσεών τους, τονίζοντας πως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον δήμο. Η υπόθεση εκδικάζεται εκ νέου στις 8 Δεκεμβρίου και είναι η ίδια προσφυγή η οποία επανέρχεται.

Υπενθυμίζεται ότι στην προτελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας και μετά την αποδοχή από το Πρωτοδικείο Αθηνών των αιτήσεων ανάκλησης που είχε υποβάλει η Νομική Υπηρεσία του δήμου Αιγιαλείας, ανακαλώντας έτσι τις προσωρινές διαταγές για να αποδέχεται ο δήμος τους εργαζόμενους, ο δήμαρχος είχε θέσει προς συζήτηση το αίτημα των συμβασιούχων για λήψη απόφασης αποδοχής του ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες στον δήμο, ωστόσο η συζήτηση του θέματος δεν είχε γίνει δεκτή από την αντιπολίτευση.
Συγκεκριμένα, η εισήγηση του δημάρχου ήταν να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση, που να αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι με το καθεστώς covid καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πως είναι απαραίτητο να εργαστούν στον δήμο εφόσον είναι στο πλαίσιο του νόμου. Η αντιπολίτευση ωστόσο είχε τονίσει πως για να τεθεί προς συζήτηση θα έπρεπε να είναι παρούσα η νομική υπηρεσία και να αποφανθεί για τη νομιμότητα της απόφασης και το θέμα είχε αποσυρθεί.

Πλέον όμως η εκδίκαση της υπόθεσης έχει οριστεί για τις 8 Δεκεμβρίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών. Ερωτηθείς από το protionline.gr για το εάν ο δήμος Αιγιαλείας θα μπορούσε να πάρει απόφαση, ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος, είπε πως ΄΄η οποιαδήποτε απόφαση του δήμου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, είναι παράνομη. Μία τέτοια απόφαση θα υποδήλωνε ότι ο δήμος θέλει να συνδράμει στο δικαστήριο των συμβασιούχων και βάσει νόμου αυτό δεν επιτρέπεται΄΄.

Να σημειωθεί πως η στάση της Νομικής Υπηρεσίας θα είναι η ίδια και κατά την εκδίκαση της 8ης Δεκεμβρίου, με τον κ. Μπέσκο να αναφέρει: ΄΄Θα παρασταθούμε και θα ζητήσουμε την απόρριψη για τους λόγους που έχουν απορριφθεί και οι προσωρινές διαταγές. Είναι σαφής και ξεκάθαρη η στάση της Νομικής Υπηρεσίας και δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί από ό,τι ο νόμος ορίζει΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr